Πέρυσι εκδόθηκε ένα κάλεσμα για αποκεντρωμένες δράσεις συμπαράστασης σε αυτόνομους χώρους, το οποίο πρότεινε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας τον Απρίλη 2008, για λίγες ημέρες δράσεων, διαδηλώσεων, καταλήψεων σε κτίρια, ανοιχτών εκδηλώσεων για να γιορτάσουμε τους αγώνες μας και τις αντι-κουλτούρες μας...ως αίτημα γεφύρωσης των ενεργειών μας, χρησιμοποιούμε κοινή αποφασιστικότητα πολεμώντας τις τοπικές μας καταστάσεις.

Η πρωτοβουλία αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό: σχεδόν 130 άτομα πήραν μέρος στη συντονιστική συνάντηση που έγινε στη Dijon τον προηγούμενο Νοέμβρη, και το κάλεσμα μεταφράστηκε σε 18 γλώσσες. Ευτυχώς, φάνηκε οτι είμαστε αρκετοί και αρκετές που αισθανόμαστε οτι ο περιορισμός των 'απελευθερωμένων χώρων' τοπικά θα έβρισκε διεθνή συμπαράσταση και οτι ο αγώνας αυτός δεν αφορούσε μεμονωμένους χώρους, αλλά ένα κίνημα χωρίς σύνορα, κεντρικό στις αντι-καπιταλιστικές και αντι- αυταρχικές πρακτικές.

Επίσης, η κινητοποίηση Απρίλης2008 στάθηκε ευκαιρία για να ξαναξεκινήσουν κάποιες 'εθνικές' ενδοκαταληψιακές επανομαδοποιήσεις και συναθροίσεις, 'οπως στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Συνεπώς, ναι, περιμέναμε κάποιες δράσεις που θα έκαναν αυτό τον Απρίλη ιδιαίτερο, τόσο για μας όσο και για την 'ακίνητη' περιουσία. Παρ'όλα αυτά, παραδεχόμαστε οτι μείναμε κατάπληκτοι για το πόσο επιτυχημένη ήταν τελικά η πρωτοβουλία: δράσεις αναφέρθηκαν από τουλάχιστο 95 πόλεις, διανεμημένες σε 26 χώρες; οι περισσότερες στην Ευρώπη, αλλά και σε άλλες ηπείρους, με ανταποκρίσεις από τη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Ρωσσία!

Διάφορες τακτικές χρησιμοποιήθηκαν, από μοίρασμα φυλλαδίων μέχρι δράσεις σαμποτάζ, θέατρο δρόμου, εκθέσεις, φαγητό αντι για βόμβες, παρτυ και κουβέντες. Ωστόσο, η εβδομάδα απρίλης2008 ήταν κυρίως γεμάτη με διαδηλώσεις, Reclaim The Streets και δράσεις καταλήψεων! Περισσότερες από 30 νέες καταλήψεις άνοιξαν, συχνά σε πόλεις οπου έλειπαν κατηλημμένοι κοινωνικοί χώροι, και/ή οπού πολιτικές αντι-καταληψης καθιστούσαν δύσκολη την κατάληψη άδειων κτιρίων. Αν και κάποια από αυτά έχουν υποστεί ήδη έξωση, κάποια άλλα είναι ευτυχώς ακόμα εκεί!

Αν και ήταν τέλειο να βλέπει κανείς τόσες δράσεις να γίνονται ταυτοχρόνως και να κάνουν την 'κατάληψη απειλή ξανά' μέσα σε ένα σαββατοκύριακο, το πιο ενδιαφέρον μέρος ίσως δεν έχει έρθει ακόμα, με το ενδεχόμενο ενός ευρωπαϊκού 'ενδιάμεσου χώρου'("interspace"), που θα συγκεντρώσει αυτόνομους χώρους και καταλήψεις ώστε να ωθήσουν το δυναμικό του Απρίλη2008 ακόμα παρα πέρα, να χτίσουν μακροχρόνιες συνδέσεις και, ελπίζουμε, να διαμορφώσουν νέες προοπτικές μέσα από κοινές εμπειρίες και πεποιθήσεις.bringing together various squats & autonomous places . Περισσότερα για την εκδήλωση στο Βερολίνο στο τέλος του Μάη στο http://interspace.blogsport.de/.

Ας ελπίσουμε οτι ο απρίλης2008 δεν ήταν παρα ένα βήμα σε μια ευρύτερη διαδικασία; είναι στο χερι μας να το κάνουμε! Χαιρετισμοί και συμπαρασταση σε όπιες και όποιους συνείσφερε στις μέρες δράσης, αποδεικνύοντας οτι όντως:Let's :

« Είμαστε παντού! »


Οι ανταποκρίσεις από τις δράσεις σύντομα θα είναι διαθέσιμες μεταξύ άλλων μέσων αντιπληροφόρησης και στο blog land and autonomy , όπως επίσης με την μορφή μπροσούρας στην πανευρωπαϊκη συνάντηση του Peoples Global Action που θα λάβει μέρος στην Βόρεια Ελλάδα τον Αυγουστο του 2008. περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το email που έχω στο blog
Αναρτήθηκε από Autonome Bird
Ψηφιακά εργαλεία

Τα ψηφιακά εργαλεία είναι όλο και περισσότερο πιο σημαντικά στους κοινωνικούς αγώνες. Πολλοί ακτιβιστές και ομάδες επικοινωνούν συχνά μέσω λιστών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ιστολογίων, εφαρμογών επικοινωνίας ήχου και κειμένου σαν το Skype ή το IRC, ανοικτών πλατφορμων πληροφόρησης σαν το Indymedia ή το Youtube και σελίδων κοινωνικής δικτύωσης σαν το MySpace και το Facebook. Κάποια απ' αυτά τα εργαλεία παρέχονται από ιδιωτικές εταιρίες οι οποίες μπορούν αρκετά εύκολα να διαθέσουν τα δεδομένα, αν τους ζητηθεί, ειδικά σε κρατικούς φορείς. Επίσης, η Ε.Ε. σχεδιάζει να επιβάλλει την υποχρεωτική επίσχεση των δεδομένων από τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών, ανοίγοντας το δρόμο για την μαζική επιτήρηση των κοινωνιών σε πρωτοφανή κλίμακα. Σε κάποιες περιοχές αναπτύσσουμε εναλλακτικές επιλογές για τα κοινωνικά κινήματα και την υπόλοιπη κοινωνία, κάποιες από τις οποίες μεταμορφώνουν τον ακτιβισμό και τον πολιτισμό (Indymedia, riseup, piratebay κλπ). Μα η συντήρηση και η περαιτέρω αναβάθμιση αυτών των συστημάτων αποτελεί μια επίπονη και πολύπλοκη διαδικασία. Το επόμενο Ευρωπαϊκό PGA-Conference είναι μια ευκαιρία να τεθούν κάποια ενδιαφέροντα ερωτήματα για αυτά τα θέματα και να συζητηθούν ιστορίες επιτυχίας αλλά και αποτυχίας. Κάποια από τα ερωτήματα που θα μπορούσαν να εξεταστούν ακολουθούν παρακάτω:

*Τι είδους εργαλεία χρειαζόμαστε τελικά; Δεν έχουμε ήδη αρκετά; Υπάρχει πράγματι η ανάγκη να δημιουργήσουμε καινούρια;

*Πότε χρησιμοποιούμε εργαλεία εταιρικής ιδιοκτησίας;

*Μπορούμε να σχεδιάσουμε καινοτόμα τεχνολογικά συστήματα που θα φέρουν τα πάνω κάτω στον κόσμο;

*Ποίος είναι ο τρόπος σχεδίασης των εναλλακτικών συστημάτων; Τα μοντέλα αυτά καθιστούν βιώσιμη την ανάπτυξή τους;

*Τι κάνουμε με τα δεδομένα που συνεχώς παράγονται;

*Πώς μοιράζουμε την ευθύνη της τεχνικής διαχείρισης; Πώς πετυχαίνουμε των τεχνικό έλεγχο στις ανοικτές κολεκτίβες κατά τη διάρκεια εσωτερικών πολιτικών συγκρούσεων;

* Indymedia 2.0. IMC-CMS. Indycore. Τι τρέχει με αυτά τα εγχειρήματα; Είμαστε πιο κοντά στο να επανεφεύρουμε το Indymedia;
Αναρτήθηκε από Autonome Bird
Ο κόσμος βρίσκεται σε πόλεμο. Μετά τις αλλαγές παγκοσμίου χαρακτήρα που έλαβαν χώρα κατά τις τελευταίες δεκαετίας του 20ου αιώνα, αντιμετωπίζουμε τώρα προσπάθειες για την επαναδόμηση ενός κόσμου σύμφωνα με τις ανάγκες της καπιταλιστικής παραγωγής. Πόλεμοι όπως αυτοί στο Ιράκ, στη Γιουγκοσλαβία και στο Αφγανιστάν αποτελούν μια βίαιη έκφραση αυτής της τάσης του παγκόσμιου πολιτικού στερεώματος. Συνεχίζοντας αυτή την πολιτική οι χώρες άρχισαν να καθιερώνουν ταχείς δυνάμεις αντίδρασης, ούτως ώστε να μπορούν να παρεμβαίνουν το γρηγορότερο σε κάθε σύγκρουση οπουδήποτε στον πλανήτη.

Επίσης, στρατιωτικές βάσεις έχουν δημιουργηθεί σε όλο τον κόσμο, κάτω από το όνομα του ΝΑΤΟ, για να υπερασπίσουν τη «δημοκρατία» και την «ελευθερία». Ωστόσο «η πολιτική της ασφάλειας» δεν ενδυναμώνει απλά τις στρατιωτικές και
αστυνομικές δομές. Προσπαθεί επίσης να ελέγχει τη καθημερινή μας ζωή. Η παρακολούθηση των δημοσίων χώρων μέσω καμερών και η επιτήρηση του διαδικτύου είναι μόνο μερικά παραδείγματα αυτής της τάσης. Εν συντομία, αυτό που
αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι μια γενικευμένη πολιτική για την καθιέρωση της κατ' ευφημισμό «ασφάλειας» των πολιτών. Με λίγα λόγια, αυτό συνεπάγεται απολυταρχική διαμόρφωση των κοινωνιών. Κάθε παρενόχληση της τρέχουσας διαδικασίας ανταλλαγής αγαθών και εμπορευμάτων θα καθίσταται αδύνατη από την αρχή. Ο μιλιταρισμός και η καταστολή είναι όροι που περιγράφουν αυτήν την τάση.

Στρατιωτικές παρεμβάσεις στο εξωτερικό και μαζική καταστολή και ψυχαναγκασμός στο εσωτερικό είναι όψεις του ίδιου νομίσματος. Επομένως καλούμε για συζήτηση σχετικά με τον αντιμιλιταρισμό και την αντικαταστολή κατά τη διάρκεια του επόμενου PGA-Europe Conference στο διάστημα 20-27 Αυγούστου στην Αθήνα. Προσκαλούμε οποιεσδήποτε ομάδες που τίθενται ενάντια στο μιλιταρισμό και την καταστολή να συμμετάσχουν και να ετοιμάσουν
παρουσιάσεις και θέματα προς συζήτηση κατά τη διάρκεια του conference.

*Σταμάτα να εναντιώνεσαι στους Παίχτες. Εναντιώσου** στο** Παιχνίδι**.*

*Προτάσεις για συνεδρίες κατά τη διάρκεια του PGA-Conference*

Καθώς το θέμα του αντιμιλιταρισμού και της αντικαταστολής εγκαινιάζει ένα μεγάλο εύρος θεμάτων που θέλουμε να εκθέσουμε συντόμως, ελπίζουμε ότι πολλές άλλες ομάδες θα προτείνουν επίσης τέτοιου είδους θέματα.

*Ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας*

Οι ευρωπαϊκές αστυνομικές δυνάμεις εντείνουν τη συνεργασία τους με σκοπό να συντονιστούν στον έλεγχο εξεργέσεων και διαδηλώσεων. Σχεδιάζουμε να οργανώσουμε μία συνεδρία που θα πληροφορεί γι' αυτές τις διαδικασίες.

*Σύνοδος του ΝΑΤΟ το 2009 σε Γαλλία/Γερμανία*

Τον Απρίλη του 2009 η 60η ετήσια σύνοδος του ΝΑΤΟ θα λάβει χώρα στις πόλεις Kehl και Στρασβούργο. Σχεδιάζουμε μία συνεδρία για τις κινητοποιήσεις σχετικά με αυτό το γεγονός. Επίσης θέλουμε να συναντηθούμε με άλλες ομάδες και να συζητήσουμε, συντονίζοντας παράλληλα τις κοινές μας δράσεις ενάντια στη ΝΑΤΟική σύνοδο.

*Ημέρες δράσης ενάντια στη στρατιωτική υποδομή, 14-15 Νοέμβρη 2008*

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα κάλεσμα για «ημέρες δράσης ενάντια στη στρατιωτική υποδομή» (δείτε στο http://europeanpeaceaction.org/european-day-action-against-military-infrastructure). Θέλουμε να μιλήσουμε σχετικά με αυτό το κάλεσμα και την πιθανότητα για ένα PGA-κάλεσμα για συμμετοχή στις «μέρες δράσης».

*Ανοιχτός διάλογος για τους αντιρρησίες συνείδησης*

Ο μιλιταρισμός είναι η πηγή της ηγεμονικής κυριαρχίας, των διακρίσεων κλπ…Έχουμε την πεποίθηση ότι για να δημιουργήσουμε ένα νέο κόσμο είναι απαραίτητο να καταστρέψουμε κάθε τι μιλιταριστικό. Ο μιλιταρισμός διεισδύει στις ανθρώπινες σχέσεις διαμορφώνοντας ξέχωρους ρόλους για τα φύλα, έμφυτη απολυταρχία προωθώντας την υποταγή. Καλούμε όλες τις αντιμιλιταριστικές ομάδες ανά την Ευρώπη και πέρα απ'αυτή να συμμετάσχουν στο επόμενο PGA-
conference με σκοπό τη συζήτηση για τους αντιρρησίες συνείδησης και τον αντιμιλιταρισμό, δημιουργώντας ένα δίκτυο και ενδυναμώνοντας την αλληλεγγύη προς αυτούς.

Αντιμιλιταριστές από την Τουρκία
Αναρτήθηκε από Autonome Bird
Καθώς το καλοκαίρι ζεσταίνει το βόρειο ημισφαίριο, η ελπίδα βρέχει παντού
το παγκόσμιο κίνημα για κοινωνική δικαιοσύνη. Αν δεν είστε έξω στον ήλιο,
θέλουμε να συμμετέχετε στα εργαστήρια του Riseup στο πρώτο μας Καλοκαίρι
του Κώδικα για την Ελευθερία (FSoC)! Να βοηθήστε να δημιουργήσουμε τη
τελευταία τεχνολογία σε λογισμικό, για ακτιβισμό, ριζοσπαστική πολιτική,
οργάνωση και διάλυση των καπιταλιστικών ανισοτήτων για πάντα.

Αυτή είναι μια ευκαιρία για αληθινή καινοτομία, όχι για μια τεχνολογία
αναπαραγωγής, αλλά για μια τεχνολογία της επανάστασης. Θυμάστε εκείνο το
πρόγραμμα που πάντα θέλατε ή την αλλαγή εκείνη που σκεφτόσασταν σε ένα ήδη
υπάρχον; Το πρόγραμμα που ο κάθε ακτιβιστής θα είχε, αν μόνο υπήρχε
διαθέσιμο; Αυτό το καλοκαίρι ας το κάνουμε πραγματικότητα. Με τις
προσπάθειες μας κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού του Κώδικα για την
Ελευθερία, μπορούμε να πάρουμε πίσω τη τεχνολογία από το μονολιθικούς
λογισμικο-κράτες και να δημιουργήσουμε μια αληθινή αλλαγή.
Τι είναι το Καλοκαίρι του Κώδικα για την Ελευθερία;

Κατά τα πρότυπα του επιτυχημένου Καλοκαιριού του Κώδικα της Google, το
Καλοκαίρι του Κώδικα για την Ελευθερία, προσθέτει μια ριζοσπαστική πινελιά
κοινωνικής δικαιοσύνης. Θα δουλεύουμε με ακτιβιστικές οργανώσεις για να
δημιουργήσουμε ενδιαφέρουσες ιδέες όπως επίσης και να βοηθήσουμε το κόσμο
να αναπτύξει αρκετά σχέδια μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Το Καλοκαίρι του Κώδικα για την Ελευθερία προωθεί σημαντικά κινηματικά,
τεχνολογικά σχέδια και εργαλεία που θα ωφελήσουν σε μια ευρεία γκάμα
ριζοσπαστικούς οργανισμούς κοινωνικής δικαιοσύνης και κινήματα; εμπνέει
του προγραμματιστές να δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην απευθέια
συμμετοχή σε τεχνικούς οργανισμούς κοινωνικής δικαιοσύνης; συνεισφέρει
πίσω, για το καλό όλων, στο κόσμο του ελεύθερου λογισμικού που μας
διατηρεί ενώ παράλληλα τιμάει την εργασία του καθενός; αυξάνει τη
κοινωνική ιδιοκτησία και το δημοκρατικό έλεγχο στη πληροφορία, τις ιδέες,
τη τεχνολογία, και τα μέσα της επικοινωνίας; δίνει δύναμη σε οργανισμούς
και άτομα να χρησιμοποιούν τη τεχνολογία στη μάχη για την ελευθερία.
Αναπτύσσουμε λογισμικό που θα ινείται ειδικά γύρω από τις ανάγκες της
κοινωνικής οργάνωσης και της δημοκρατικής συνεργασίας, προσφέροντας νέες
υπηρεσίες που θα ενισχύσουν την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα σας.
Αυτό είναι ένα κάλεσμα!

Για να ξεκινήσετε, σκεφτείτε το πως θα θέλατε να συμμετέχετε. Άσχετα με
τις τεχνικές σας ικανότητες, χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας και έχουμε
αρκετούς τρόπους να σας συμπεριλάβουμε στο FSoC:

* Θέλουμε τις προτάσεις σας, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει!
Δηλώστε κάθε και όλες τις σημαντικές πολιτικά τεχνολογικές προτάσεις
για και από τη ριζοσπαστική κοινότητα τέχνικών! Μεμονωμένα άτομα, ή
οργανισμοί μπορούν να καταθέσουν ιδέες για το τι θα ήθελαν να δουν να
γίνεται κατά τη διάρκεια του FSoC. Θα συνεχίσουμε να μαζεύουμε αυτές
τις προτάσεις και να τις δημοσιοποιούμε διαδικτυακά για να τις δουν
μελλοντικοί προγραμματιστές.

* Ενδιαφερόμενες οργανώσεις πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή: θέλουμε την
οργάνωσή σας να συμετέχει στο FSoC, και να μην καταθέτει μόνο ιδέες
για σχέδια, αλλά να υπάρχει και μια επαφή για επικοινωνία με τον
οργανισμό που θα μπορεί να ενεργεί και ως βοηθός αν το
σχέδιο/οργάνισμός σας, επιλεγεί.

* Θέλετε να συμμετέχετε; Ελάτε να κάνετε μια αίτηση στο πρόγραμμα, να
καταθέσετε μια μεμονωμένη πρόταση για κάποιο σχέδιο, και όταν έρθει ο
καιρός, μπορείτε να επιλέξετε τα σχέδια πάνω στα οποία ενδιαφέρεστε να
εργαστείτε.

* Χρειαζόμαστε επίσης βοηθούς, και σας ενθαρρύνουμε να δηλώσετε ως
βοήθεια για μεμονωμένους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της
διαδικασίας.

Για να μάθετε τι ακριβώς ζητάμε, πως να καταθέσετε μια πρόταση, να
εγγραφείτε ως συμμετέχοντας οργανισμός/βοηθός ή να δηλώσετε συμμετοχή στο
πρώτο FSoC, ελάτε επισκεπτείτε την ιστοσελίδα για το Καλοκαίρι του Κώδικα
για την Ελευθερία.
Πως θα λειτουργήσουν όλα αυτά;

Δεχόμαστε προτάσεις και αιτήσεις μέχρις τις 24 Μαΐου. Οι αποφάσεις για τα
σχέδια θα βγουν μέχρι την 1η Ιουνίου, και ο κόσμος θα αρχίσει να δουλεύει
πάνω στο κώδικα. Στα τέλη Ιουνίου και Ιουλίου οι βοηθοί θα ελέγχουν αυτούς
τους ανθρώπους που δουλεύουν ώστε να βεβαιωθούν ότι όλα πάνε καλά. Μετά
από 3 μήνες ελευθερίας, στις αρχές του Σεπτέμβρη, τα σχέδια θα έρθουν στο
τέλος τους και θα κάνουμε μια τελική εκτίμηση των αποτελεσμάτων.

Για όλες τις λεπτομέρειες, δείτε το πρόγραμμα χρονοδιάγραμμα

Τα Riseup Labs έλαβαν μια δωρεά για να κάνουν το Καλοκαίρι του Κώδικα για
την Ελευθερία μια πραγματικότητα. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα έσοδα όσο
πιο σωστά γνωρίζουμε. Προσφέροντας βοήθεια στους προγραμματιστές και
οργανισμούς εκεί όπου η ανάγκες είναι μεγαλύτερες ή όταν τα σχέδια το
επιτρέπουν. Ελπίζουμε να υπάρχει και νέα δωρεά καθώς θέλουμε να
προσφέρουμε σημαντική και άξια εμπειρία σε όλους τους συμμετέχοντες.

Λεπτομέρειες στα κριτήρια επιλογής και τα βραβεία θα ακολουθήσουν.
Δωρεές

Θέλουμε να βοηθήσουμε να αναπτυχθούν τα καλύτερα σχέδια, και ελπίζουμε να
μπορέσουμε να προσφέρουμε μια ταπεινή ανταμοιβή για να ολοκληρωθούν
συγκεκριμένες εργασίες. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν μπορέσετε να μας
βοηθήσετε να το πετύχουμε. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας για να
αντισταθμίσουμε το κόστος ζωής των συμμετέχοντων στο FSoC. Τα Riseup Labs
μπορούν να δεχτούν απαλλάξιμες, από τον φόρο των ΗΠΑ, δωρεές, ως ένα 501c3
φιλανθρωπικά μη-κερδοσκοπικά. Αν ζείτε στις ΗΠΑ, αυτό σημαίνει ότι όσο
περισσότερα δίνετε στα Riseup Labs, τόσο λιγότερα θα δίνετε σε
στρατιωτικές κατακτήσεις. Πως μπορείτε να το προσπεράσετε αυτό? Πέρα από
αυτό, αν δουλευέτε για μια εταιρεία που προσφέρει χρηματοδότηση για
φιλανθρωπικές δωρεές, μπορούμε να δεχτούμε και αυτά. Αυτή είναι επανάσταση
εκ των έσω!

Όσοι οργανισμοί θέλουν να γίνει συγχρηματοδότες του FSoC με τα Riseup Labs
μπορούν να το κάνουν προσφέροντας δωρεές (σε χρόνο, εργασία, χρήματα κτλ)
για να μας βοηθήσουν με τη δουλειά και να μας βοηθήσουν να ενεργοποιήσουμε
περισσότερους προγραμματιστές.

Με τη βοήθεια σας, μια άλλη τεχνολογία είναι εφικτή. Ενωθείτε με το
Καλοκαίρι του Κώδικα για την Ελευθερία τώρα!

Παρακαλώ στείλτε τις δωρεές σας στο:

Riseup Labs
PO Box 4282
Seattle, WA 98194
riseuplabs.org/donate
Σχετικά με εμάς

Για επτά χρόνια, το Riseup έχει προσφέρει ασφαλή, κινηματικά κινούμενες
υπηρεσίες σε εκατοντάδες χιλιάδες άτομα και οργανισμούς. Αισθανόμαστε ότι
σε μια εποχή της αυτόματης μαζικής παρακολούθησης, είναι βαθιά
ριζοσπαστική πράξη να προσφέρεις ασφαλής εναλλακτικές στο εταιρικά
ελεγχόμενο διαδίκτυο. Παρόλο που έχουμε ακόμα πολύ δουλειά να κάνουμε για
να βελτιώσουμε την αξιοπιστία και να επεκτείνουμε την χωρητικότητα,
τελευταία έχουμε περιοριστεί αρκετά από τα διαθέσιμα εργαλεία. Εδώ έρχεται
το FSoC να μπει στο παιχνίδι.

Το Καλοκαίρι του Κώδικα για την Ελευθερία είναι μια προσπάθεια των Riseup
Labs, το κομμάτι έρευνας της κολλεκτίβας Riseup.
Αναρτήθηκε από Autonome Bird
Το Φυλλάδιο Αυτόνομων Βαλκανικών ομάδων 2.0 βρίσκεται στον server της ομάδας AnarchoResistance από την Σόφια μπορείτε να το διαβάσετε από εδώ http://aresistance.net/data/bdn_the_leaflet_2_read.pdf
και να το εκτυπώσετε από εδώ http://aresistance.net/data/bdn_the_leaflet_2_print.pdf

Παρακαλούμε αν τυπώσετε κάποια αντύτυπα στείλτε μας ένα μαιλ στο balkan-infoshop@lists.riseup.net στα αγγλικά .
Αναρτήθηκε από Autonome Bird
Το pdf της Αφίσας της Πανευρωπαϊκής Συνόδου του Peoples Global Action μπορείτε να κάνετε download από τον server της AnarchoResistance - Σόφια . Το αρχείο είναι για όσους θέλουν να τυπώσουν την Αφίσα

http://aresistance.net/data/PGA_Con-Ath2008.pdf
Αναρτήθηκε από Autonome Bird
Το δίκτυο Αυτόνομων ομάδων είναι αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας διαδικασίας και συζήτησης πάνω στην δημιουργία εργαλείων επικοινωνίας και συναντήσεων κινημάτων βάσης , αυτόνομων , αντιεξουσιαστικών ομάδων από τα Βαλκάνια και πέρα. Στόχος είναι η ορατότητα και η ενδυνάμωση των αγώνων μας.

Είμαστε ακτιβιστές από την Βουλγαρία , Τουρκία , Ρουμανία , Ουγγαρία , Ελλάδα , Σερβία , Μακεδονία και Σλοβενία που εμπλεκόμαστε με τοπικούς αγώνες αλλά πάντα με μία παγκόσμια οπτική.

Η ιδέα για ένα δίκτυο στα Βαλκάνια βγήκε από το PGA inspired infotour , τον Σεπτέμβρη του 2007 , όπου 2 ακτιβιστές ταξίδεψαν μαζί , σε 7 χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης.

Επιθυμούμε περισσότερες ομάδες και άνθρωποι να εμπλακούν με το project και να αναπτύξουμε ένα χρήσιμο εργαλείο - με όλη την κριτική που μπορεί να κάνει κανείς - για μελλοντικές κοινές δράσεις - αλληλοπληροφόρηση - καλέσματα για δράση πάνω σε διαφορετικές θεματικές

Οι πολιτικές αρχές της πρωτοβουλίας είναι βασισμένη στις 5 αρχές του Peoples Global Action και είναι ένα καθαρά εμπνευσμένο project από αυτό το δίκτυο.

Δεν αποδεχόμαστε κανενός είδους θεσμικής ιεραρχίας και αγωνιζόμαστε ενάντια στην άτυπη. Υποστηρίζουμε την πλήρη ισότητα όλων των ανθρώπων , όπως επίσης την απελευθέρωση των ζώων.

Καλούμε κάθε κίνημα βάσης , αντεξουσιαστική ομάδα και αυτόνομο χώρο που νιώθει την δράση του κοντά σε αυτήν την διαδικασία να εμπλακεί με το δίκτυο , όπως επίσης με την μελλοντική πολιτική συζήτηση για κοινές δράσεις στα Βαλκάνια και την αλληλεγγύη στον αντικαπιταλιστικό αγώνα σε ολόκληρο τον κόσμο

Καλούμε τον καθένα να εμπλακεί με ένα αποκεντρωμένο αυτόνομο δίκτυο δίχως αντιπροσώπους ή οποιαδήποτε σχέση με θεσμικούς οργανισμούς.

--------------- Κάλεσμα για μία συνάντηση του Δικτύου τον Αύγουστο -------------


Αυτό εδώ το κείμενο είναι ένα κάλεσμα σε αναρχικές , αντιεξουσιαστικές και αυτόνομες κολλεκτίβες , σε κάθε κίνημα Βάσης από τα Βαλκάνια και την ανατολική Ευρώπη. Στόχος μας , η παραπέρα ανάπτυξη της επικοινωνίας του Δικτύου Αυτόνομων Ομάδων , η δημιουργία ομάδων εργασίας , ψηφιακών εργαλείων , infopoints. H παραπέρα συζήτηση θεματικών όπως αντιφασισμός , αντιμιλιταρισμός , infoshops και κοινωνικά κέντρα , no border camps και τέλος ομάδες να προσεγγίσουν το http://balkans.puscii.nl

To Δίκτυο Βαλκανικών Αυτόνομων Ομάδων είναι ένα ζωντανό περιφειακό δίκτυο πολιτικά βασισμένο στις 5 αρχές του Peoples Global Action , όπως επίσης κομμάτι της πολιτικής του διαδικασίας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Πιστεύουμε ότι η κρίσημη μάζα του Peoples Global Action στην Ευρώπη αυτήν την στηγμή βρίσκεται στα Βαλκάνια και την ανατολική Ευρώπη. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει αναγκαιότητα να δημιουργηθεί δίκτυο αλληλεγγύης όπως επίσης παραπέρα συνεργασία μεταξύ διαφορετικών ομάδων και ατόμων. Ένας στόχος που έχει εστιαστεί από ένα πλατύ δυναμικό ακτιβιστών.

Συμβαίνει όμως και γιατί μετά την κατάρρευση των ολοκληρωτικών συστημάτων της Ανατολικής Ευρώπης στις αρχές του 90 , νέοι πολέμοι , φτώχεια , όπως επίσης μία νέα αποικιοκρατια από χώρες της Δύσης ήρθε στο προσκήνιο.

Το δίκτυο Βαλκανικών Αυτόνομων ομάδων και ομάδες που εμπλέκονται με αυτό έχουμε οργανώσει ήδη 2 infotour και 2 διεθνής συναντήσεις στην Θεσσαλονίκη το 2007 και στο Μάριμπορ τον Μάρτιο του 2008.

Καλούμε 3 μέρες ανοιχτών συζητήσεων , 21 , 22 και 23 Αυγούστου κατά την διάρκεια του Peoples Global Action conference με διάφορες θεματικές

21 Αυγούστου:

Μικρή εισαγωγή του Δικτύου και παρουσίαση των ομάδων και του προγράμματος για τις επόμενες μέρες (το πρόγραμμα είναι ανοικτό στον καθένα να προσθέσει θεμματικές και workshops)


22 Αυγούστου:

Α) Πολιτική κατάσταση στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη , συζήτηση για τον μιλιταρισμό και το no border κίνημα.

Β) Συζήτηση για να δούμε την πιθανότητα για ένα no border αντιμιλιταριστικό camp το 2009 όπως επίσης την Δεύτερη συνάντηση του δικτύου Βαλκανικών Αυτόνομων Ομάδων. Η δεύτερη πρόταση να δούμε την πιθανότητα να καλέσουμε μέρες αντιμιλιταριστικής Δράσης στα Βαλκάνια κατα τήν διάρκεια της Συνόδου στην Γερμανία / Γαλλία του χρόνου.


23 Αυγούστου:

A) Ομάδες εργασίας του δικτύου (ομάδα έντυπου δελτίου , ψηφιακά εργαλεία . ομάδα μεταφράσεων , ομάδα πολιτικής έρευνας

B) Αποτίμηση της Συνάντησης και τελική απόφαση για τα επόμενα βήματα

Peoples Global Action Hallmarks

1. Ξεκάθαρη απόρριψη του καπιταλισμού, του ιμπεριαλισμού, των εμπορικών συμφωνιών, των ιδρυμάτων και των κυβερνήσεων που προωθούν την καταστροφική παγκοσμιοποίηση.

2. Ξεκάθαρη απόρριψη όλων των μορφών εξουσίας και διακρίσεων, περιλαμβάνοντας (αλλά χωρίς να περιορίζεται μόνο σε αυτά) τον ρατσισμό, την πατριαρχία, το θρησκευτικό φονταμενταλισμό όλων των πίστεων. Ενστερνιζόμαστε την πλήρη αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπινων υπάρξεων.

3. Διάθεση αντιπαράθεσης, καθώς δεν πιστεύουμε ότι η προσπάθεια άσκησης πολιτικής πίεσης μπορεί να έχει ουσιαστική επιρροή προς τέτοιους προκατειλημμένους και αντιδημοκρατικούς φορείς, των οποίων ο μόνος που πραγματικά χαράζει την πολιτική είναι το πολυεθνικό εμπόριο.

4. Κάλεσμα σε άμεση δράση και πολιτική ανυπακοή, υποστήριξη των αγώνων των κοινωνικών κινημάτων, υπερασπίζοντας της μορφές αντίστασης που μεγιστοποιούν το σεβασμό για τη ζωη και για τα δικαιώματα των καταπιεσμένων, καθώς και την κατασκευή τοπικών εναλλακτικών στον παγκόσμιο καπιταλισμό.

5. Φιλοσοφία οργάνωσης βασισμένη στην αποκέντρωση και την αυτονομία. Το PGA είναι ένα εργαλείο για το συντονισμό και όχι ένας οργανισμός. Δεν έχει μέλη και δεν έχει, ούτε θα έχει, "νομική" υπόσταση. Κανένας οργανισμός ή πρόσωπο δεν μπορεί να εκπροσωπεί το PGA.
Αναρτήθηκε από Autonome Bird
Αναρτήθηκε από Autonome Bird
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates