. Με αφορμή την δολοφονία του 15 χρονου μαθητή στα Εξάρχεια , ένα κύμα οργής ξέσπασε σε ολόκληρη την Ελλάδα. Για περίπου 2 εβδομάδες κόσμος από τον αυτόνομο , εξεγερσιακό , αναρχικό , αντεξουσιαστικό , πολύμορφο αντικαπιταλιστικό χώρο καθώς και απλοί πολίτες , βρέθηκαν στον δρόμο , σε οδοφράγματα και συγκρούσεις με την αστυνομία. Ο καυτός δεκέμβρης στην Αθήνα και την υπόλοιπη χώρα θύμισε μέρες του 68 για κάποιους και για κάποιους άλλους επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις για το μέλλον. Η εξέγερση έγινε και αφορμή για να ξεκινήσει ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης σε ολόκληρο τον κόσμο , από την Αγγλία στις ΗΠΑ , στις Φιλιππίνες και στην Νέα Ζηλανδία δράσεις αλληλεγγύης , καταλήψεις σε πρεσβείες και προξενεία , έδωσαν νέα πνοή στο αυτόνομο , εξεγερσιακό χώρο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το κίνημα στην Ελλάδα δεν ξέσπασε μόνο ως αγανάκτηση για έναν φόνο από τους μηχανισμούς της κρατικής καταστολής. Οι αιτίες είναι πολύ περισσότερες , στην Ελλάδα της αυτοκρατορίας του 210υ αιώνα. Η κατάρρευση του ελληνικού καπιταλισμού και σε μεγάλο βαθμό των επεκτατικών του σχεδίων στα Βαλκάνια , η ανεργία και η επισφαλής εργασία ,η ακρίβεια , η αστυνομοκρατία και η πλήξη στις δυτικές μεταφορντικές κοινωνίες συνέθεσαν το εκρηκτικό μείγμα της εξέγερσης.

Αν και αυτή η εικόνα μόνο ως θετική μπορεί να χαρακτηριστεί , το ζήτημα της στρατηγικής του κινήματος παραμένει ένα κεντρικό πρόβλημα στην όλη συζήτηση. Η εμπειρία και από αυτόν τον πρόσφατο αναβρασμό δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν έχουμε σχέδιο. Μιλώντας για σχέδιο θέτουμε ανοιχτά προς συζήτηση και προβληματισμό , τι κοινωνία θέλουμε , πώς θα φτάσουμε σε αυτήν , τι κοινωνικές συμμαχίες πρέπει να χτίσουμε , ποια είναι η κοινωνική ανάλυση που έχουμε για την σημερινή πραγματικότητα.

Αν και αυτά είναι κάποια καίρια ερωτήματα για την στρατηγική του κινήματος δεν είναι αρκετά σε καμιά περίπτωση αν δεν κάνουμε και μια πλατιά αποτίμηση του κινήματος καθώς και στους συσχετισμούς που έχουν διαμορφωθεί μέσα στην κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες.

Μερικά από τα σημεία που θα θέλαμε να συ μειώσουμε σε αυτό το μικρό άρθρο είναι το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης , η εξέγερση στην Αργεντινή και οι δράσεις του αυτόνομου κινήματος στην Ευρώπη.

Το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης παρόλο τις ιστορικές του αντιφάσεις έκλεισε έναν ιστορικό κύκλο για το κίνημα της αντικαπιταλιστική αμφισβήτησης. Για περισσότερα από 10 χρόνια μια πλατιά μάζα ακτιβιστών , αναρχικών ομάδων , καταλήψεων κλπ σε ολόκληρη την Ευρώπη πειραματίστηκαν σε νέες μορφές δράσης και οργάνωσης. Ως αποτέλεσμα έχουμε νέα εργαλεία και κάποιες περιστασιακές νίκες. Εργαλεία όπως το indymedia και η πλατιά δικτύωση αυτόνομων σέρβερς ή νίκες του αυτόνομου καταληψιακού κινήματος στην Δανία , Φιλανδία και Γαλλία είναι μερικά από τα θετικά αποτελέσματα.

Περνώντας όμως σε μια κριτική στάση στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε το χάσιμο χρόνου όπως πχ σύντροφοι να δουλεύουν πάνω από 2 χρόνια πολλές φορές για 2 μέρες διαδήλωσης σε συνόδους κορυφής χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα και κέρδη στο θέμα της στρατηγικής προσέγγισης. Ούτε βέβαια την αφομοίωση πολλών ομάδων και πρώην συντρόφων στα φόρουμ και σε κάθε λογής ΜΚΟ κλπ. Η αποριζοσπαστικοποίηση του κινήματος αποτέλεσε μια περιστασιακή νίκη της σοσιαλδημοκρατίας και των αφομοιωμένων από το σύστημα τάσεων. Δεν καταφέραμε να ξεδιπλώσουμε μια ριζοσπαστική πολιτική πρόταση μέσα στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης με πλειοψηφικούς όρους.

Από την άλλη πλευρά μόνο ως θετικά πρέπει να συμπεριλάβουμε τα αποτελέσματα της εξέγερσης στην Αργεντινή. Ένα πείραμα αυτοοργάνωσης , αυτονομίας και οριζόντιας πρακτικής μέσα στην κοινωνία για περισσότερα από 5 χρόνια (από το 2001 ίσως σε κάποια μέρη μέχρι και σήμερα). Η εξέγερση στην Αργεντινή δείχνει ξεκάθαρα πως και αν είναι εφικτή μια άλλη κοινωνική οργάνωση. Από τις συνελεύσεις στις γειτονιές και τις απαλλοτριώσεις μέχρι την αυτοδιαχείριση των εργοστασίων. Ήταν ξεκάθαρα μία απόπειρα στην πράξη για κοινωνική και πολιτική αυτονομία που θα μπορεί μια σοβαρή μελέτη να δώσει μαθήματα στον Ευρωπαϊκό κινηματικό χώρο.

Στην Ευρώπη αν και το κίνημα περιστασιακά υποχωρεί μιας και είναι εγκλωβισμένο σε φαύλους κύκλους , τα μηνύματα που έστειλαν οι Δανοί με το ungdomshuset , η ελληνική εξέγερση , τα γαλλικά προάστια κλπ .. είναι μία εικόνα για το τι μπορούμε να κάνουμε στο μέλλον. Το θέμα είναι πως πρέπει να χτίσουμε την ανάλογη στρατηγική αν θέλουμε να μιλήσουμε για συνολικές νίκες. Ας αναλογιστούμε όλοι πως οι κοινωνικές συμμαχίες και συσχετισμοί έχουν αλλάξει ριζικά , πρέπει να αλλάξουν και τα εργαλεία μας για την ανανέωση τυ πολιτικού μας λόγου και πράξης. Η λεγόμενη εργατική τάξη όχι μόνο έχει συντιρικοποιηθεί αλλά αντιδραστικοποιηθεί. Στην Ελλάδα για παράδειγμα αν υποθέσουμε ότι η αντιπροσώπευση της έγινε από κόμματα όπως το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ , αλλά περισσότερο η στάση της στις πρόσφατες κινητοποιήσεις μας δίνουν μια ξεκάθαρη εικόνα για την κίνηση της.

Από την άλλη η νέα βάρδια της επισφάλειας και του αναλώσιμου εργασιακού δυναμικού δεν είχε μόνο ενεργή δράση στις κινητοποιήσεις και την εξέγερση αλλά προσπάθησε να δώσει και έναν τόνο νίκης.Αυτό σίγουρα βάζει ξεκάθαρα το πρεκαριάτο μέσα στο επαναστατικό πρόταγμα και μάλιστα με σημαντικούς όρους και αιτίες που προέρχονται από τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης.

Κλείνουμε αυτήν την ενότητα με λίγα λόγια για το κίνημα αλληλεγγύης στην Ελληνική εξέγερση. Σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο , το κίνημα αλληλεγγύης ήταν η αφορμή να ξεκινήσουν τοπικές διαδικασίες ριζοσπαστικοποίηση. Το κίνημα είχε αποτελεσματικότητα στον συντονισμό , ίσως αυτό είναι μια νέα καλή αρχή και στην συζήτηση για την στρατηγική.

Δεν θα θέλαμε να θέσουμε κάποιου είδους πολιτική γραμμή για τι θέλουμε σε στρατηγικό επίπεδο , κυρίως θέλουμε να ανοίξει η συζήτηση για νέες μορφές οργάνωσης , ξεπεράσματος της θεωρητικής φτώχειας. Θα θέλαμε επίσης να θέσουμε ανοιχτά την επιθυμία μας για μια ολοκληρωτική ρήξη με τον εργατισμό και τις παραδοσιακές ορθόδοξες τάσεις του εργατικού κινήματος.

Θέλουμε να υψώσουμε το βλέμμα κοιτώντας μπροστά σε μια εποχή που ο εσωτερικός εχθρός μας λέει να κοιτάμε πίσω, θέλουμε μία θεωρητική αναγέννηση σε μια εποχή που κάποιοι ακόμα μιλάνε για το 1936. Αν και οι σύντροφοι μας στην Ελλάδα μας έδωσαν πραγματικά μαθήματα για το πως γίνεται μια εξέγερση στον 21ο αιώνα στην Ευρώπη φρούριο , ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο να μιλάμε για συνολική νίκη. Ο αναρχικός ριζοσπαστισμός του σήμερα πρέπει να ανοίξει την συζήτηση με μια αντιδογματική συμπεριφορά αν θέλει να κερδίσει
Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες ,


Άνοιξε αυτές τις μέρες το νέο infoshop στην Βουδαπέστη σε έναν πολυχώρο της πόλης. Το morze infoshop είναι ένας αυτοοργανωμένος χώρος αντιπληροφόρησης και δράσης. Τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσω τις πολιτικές κατευθύνσεις της συλλογικότητας , καθώς και την ανοιχτή πρόσκληση του morze infoshop για την προσπάθεια διεθνικής ανταλαγής ατόμων Radical X change . Η συλλογικότητα είναι από τις αρχικές στο Balkan Decentralized Network
Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες ,
Ακούστε τώρα όλα τα τελευταία νέα από την εξέγερση στο κέντρο της Αθήνας από τον ραδιοφωνικό σταθμό της κατάληψης του Πολυτεχείου http://147.102.219.129:8000/live
Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες ,
Friday, December 19, 2008 στις 9:01 AM | 0 σχόλια  

Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες
1. ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - Ο
ΠΑΛΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΘΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΤΗΣ ΠΛΗΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

2. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠΕΚΔΥΟΜΕΘΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΑΣ ΔΕΡΜΑ -
ΟΛΟΓΥΜΝΟΙ ΚΙ ΩΡΑΙΟΙ ΩΣ ΟΝΕΙΡΑ ΕΑΡΙΝΑ, ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣ AYTO ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ
ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ

3. ΚΥΟΦΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ - ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ

4. ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΙΡΙΔΙΖΟΥΣΕΣ ΠΟΜΦΟΛΥΓΕΣ ΤΩΝ
ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΑΣ - ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΙΚΗΣΟΥΜΕ

5. ΠΥΡΠΟΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ "ΠΑΡΕΛΘΟΝ" ΚΑΙ "ΜΕΛΛΟΝ" - ΔΕΝ ΜΑ΄Σ ΤΡΟΜΑΖΕΙ
ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ "ΤΩΡΑ"

6. ΛΕΞΕΙΣ-ΜΟΛΟΤΩΦ ΣΚΑΝΕ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΠΥΡΠΟΛΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ!
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΛΕΚΤΑ ΑΠ' ΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ

7. ΘΡΥΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥ ΕΓΩΙΣΜΟΥ - ΚΑΙΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ
Ο,ΤΙ ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ

8. ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΚΛΑΔΙΑ -ΔΕΣΤΕ! ΤΑ
ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝΟΥΝ ΣΧΟΙΝΙΑ - ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΝΙΑ - ΓΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΟΥΝ ΕΝΑΝ ΧΟΝΤΡΟ
ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

9. ΠΩ΄Σ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΩΩΤΗΤΑ; - Η
ΑΘΩΩΤΗΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΕ ΑΧΡΗΣΤΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

10. ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΕΡΕΤΡΑ - Η ΤΑΞΗ, ΤΑ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΠΑΝΩ
ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΥΣ

11. ΔΕΣΤΕ! - ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΑΣ ΕΓΙΝΑΝ ΦΛΟΓΕΣ! ΨΗΛΑΦΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ

12. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ - ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ

13. Η "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΠΡΟΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ -
ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΧΙΖΕΙ ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΟΥ - ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΤΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΟΥΝ -
ΣΤΗ ΘΕΑ ΤΟΥ ΑΙΔΟΙΟΥ ΤΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΕΣ

14. ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΥΣ: ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ -
ΑΦΗΣΤΕ ΚΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ, ΝΑ 'ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΝΑ ΦΩΛΙΑΣΟΥΝ. ΝΑ 'ΡΘΕΙ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ!

15. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ -
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ - ΤΩΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ -
ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ

16. ΜΕ ΒΟΓΓΗΤΑ, ΣΚΟΤΑΔΙΑ, ΔΑΚΡΥΑ, ΚΡΟΤΟΥΣ, ΚΡΑΥΓΕΣ, ΛΑΜΨΕΙΣ,
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Θ' ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΥΦΕΡΟ, "Σ'
ΑΓΑΠΩ"

17. ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΛΙΑΧΤΩΝ ΜΑΣ, Ο ΑΝΕΜΟΣ ΡΑΒΕΙ ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ
ΕΠΟΧΗΣ

18. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ - ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ -
ΓΙΑΤΙ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΣΤΕ, ΑΥΤΟ ΑΝΑΠΟΤΡΕΠΤΑ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ

19. ΦΟΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ΄ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΤΕ - ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΟΥΣΙΟ ΟΝΕΙΡΟ - ΜΟΛΙΣ
ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙΤΕ ΣΑΝ ΠΡΩΙΝΗ ΟΜΙΧΛΗ - Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ
ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ

20. ΘΑ 'ΡΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ
ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΤΙ ΜΑ΄Σ ΧΡΗΣΙΜΕΥΑΝ

21. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΑΠΑΞ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ: Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ
ΥΠΑΡΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ - ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗΝ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ
ΚΑΛΥΤΕΡΑ) - Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΡΟΥΦΑΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΑΣ - ΛΕΗΛΑΤΕΙ ΤΗ ΖΩΗ

22. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ, ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ! ΕΜΦΑΝΙΣΤΕ ΚΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΒΛΕΦΑΡΑ

23. ΖΩ ΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΩ ΚΟΣΜΟΥΣ
- Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Ή ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΗΤΙΚΗ, Ή ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ

24. ΔΕΣΤΕ! ΜΕΣΑ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΥΡΠΟΛΗΜΕΝΩΝ
ΚΤΙΡΙΩΝ, Η ΣΕΛΗΝΗ ΔΙΑΒΑΙΝΕΙ ΑΤΑΡΑΧΗ - ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙΤΕ! ΜΕΣΑ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΚΡΟΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ, ΜΙΑ ΑΠΟΚΟΣΜΗ ΜΕΛΩΔΙΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ

25. ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΙΑΣ, ΔΕΝ
ΕΥΡΙΣΚΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΗΚΩΘΩ ΑΠ' ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ - ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ
ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑ ΟΡΘΙΟΣ

26. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΕΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ - ΕΙΝΑΙ
ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΖΕΙ
Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες
Μετά από δύο μέρες κατάληψης του κτιρίου της γ.σ.ε.ε. με μέσο όρο συμμετοχής 600 εργατών στις καθημερινές γενικές συνελεύσεις όπου συζητήθηκαν :

·Η εκμετάλλευση της εργασίας καιοι σύγχρονές επισφαλείς εργασιακές σχέσεις

·Τα εργατικά ατυχήματα

·Οι απολύσεις

·Οι χαμηλοί μισθοί

·Ο κυνισμός των καπιταλιστών και του κράτους

·Το αδιέξοδο και η απουσία αξιοπρεπούς μέλλοντος για τις νέες γενιές

·Η αναγκαιότητα της Αυτό-οργάνωσης ενάντια στους συνδικαλιστικούς μηχανισμούς, καθώς και ένα πλήθος προτάσεων για δράσεις στους χώρους εργασίας,

η συνέλευση αποφάσισε την συνέχιση της κατάληψης με σκοπό την πραγματοποίηση εκδηλώσεων-ενημερώσεων που θα αναδεικνύουν όλα τα ζητήματα που θέσαμε από την αρχή του εγχειρήματος μας.

Να μετατρέψουμε το κτίριο της γ.σ.ε.ε. σε χώρο ελεύθερης έκφρασης και συνάντησης των εργατών.

Να διαλύσουμε τον μύθο που προωθούν τα μ.μ.ε., ότι οι εργάτες ήταν και είναι απόντες από τις συγκρούσεις.

Να στηλιτεύσουμε και να αποκαλύψουμε τον ρόλο της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας στην υπονόμευση της εξέγερσης και όχι μόνο.

Να προωθήσουμε την ιδέα της Αυτό-οργάνωσης και της Αλληλεγγύης στους χώρους δουλειάς.Οι εργατικές διεκδικήσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι κάθε κοινωνικής εξέγερσης. Η Αλληλεγγύη του εργατικού κινήματος σε κάθε αιχμάλωτο και διωκόμενο της εξέγερσης είναι αυτονόητη. Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να καταδικάσουν την κρατική βία και να σταθούν αλληλέγγυα στο σύνολο των συλληφθέντων, Ελλήνων και μεταναστών, μαθητών και εργαζομένων3 Μέρες Εκδηλώσεων στην Κατειλημμένη Γ.Σ.Ε.Ε. από την

Γ.ΕΝΙΚΗ Σ.ΥΝΕΛΕΥΣΗ Ε.ΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ Ε.ΡΓΑΤΩΝΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 / 12 / 08

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (ώρα έναρξης 18.00 )

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (ώρα έναρξης 20.00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/ 12 / 08

(ΟΜΙΛΙΕΣ-ΠΡΟΒΟΛΕΣ-ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ)

1918-2008 Η Γ.Σ.Ε.Ε. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (ώρα έναρξης 14.00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 / 12 / 08

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΛΗΦΘΕΝΤΩΝ, ΣΥΓΓΕΝΩΝ, ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ, ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ.Γ.ΕΝΙΚΗ Σ.ΥΝΕΛΕΥΣΗ Ε.ΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ Ε.ΡΓΑΤΩΝ

Κατειλημμένο Κτήριο Γ.Σ.Ε.Ε
Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες ,
Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες , ,
Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες
Ο 15χρονος Αλέξανδρος Ανδρέας Γρηγορόπουλος, που έπεσε το βράδυ του Σαββάτου νεκρός στα Εξάρχεια από τα πυρά του ειδικού φρουρού, έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των πολιτών-θυμάτων της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αστυνομικοί «πιστολέρο» έχουν βαρέσει στο ψαχνό. Χαρακτηριστικό άλλωστε ότι τον Δεκέμβριο του 2003 μετά τη δολοφονία του Ηρ. Μαραγκάκη από άντρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, ο τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Διονύσης Γκούσκος, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής ερώτησής του στο Κοινοβούλιο, ανέφερε: «Φοβούμαστε ότι το επεισόδιο αυτό δεν είναι ούτε μεμονωμένο ούτε τυχαίο ούτε έγινε από λάθος. Για πολλοστή φορά αστυνομικοί πυροβολούν από πίσω σε πολύ μικρή απόσταση άοπλο νεαρό...» και επισήμανε σε άλλο σημείο: «Εχουμε εβδομήντα νεκρούς την τελευταία περίπου δεκαετία (σ.σ. 1993-2003)». Ενδεικτική, χωρίς να είναι πλήρης, η καταγραφή που ακολουθεί:

* Τον Νοέμβριο του 1980 δολοφονούνται από αστυνομικούς των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου η νεαρή εργάτρια Σταματίνα Κανελλοπούλου και ο 26χρονος Ιάκωβος Κουμής. Απομονώνουν την πρώτη στη βιτρίνα, στη γωνία Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, και την χτυπούν με κλομπ αλύπητα -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής. Με κλομπ συνέτριψαν το κρανίο του Κουμή.

* Τον Αύγουστο του 1985 ο αστυνομικός Νίκος Σταθόπουλος πυροβολεί και σκοτώνει την Αμερικανίδα Κάθριν Τζον Μπουλ, 22 χρόνων, μετά την άρνηση της τελευταίας να γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητό της.

* Τον Νοέμβριο του 1985 λίγες ώρες μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου πέφτει νεκρός στη Στουρνάρη από σφαίρα του αστυνομικού Αθ. Μελίστα ο 15χρονος Μιχάλης Καλτεζάς.

* Τον Φεβρουάριο του 1986 ο 17χρονος Μανώλης Κανδανολέων, που επέβαινε σε κλεμμένο αυτοκίνητο, πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τρεις αστυνομικούς.

* Τον Μάρτιο του 1990 στην Πρέβεζα ο αστυφύλακας Γρηγόρης Σπυράκος πυροβόλησε και σκότωσε τον 15χρονο μαθητή Δημήτρη Κίκερη. Το θύμα ήταν παγιδευμένο στην τουαλέτα «βιντεάδικου», που λίγο πριν είχε επιχειρήσει να διαρρήξει.

* Τον Απρίλιο του 1993 ο αρχιφύλακας Ηλίας Σταματόπουλος σκότωσε εν ψυχρώ τον 25άχρονο σερβιτόρο Γιάννη Τζίτζη σε μπαρ.

* Τον Ιανουάριο του 1994 ο αστυνομικός Ευάγγελος Λαγογιάννης σκοτώνει με 4 σφαίρες τον 28χρονο μουσικό Θοδωρή Γιάκα, επειδή αρνήθηκε να σταματήσει σε εξακρίβωση στοιχείων.

* Τον Ιανουάριο του 1996 σε αστυνομική επιχείρηση-σκούπα κατά Αλβανών στη Σκάλα Ωρωπού ο αστυνομικός Διονύσης Καρακάιδος σκοτώνει έναν Αλβανό.

* Τον Ιούνιο του 1996 ο αγροφύλακας Αθ. Μάτος σκοτώνει τον 20χρονο Φαντίλ Ναμπούζι για δύο καρπούζια που πήγε ο τελευταίος να κλέψει.

* Τον Νοέμβριο του 1996 σε «επιχείρηση» της Αστυνομίας έξω από τη Λιβαδειά για τον εντοπισμό φυγόδικου ο αστυφύλακας Δημήτρης Τρίμης πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής και σκότωσε τον 45χρονο Τσιγγάνο Τάσο Μουράτη μπροστά στα μάτια ενός από τα τρία παιδιά του.

* Τον Αύγουστο του 1998 στον Πειραιά ο ανθυπαστυνόμος Δημήτρης Τσαγκράκος πυροβόλησε και σκότωσε τον 26χρονο Ηλία Μέξη έξω από το τμήμα Μεταγωγών επειδή δεν σταμάτησε σε σήμα του για έλεγχο.

* Τον Οκτώβριο του 1998 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο ανθυπαστυνόμος Κυριάκος Βαντούλης σκότωσε τον 17χρονο Γιουγκοσλάβο μαθητή Μάρκο Μπουλάτοβιτς, ο οποίος επισκεπτόταν με συμμαθητές του την Ελλάδα.

* Τον Φεβρουάριο του 2000 στη Λούτσα ο υπαστυνόμος Θοδωρής Χαλουλάκος πυροβολεί αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις νέοι, επειδή όπως είπε «τους θεώρησε ύποπτους για διακίνηση ναρκωτικών». Η σφαίρα καρφώθηκε στη σπονδυλική στήλη του 18χρονου μαθητή Σωτήρη Κατσιώτη και τον άφησε παράλυτο.

* Τον Μάρτιο του 2000 στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης ο 18χρονος ομογενής από την πρώην ΕΣΣΔ Νικόλαος Λεωνίδης έπεσε νεκρός από τα πυρά του αστυνομικού Γιώργου Ατματζίδη, γιατί δεν σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο.

* Τον Οκτώβριο του 2001 στο Ζεφύρι ο αστυφύλακας της Αμεσης Δράσης Γ. Τυλιανάκης πυροβόλησε στο κεφάλι τον αθίγγανο Μαρίνο Χριστόπουλο, 21 ετών, επειδή δεν σταμάτησε σε μπλόκο.

* Τον Νοέμβριο του 2001 στην πλατεία Αμερικής ο αστυφύλακας Γιάννης Ριζόπουλος πυροβόλησε στο κεφάλι τον 20χρονο Αλβανό Σεντγκάκ Σελνίκου μέσα σε καφετέρια, όταν απείλησε με μαχαίρι τον ίδιον και άλλους τέσσερις συναδέλφους του που είχαν ήδη προτεταμένα τα όπλα τους.

* Τον Δεκέμβριο του 2003 ο 22χρονος Ηρακλής Μαραγκάκης πυροβολείται στο κεφάλι από άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, γιατί το αυτοκίνητο που επέβαινε μαζί με δυο άλλους νεαρούς δεν σταμάτησε για έλεγχο.
Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες
Wednesday, December 10, 2008 στις 6:29 AM | 0 σχόλια  
Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες ,
Η αντεπίθεση των ΜΜΕ έχει ξεκινήσει. Fight Back

Ο μηχανισμός παραπληροφόρησης έχει μπει σε πλήρη λειτουργία. Δείχνουν επεισόδια στο Σύνταγμα, όταν οι σκηνές από την κηδεία του 15χρονου ξέρουν ότι θα εντείνουν την οργή του κόσμου. Μιλάνε συνέχεια για "κουκουλοφόρους", ενώ βλέπουν παιδιά με ακάλυπτα πρόσωπα να συγκρούονται με την προκλητική αστυνομία. Ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα.
Η μόνη απάντηση που θα 'χει σημασία είναι να προσπαθήσουμε όλοι όσοι είμαστε στο δρόμο, απλοί διαδηλωτές ή ακόμη και όσοι δημοσιογράφοι ή φωτορεπόρτερ έχουν ακόμα λίγη τσίπα πάνω τους, να ενημερώνουμε για ό,τι πραγματικά έχει συμβεί. Για τις κινήσεις της αστυνομίας - που έστειλε τα ΜΑΤ κοντά στο νεκροταφείο, ξέροντας ότι η οργή και η θλίψη θα οδηγούσε σε συγκρούσεις - για τους τραυματισμούς και τις βαναυσότητες. Πάρτε μαζί το mp3φωνάκι που γράφει ήχο, την ψηφιακή κάμερα, καταγράψτε τις αλητείες της αστυνομίας

Δεν έχει σημασία πού! Οπου να 'ναι, όπου μπορεί ο καθένας. Στο indy και στo indymedia, στα μπλογκ που δεν έχουν λοβοτομημένους δημιουργούς, στα ραδιόφωνα με παρεμβάσεις. Ας φτιάξουμε ένα δίκτυο άμεσης αντιπληροφόρησης. Συμμετοχή!
Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες ,

Σε μια κοινωνία όπου η αδικία είναι νόμος , σε κοινωνία που η νεολαία αργοπεθαίνει , οι νόμοι και το κράτος δολοφονούν , απέναντι στα ΜΜΕ και στα όργανα προπαγάνδας της αυτοκρατορίας. Η απάντηση πρέπει να είναι μία: Αγώνας μέχρι την αυτονομία. Αλληλεγγύη με όσους αγωνίζονται
Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες
Γεια χαρά θα προσπαθήσω και εγω με την σειρά μου να κρατω ενήμερο αυτό το μπλογκ με τις ανταποκρίσεις που βρίσκω και διαβάζω.
Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες
βίντεο απο την δολοφονίαβίντεο από το πολυτεχνείο

Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες , ,
*αυτό είναι ένα αρκετά αξιόλογο κείμενο από την ομάδα terminal119 για την δίκη Πλεύρη , αν και λίγο πιο παλιό είναι αρκετά επίκαιρο*Εκείνοι που απουσίασαν επιδεικτικά από τις δίκες εναντίον του Πλεύρη έπρεπε, έστω και 8 μήνες μετά, να δικαιολογήσουν την απουσία τους – έστω για κάποιους οπαδούς τους που άρχισαν να αμφισβητούν το αντιφασιστικό τους έργο.Από την πλευρά μας είχαμε γράψει τα εξής το Νοέμβρη του 2007: «Έστω και στο 1% να πίστευαν τα συνθήματα τους, όπως το “Κάτω τα ξερά σας από τους μετανάστες” και άλλα τέτοια, θα τα είχαν πραγματώσει. Η δική μας εμπειρία θα μας υποχρέωνε να απαιτήσουμε από τους ίδιους να αλλάξουν το όνομά τους, antifa, άμεσα και χωρίς χρονοτριβές. Ούτε ένας από δαύτους, ενώ ήταν γνωστό το ότι θα υπάρξει δίκη στις 5 Σεπτέμβρη, δεν εμφανίστηκε στα δικαστήρια και για άλλη μια φορά αποδείχθηκε η ελληνικότητα του πράγματος (ένας δήθεν αντιφασισμός που συναινεί στον αντισημιτισμό). Ελάχιστοι Έλληνες ειδοποίησαν πως θα εμφανιστούν ή εμφανίστηκαν στη δίκη. Από την άλλη όσοι ένιωθαν μια ιστορική αγωνία, συμμερίζονταν ένα άγχος επιβίωσης, όπως κάποιοι μετανάστες, εκδήλωναν το ενδιαφέρον τους για την παρουσία τους σε αυτή τη δίκη. Προφανώς δεν οφείλεται στην καλοκαιρινή ραστώνη η απουσία τους, όπως μας είπαν σύντροφοι, αλλά στην έλλειψη συνέπειας και πραγματικής αντιφασιστικής δράσης και λόγου».Και από ότι φάνηκε καθόλου άδικο δεν είχαμε… Το πρόβλημα, όμως, παρέμεινε… Η antifa – και το πολιτικό μαγαζί που την δημιούργησε – συνεχίζουν να καπηλεύονται το όνομα ασκώντας πλέον ανοιχτά και αντισημιτική προπαγάνδα. Η αλήθεια είναι ότι, μετά από εκείνη την κριτική που ασκήσαμε, κάναμε το λάθος να περιμένουμε κάποια ευαισθητοποίηση, κάποια αλλαγή πλεύσης, ένα σημάδι μετάνοιας. Είπαμε, δεν μπορεί, κάποιος αντιφασίστας θα είναι εκεί μέσα, έστω και κατά λάθος… αν και υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν ισοφαρίζουν ποτέ και με τίποτε, πχ 5 φορές ενάντια στους φασίστες, μια φορά υπέρ.... Η στάση τους χειροτέρεψε ακόμη περισσότερο.Στην αρχή, ανέλαβε το βαρύ πυροβολικό, το έντυπο «Serajevo» (για το οποίο πρέπει να διαβεβαιώσουμε τον αναγνώστη ότι καμία σχέση δεν έχει με την antifa) με την αναδημοσίευση μιας συνέντευξης του Σαρόν το 1982. Το ρεζουμέ του σκοπού της αναδημοσίευσης εκείνης ήταν (με δικά μας λόγια) ότι «τώρα που παίζει η δίκη εναντίον του Πλεύρη από το ΚΙΣ, μη μασήσετε και πάτε να συμπαρασταθείτε στους εβραίους… ο αντισημιτισμός υπάρχει, ας πούμε, στην ελλάδα αλλά πλέον έχει παρέλθει η μπογιά του… πλέον ο αντισημιτισμός δημιουργείται (και) από το Ισραήλ για να τονώσει το σιωνιστικό όνειρο της επιστροφής».Τώρα, λοιπόν, ήρθε και η σειρά των αντιφάδων να παπαγαλίσουν… Τον Απρίλη του 2008 έγραψαν τα εξής ωραία…«Το ”κεντρικό ισραηλιτικό συμβούλιο” της Ελλάδας, καταφεύγοντας στα δικαστήρια, προφανώς κινήθηκε στις γραμμές του σχεδίου του κράτους του. Προσπάθησε να εντείνει τη συζήτηση γύρω από τον αντισημιτισμό και το φόβο των υπηκόων του και να ενισχύσει τελικά το κράτος του Ισραήλ (πράκτορες είναι οι άνθρωποι, την ξέρουν τη δουλειά τους)» Περιοδικό Antifa*, τεύχος 8, 04/08, Αθήνα.Έτσι μας ενημερώνει η αντίφα ότι είναι ενάντια σε πράκτορες ξένων κρατών, πράγμα που αυτή, σαν αγνή, εθνική πατριωτική δύναμη το καταγγέλλει. Ομολογεί, έτσι, την ποιότητα του αντιφασισμού της ως αυτού που είναι: εθνικόφρων αντιφασισμός. Γιατί πρόβλημα με πράκτορες άλλων χωρών έχει κάποιος, μόνο όταν θεωρεί ότι οι… πράκτορες καταστρέφουν την εθνική οντότητα της χώρας του ή την υπονομεύουν, πράγμα που θεωρεί αρνητικό... Αυτό, όμως, είναι εθνικό συναίσθημα και, συνεπώς, πατριωτισμός. Το γιατί ζήλεψαν αυτούς που μέχρι χθες έβριζαν (Ρεσάλτο και άλλα καλά εθνικομπολσεβίκικα μαγαζιά) και προσπαθούν μάλιστα να τους ξεπεράσουν το απαντούν οι ίδιοι: οι έλληνες εβραίοι δεν είναι έλληνες (βασικό αυτό για εθνικόφρονες πατριώτες) αλλά υπήκοοι, και μάλιστα, όπως λενε, πράκτορες - του χειρότερου κράτους του κόσμου, του μισητού Ισραήλ.Πέρα από αυτά τα πιστοποιητικά εθνικής συμπεριφοράς, καλλιεργεί στα τεύχη της μια πρακτορολογία που απορούμε γιατί. Αν ξεφυλλίσεις το περιοδικό του Απρίλη, ουκ ολίγα άρθρα εκεί μέσα ανακαλύπτουν παντού «παρακρατικούς» και «πράκτορες». Αν θεωρήσουμε πως αυτοί που γράφουν το antifa δεν έχουν πρόσβαση σε κρατικά έγγραφα για να διατυπώνουν τέτοιες (άνευ νοήματος) κατηγορίες, δεν μπορεί παρά να μας έρθει στο μυαλό ότι αυτού του είδους η ρητορική (της πρακτορολογίας) ουκ ολίγες φορές χρησιμοποιείται από μια μεγάλη αριστερή συνιστώσα του τόπου μας, το γνωστό και μη εξαιρετέο ΚΚΕ, του οποίου όλοι οι αντίπαλοι του ως γνωστόν ήσαν πράκτορες, χαφιέδες, προβοκάτορες, παρακρατικοί. Και πραγματικά, απορούμε για το που το πάει αυτή η ρητορική αυτής της ιδιότυπης “antifa007”, αν δεν γνωρίζει ήδη πως είναι χαμένος κόπος να προσπαθήσει να πάρει τα ηνία από το ΚΚΕ σε αυτό το άθλημα. Ποια ικανοποίηση τους προσφέρει αυτή η πρακτορολογία; Η αιτία της είναι η άγνοια ή, όπως εμείς πιστεύουμε, ο αντισημιτισμός; Δυστυχώς, αυτή είναι άλλη μια κακή συνέπεια του ότι η ελληνική antifa, αντί να αποτελεί μια οργάνωση-ομπρέλα αντιφασιστών από όλη τη χώρα όπως συμβαίνει συνήθως αλλού, προτίμησε να διατηρήσει το καβούκι της γύρω από έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο κουβαλώντας και τις κληρονομημένες ιδεοληψίες αυτού του χώρου στο νέο της πολιτικό σχήμα… Δεν ξέρουμε, παρόλα αυτά, ποια ικανοποίηση τους προσφέρει.Ξέρουμε, όμως, τι σκατά επιφέρει στον αντιφασισμό. Η antifa ισχυρίζεται στο άρθρο της πως ο Πλεύρης είναι πράκτορας. Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Αλλά τι κερδίζουμε με αυτό; Θα πάμε να κάνουμε παράπονα στην ΕΥΠ; Είναι νεοναζί ή δεν είναι; Είναι. Απειλεί με εξόντωση και διωγμούς τους «ξένους» αυτής της κοινωνίας ή όχι; Ναι τους απειλεί. Εμείς είμαστε αντιφασίστες ή ΚΥΠατζήδες για να ξεφωνίζουμε πράκτορες; Δηλαδή, η antifa δεν βρήκε ότι το βιβλίο του Πλεύρη είναι φασιστικό, ρατσιστικό και αντισημιτικό; Δηλαδή, η antifa δεν βλέπει ότι υπάρχει αντισημιτισμός στην Ελλάδα, στην ίδια, στην αριστερά και στη δεξιά;Με το συναίσθημα του άσπιλου αντιφασίστα συμβάλουν και συμφωνούν με τον Πλεύρη, όχι μόνο για το ποιόν αυτής της υποχθόνιας φάρας που υπονομεύει (και πάλι) την εθνική μας υπόσταση αλλά και για το τι προβλέπει εκείνος για τέτοια ξένα σώματα που είχαν την ατυχία να επιζήσουν του Ολοκαυτώματος, να αποκτήσουν απογόνους και το χειρότερο, να ξαναγυρίσουν σαν φαντάσματα μιας άλλης εποχής στην χώρα αυτή, αντί να εξαφανιστούν στις τρύπες τους ή στο Ισραήλ, όπως οι περισσότεροι από τους επιζώντες. Πράγματι, μόνο πράκτορες θα είχαν αυτή την τόλμη (ή αυθάδεια) να επανέρθουν σε αυτή την κάκοσμη αντισημιτική ατμόσφαιρα! Και επειδή είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι κάτι έχουν διαβάσει για το έγκλημα των εγκλημάτων και ότι κάτι έχουν ακούσει για Άουσβιτς, θεωρούμε ότι ο στιγματισμός των ελλήνων εβραίων ως πρακτόρων του Ισραήλ και η μετατροπή τους σε «Ισραηλινούς υπηκόους», γίνεται εσκεμμένα, μιας και αυτό πάντα πιάνει: ονειρεύονται αντισημιτικές συνάξεις αλά ΚΚΕ/ ΠΑΜΕ κάτω από τα γραφεία του ΚΙΣ στη στοά Χιρς, και μάλιστα καλυμμένα με αντιφασιστικό μανδύα. Με τις αντιφασιστικές γνώσεις τους γνωρίζουν πολύ καλά που οδηγούν τέτοιες οχλοσυνάξεις.Έτσι, αφενός επιχειρηματολογεί η antifa, γιατί δεν πρέπει να μετακομίσουν άλλοι εβραίοι στο Ισραήλ, ώστε να μην ενισχυθεί αυτό το μισητό κράτος, και αφετέρου στιγματίζει ταυτόχρονα τους έλληνες εβραίους σαν ανεπιθύμητους για την Ελλάδα, σκοτεινούς συνωμότες, μιας και ασκούν τον επαίσχυντο ρόλο του χαφιέ ξένων συμφερόντων.Επειδή το αδιέξοδο στο οποίο θέλουν – αν είχανε την δύναμη - να φέρουν τους έλληνες εβραίους (να, κάτι τέτοιες στιγμές είναι, που χαιρόμαστε για τις αδυναμίες αυτού του «αντιφασιστικού κινήματος»), μόνο μια και αιμοβόρα λύση έχει (εξολόθρευση), θα τους ρωτάγαμε αν γνωρίζουν τι γράφουν ή αν γνωρίζουν αυτούς που τα γράφουν!Το μόνο πρακτικό τους πρόβλημα είναι ότι αυτοί που επιβιώσαν ενάντια σε όλες τις θεωρίες των πιθανοτήτων και οι απόγονοι τους είναι πολύ λίγοι στην Ελλάδα, μόλις το 0,03% του πληθυσμού, δεν φτάνουν δηλαδή σαν βορά για όλους (μήπως, άραγε, οι προσπάθειες καπελώματος[1] του πογκρόμ ενάντια στους Αλβανούς είναι για να έχουν τους αλβανούς μετανάστες σαν ρεζέρβα;).Και επειδή όταν ακούν για εβραίους ανάβουν τα αντιφάδικα τους λαμπάκια τόσο, ώστε να κατευθύνονται μόνο και αποκλειστικά από τα αντισημιτικά ένστικτά τους σβήνοντας την πραγματικότητα, ανάγουν το ΚΙΣ σε αυτό που κίνησε την διαδικασία δίκης ενάντια στον Πλεύρη, παρόλο που η μήνυση και η καταγγελία έγινε από το ελληνικό παρατηρητήριο του Ελσίνκι (τιμή του) και το ΚΙΣ προσπάθησε να πάρει μέρος σαν θιγόμενο πρόσωπο, σαν συν-κατήγορος, πράγμα που ως γνωστόν απορρίφτηκε από το δικαστήριο (από ότι φαίνεται οι δικαστές ήταν ή από την αντίφα ...ή από την Βαβυλωνία). Αυτά τα γράφουμε λόγω μιας απορίας μας: όταν η αντίφα στιγματίζει το ΚΙΣ για κάτι που δεν έκανε, τι μορφές πάλης θα εξασκούσε αν πράγματι το ΚΙΣ ήταν ο εμπνευστής και πρωτεργάτης της δίκης ενάντια στον Πλεύρη (κάτι που εμείς θα το ευχόμασταν - τουλάχιστον όσο εμείς δεν είμαστε στην θέση να σταματήσουμε τα χειρότερα - και μάλιστα για κάθε αντισημίτη πχ. ρεσάλτο, χρυσή αυγή, κκε κλπ);Προς στιγμήν, με τις πολυδιασπάσεις που υπέστη η antifa φανταστήκαμε ότι κάτι καλό θα προέκυπτε από αυτό πέρα από την… ουσία των νούμερων (antifa66, antifa 49 κοκ). Έστω κι αν αυτό το καλό συμπεριλάμβανε 1, 2, 3 άτομα μόνον… Τίποτε από αυτά: Το μόνο κατόρθωμα τους στην φράση αυτή είναι ότι πέτυχαν μέσα σε 4 μόνο σειρές (άλλοι χρειάστηκαν στο παρελθόν τόμους ολόκληρους) να εντάξουν όλη τους την εξοντωτική μανία ενάντια στους εβραίους, χωρίς καν να χρησιμοποιήσουν άμεσα την παρακαμπτήριο του σύγχρονου αντισημιτισμού, του αντισιωνισμού, όπως κάνουν σχεδόν πάντα οι σημερινοί αντισημίτες. Καθόλου τυχαία το antifa*, για να δικαιολογηθεί, αναφέρθηκε σε μια συνέντευξη του Σαρόν από το 1982.Η αντίφα στην ελλάδα απέδειξε ότι θέλει να συμβάλλει στη διαιώνιση των αντισημιτικών στερεοτύπων αυτού του τόπου. Δεν ήρθε στη δίκη εναντίον του Πλεύρη γιατί δεν πιστεύει ότι τίθεται θέμα αντισημιτισμού στην Ελλάδα (όπως ακριβώς οι σεξιστές σύντροφοι δεν πιστεύουν ότι τίθεται ζήτημα σεξισμού στο χώρο και όπως ακριβώς οι αριστεροδεξιοκεντρώοι δεν πιστεύουν ότι τίθεται θέμα ρατσισμού στην ελληνική κοινωνία). Η αντίφα δεν ενδιαφέρεται για το αν οι εβραίοι αυτού του τόπου νιώθουν απειλημένοι από ένα τέτοιο υποκείμενο όπως ο Πλεύρης. Η αντίφα, επιπλέον, όχι μονάχα δεν ενδιαφέρεται αλλά κάνει ο,τι μπορεί για να μην επιβιώσουν κι όσοι από αυτούς κατάφεραν να ζουν ανάμεσά μας.Απόδειξη για όλα αυτά; Σε κανένα από τα οκτώ της τεύχη δεν έγραψε ένα κείμενο για τον αντισημιτισμό στην ελλάδα, δεν αφιέρωσε ούτε ένα άρθρο των πολλών εντύπων της ενάντια στο βιβλίο του Πλεύρη. Η μόνη στιγμή που κινητοποιήθηκε ήταν όταν θέλησε να γράψει ένα κείμενο «για να την πει» σε όσους πήγαν στη δίκη Πλεύρη και, ίσως, και σε κάποιους από το ποίμνιό της γιατί άρχισαν να σκέφτονται λίγο διαφορετικά. Τα επιχειρήματά της, βέβαια, ήταν λίγο μπαγιάτικα… Έπρεπε να μας πείσει γιατί δεν πήγε στη δίκη Πλεύρη να αντιμετωπίσει τους φασίστες και μας παρέθεσε μια συνέντευξη του Αριέλ Σαρόν από το 1982! Δυστυχώς, αυτή η «αντιφασιστική» επιχειρηματολογία ανέδειξε όλη τη σαπίλα της μιας και για να πάει σε αυτή τη δίκη κάποιος αντιφασίστας, δεν θα μπορούσε παρά να του αρκούν τουλάχιστον έξι εκατομμύρια λόγοι!Ο sic τίτλος του κειμένου της antifa που ονόμαζε το ΚΙΣ πράκτορα, έλεγε «Το δίκιο δεν κερδίζεται με δίκες» (αυτό είναι που λέμε «τη βγαίνω από τα αριστερά!»), σε κάτι που ούτε οι νεοναζιδες που παρέστησαν στο δικαστήριο θα διαφωνούσαν. Συγκεκριμένα, εκείνοι αρκέστηκαν σε άλλους τρόπους. Και προς το παρόν, βέβαια, αποδοκιμάζουν την… αστική δικαιοσύνη.Για να τη βγει, όμως, η antifa από τα αριστερά όχι μονάχα έπρεπε να αφιερώσει λίγη από τη σκέψη της στο τι ρόλο παίζει ο αντισημιτισμός στην ελλάδα αλλά και να κινητοποιηθεί ενάντια σε αυτόν [άμα διαβάζεις Serajevo και τα δικά σου έντυπα όλη την ώρα, που να καταλάβεις τι ήταν το Ολοκαύτωμα; Το πολύ-πολύ να δεις τι «παράχθηκε» εκεί και με «πόση υπεραξία»… Αλλά να μου πεις τι σχέση έχει το Ολοκαύτωμα με τον αντιφασισμό, ε;]. Κι είναι προφανές, το δηλώσαμε και ρητά: αν εμείς ήμασταν μέσα στο δικαστήριο, αναζητώντας εκεί έναν αντίλογο, έστω θεσμικό και όχι μόνον, ενάντια στον αντισημιτισμό του Πλεύρη, ήταν γιατί αυτοί δεν ήταν ούτε καν από έξω. Κι έτσι, πολύ καλά γνωρίζουν επίσης, ότι το δίκιο ούτε με σιωπές κερδίζεται.Δυστυχώς, όμως, δεν αρκέστηκε κανείς ούτε και στις σιωπές. Μίλησε. Μίλησε για να πει πως το Ισραήλ κίνησε τη δίκη εναντίον του Πλεύρη! Τόσο βαθιά νυχτωμένοι μέσα στους ιδεολογικούς τους λαβυρίνθους και τις μανίες εξόντωσης…Το αυτονόητο για μια αντιφασιστική ομάδα θα ήταν, αν το Ισραήλ ή οποιοσδήποτε έκανε μήνυση σε έλληνες φασίστες, να το χειροκροτήσει, μιας και στην Ελλάδα όχι μόνο οργιάζει ο αντισημιτισμός (με την μορφή του αντισιωνισμού και όχι μόνο, όπως αποδεικνύει η αντίφα και παλιότερα το ΝΑΡ και πάντα το κκε[2]) αλλά και δεν υπάρχει τίποτε και κανείς να βάλλει φρένο σε αυτή την αντισημιτική λαίλαπα. Αντί αυτού κοιμάστε ανήσυχοι όταν άλλοι στέκονται στο πλευρό του ΚΙΣ ενάντια στον Πλεύρη! Δικαίωμα σας να αυτοπροσδιορίζεστε σαν κομμάτι του όχλου. Η δικιά μας η απορία είναι μόνο, τι σχέση έχει αυτό με τον αντιφασισμό…Είναι αυτή η μονολιθικότητα του ριζωμένου πια αντισημιτισμού (που μετά το Άουσβιτς είναι συνώνυμος με την εξόντωση) σε αυτή την ελληνική κοινωνία από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά, που βρίσκει χίλιες δυο προφάσεις (πχ. αυτά της ειλικρινέστατης Βαβυλωνίας[3] που στο όνομα της ελευθερίας γνώμης προσφέρθηκε σαν υπερασπιστής του Πλεύρη) για να δικαιολογήσει τις επιθέσεις ενάντια στους εβραίους (οι επιθέσεις αυτές είναι προς το παρόν φραστικές ή περιορίζονται στη βεβήλωση των εβραϊκών μνημείων και νεκροταφείων, έτσι σαν προάγγελοι επαίσχυντων μελλοντικών πογκρόμ).Έτσι και μόνο έτσι θα κρατήσουν ψηλά την αντισημιτική σκυτάλη της πατρίδας τους και των προγόνων τους: η μονίμως αντισημιτική Ελλάδα (και ιδιαίτερα όταν οι συνεργάτες των γερμανών ήταν στην εξουσία μεταπολεμικά) ήταν η μόνη χώρα της Ευρώπης που καταψήφισε το 1948 στον ΟΗΕ την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ καθώς και η τελευταία χώρα στην Ευρώπη που αναγνώρισε (απέκτησε διπλωματικές σχέσεις με) το Ισραήλ, 42 χρόνια μετά την ίδρυση του! Αυτήν ακριβώς την παράδοση συνεχίζουν κι αυτοί σήμερα.Αλλά και πρόσφατα, ούτε το πογκρόμ στις 4 του Σεπτέμβρη του 2004 ενάντια στους Αλβανούς δεν έπεσε από τον ουρανό ξαφνικά. Επί χρόνια προπαγανδιζόταν η εγκληματικότητα, η πνευματική κατωτερότητα, η βλαβερότητα των Αλβανών μεταναστών μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μέσα στις ελληνικές οικογένειες, στα ελληνικά σχολεία, στις ελληνικές γειτονιές, στα ελληνικά γιαπιά, στην ελληνική ύπαιθρο. Αυτή ήταν και η προϋπόθεση, για να έχει το πογκρόμ της 4ης Σεπτέμβρη τόση τεράστια επιτυχία, τόσο στον αριθμό των θυμάτων όσο και στον αριθμό των δραστών και των θεατών του θεάματος της υλοποίησης αυτής ακριβώς της ελευθέριας γνώμης που προασπίζονται τμήματα της ελαν/εραν! Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι όλα αυτά τα χρόνια που εξελισσόταν η «συζήτηση» για τους Αλβανούς, όχι μόνο δεν έκανε το μεγαλύτερο τμήμα της ελαρ/ ελαν τίποτε ενάντια, αλλά ήταν οι ίδιοι που το σιγοντάρανε, προσθέτοντας αριστερούς, επαναστατικούς στιγματισμούς στους Αλβανούς μετανάστες (πράκτορες των ΗΠΑ και του UCK, πολιτικά αμόρφωτοι, μικροαστικές αντιλήψεις, ακατάλληλοι για επαναστάτες και χίλια δυο άλλα). Τους Αλβανούς τους ανακαλύψανε (όσοι τους ανακαλύψανε) μόνο όταν εκτιμήσανε ότι το θέμα αυτό είναι κατάλληλο για πολιτική εκμετάλλευση, όταν δηλαδή πέρασε από το επαναστατικό τους ΚΤΕΟ. Είναι ενδεικτικό, εξάλλου, ότι στην αφίσα της antifa που αναφέρουμε παραπάνω γύρω από την 4η Σεπτέμβρη… οι «αλβανοί»… έγιναν… «μετανάστες» και για αυτόν τον λόγο επίσης: οι μετανάστες θεωρούνται γενικά κι αόριστα οι προλετάριοι αυτής της κοινωνίας, οπότε για την αντίφα αυτό είναι σημαντικότερο. Το ότι εθνικιστικό μίσος στρέφεται προς τους αλβανούς είναι δευτερεύον σε σχέση με την ταξική θέση, όσο δηλαδή τα αφεντικά (οι έλληνες) επιβάλλονται πάνω στους εργάτες (μετανάστες). Πράγμα που έτσι κι αλλιώς δεν ισχύει, μιας και ήδη κάποιοί Αλβανοί είναι ήδη αφεντικά, ενώ άλλοι στον λεγόμενο «ταξικό πάτο», και οι δύο ωστόσο «κατηγορίες» δέχονται τον ελληνικής προέλευσης ρατσισμό…[4]Δυστυχώς ή μάλλον ευτυχώς, οι έλληνες εβραίοι δεν προσφέρονται για πολιτικό όφελος, με το να τους συμπαρασταθεί κανείς, αλλά το αντίθετο: πολιτική απομόνωση, εχθρότητα από το περιβάλλον και προπαντός απέραντο μίσος (αυτή είναι ίσως και η μόνη σωστή τους εκτίμηση).Ξέρετε, υπάρχουν πράγματα, ιδιαίτερα μετά το Άουσβιτς, όπως η εξόντωση μειονοτήτων, που πρέπει να γίνουν και στην Ελλάδα ταμπού. Δηλαδή, ούτε η συζήτηση για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να δολοφονούνται οι εβραίοι, οι αλβανοί, οι πακιστανοί και όποιοι άλλοι γίνανε από την ελληνική κοινωνία και τις πρωτοπορίες της στόχος της, θα πρέπει να επιτρέπεται. Και φυσικά θα ήταν αποτελεσματικότερο, αν αυτά τα ταμπού τα επέβαλε ένα αντιφασιστικό κίνημα! Όσο όμως ένα τέτοιο κίνημα θα πρέπει να το ψάχνει κανείς με το μικροσκόπιο, άλλο τόσο θα υποστηρίζουμε οποιεσδήποτε ενέργειες που νομίζουμε, σωστά η λανθασμένα, ότι ίσως, ακόμη και για λόγους ξένους στις αντιλήψεις μας, να φρενάρουν έστω και για ελάχιστο χρόνο, έστω και για ελάχιστους, το εξολοθρευτικό, αντισημιτικό και ρατσιστικό μίσος αυτών που θέλετε να γλείψετε και να οργανώσετε.Για αυτό χαρήκαμε όταν πρόσφατα το ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα για τις επιθέσεις ενάντια στους Ρομά στον Ασπρόπυργο, για αυτό χαιρόμαστε κάθε φορά που την καταδικάζουν διεθνείς οργανισμοί, ακόμη και αν υπάρχει κίνδυνος, λόγω της συχνότητας των καταγγελιών, να σας γίνει ... συνήθειο. Για αυτό, τέλος, θα δυσφημούμε αυτή τη χώρα παντού και πάντα, όσο το ρατσιστικό και αντισημιτικό έγκλημα και προπάντων η προετοιμασία τους θα είναι υπαρξιακό κομμάτι της ελληνικής καθημερινότητας. Για αυτό το λόγο και μεταφράσαμε το κείμενο αυτό σε διάφορες γλώσσες, σαν μια ελάχιστη προσφορά δυσφήμησης των απόψεών σας.Για αυτό και θα στεκόμαστε χωρίς μεν και αλλά δίπλα στους έλληνες εβραίους, δίπλα στο ΚΙΣ, όσο και να τους βρίζουν και να τους στιγματίζουν.Ένα ΚΙΣ το οποίο από τη στιγμή που συστάθηκε, ως δευτεροβάθμιο όργανο εκπροσώπησης των ελάχιστων από το ολοκαύτωμα εναπομεινουσών εβραϊκών κοινοτήτων στην ελλάδα, δεν έχει σταματήσει να διακηρύττει πως οι έλληνες ΔΕΝ είναι αντισημίτες (σεβόμαστε την στάση του μεν, και την κατανοούμε, ιδιαίτερα ενόψει τέτοιου είδους αντιφασιστών, παρόλη την διαφορετική εκτίμηση που έχουμε για την ελληνική κοινωνία).Ένα ΚΙΣ το οποίο ούτε ένα σωστό δικηγορικό γκρουπ δεν είχε συγκροτήσει πριν ξεκινήσει η δίκη (μάλλον το Ισραήλ δεν θα είχε λεφτά να στείλει φαίνεται…). Ένα ΚΙΣ το οποίο, αντί για μία δίκη Πλεύρη, θα μπορούσε να κάνει χίλιες τέτοιες δίκες στο παρελθόν (σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις μας, μάλλον την μισή Ελλάδα και βάλε θα έπρεπε να σύρει στα δικαστήρια). Κι ένα ΚΙΣ το οποίο, αν σκοπός του ήταν όντως να διαδώσει παντού μέσω δικών πως η ελλάδα είναι αντισημιτική (μακάρι να το ‘κανε!) θα είχε κινητοποιήσει όλες τις εβραϊκές κοινότητες εντός και εκτός Ελλάδας, μέσω του περίφημου εβραϊκού λόμπι... αλλά, στην τελική, που στο διάολο να κρύβεται αυτό το λόμπι με το οποίο όλοι αφηνιάζουν;Και μια τελευταία υπενθύμιση για την στάση του ΚΙΣ απέναντι στο Ισραήλ: Η νομοθεσία του Ισραήλ δίνει το δικαίωμα σε κάθε ανά της γης εβραίο, να μπορεί όταν το επιθυμεί ή αναγκαστεί, να μετακομίσει στο Ισραήλ και να γίνεται αυτομάτως υπήκοος του Ισραήλ. Νομίζουμε ότι δε είναι απαραίτητο να εξηγήσουμε ούτε το λόγο για αυτή την νομοθεσία, ούτε το λόγο του εξαναγκασμού.Και πριν ξαναγελοιοποιηθούν με το να αρχίσουν πάλι τους «λεπτούς» διαχωρισμούς, ότι δεν ταυτίζουν το ΚΙΣ με τους έλληνες εβραίους που το εκλέξανε κλπ… μήπως, σε μια τέτοια περίπτωση… θα ήταν καλύτερα οι έλληνες εβραίοι, έτσι για σιγουριά, να ψηφίζουν μελλοντικά στα διοικητικά όργανα τους, αποκλειστικά και μόνο ...έλληνες χριστιανούς; Ρωτάμε μήπως...Σε ότι αφορά στους «αριστερούς του καναπέ» που αναφέρουνε (εννοώντας προφανώς την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία), εμείς τιμούμε πολύ περισσότερο τη στάση αυτών των αριστερών από ότι βέβαια κάποιων «αντιφασιστών» αυτού του είδους.Το περιοδικό antifa δεν ενδιαφέρεται προφανώς για το τι θα κάνουν οι έλληνες σε σχέση με τους μετανάστες, τους εβραίους ή και το “μακεδονικό” ζήτημα[5]. Αντί να φροντίσουν να δουν τι κάνει η κυρά Κούλα και ο κυρ Δημήτρης κάθε μέρα ενάντια στους «ξένους», αυτοί φροντίζουν να δουν πρώτα αν αυτοί οι ξένοι που υφίστανται τον ρατσισμό ή τον αντισημιτισμό είναι πράκτορες! (και υπάρχουν ουκ ολίγοι πλεύρηδες που θα ήθελαν να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο). Μία μέρα πριν τη δίκη (στον πρώτο βαθμό) εναντίον του Πλεύρη τον Δεκέμβρη του 2007, φασιστοειδή παραμόνευαν με μηχανάκια κάτω από τα γραφεία του ΚΙΣ πετώντας τρικάκια με κέλτικους σταυρούς κτλ. Αυτό και μόνο το γεγονός θα έπρεπε να κινητοποιεί στρατιές αντιφασιστών που θα δημιουργούσαν no-go-areas για τους φασίστες δίνοντάς τους να καταλάβουν με αγνά υλικά επιχειρήματα το δίκιο τους.Αλλά, τελικά, μάλλον θα είναι καλύτερα για αυτούς, να πανε να κάνουν σερφινγκ στα κύματα των αντισημιτικών εκδηλώσεων που παραδοσιακά πια, με την ανοδική εξέλιξη της θερμοκρασίας τώρα το καλοκαίρι, εξελίσσονται από κάτι πατερναλιστικά «αντιρατσιστικά φεστιβάλ» ή από κάτι αυτόνομα στέκια σε επιτέλους καθαρές και αντισηπτικές από ναρκομανείς λαϊκίστικες συνοικίες, με εθελοντές μπάτσους και λαϊκή συμμετοχή εννοείται (αλλού το λενε σκούπα), πχ. Εξάρχεια κλπ.Κλείνοντας, κάνουμε μια πρόταση καλής θέλησης, και τους προτείνουμε να πάρουν το όνομα που αναφέραμε στην αρχή: ελλαντίφα. Αυτή η ονομασία τα λέει όλα και δεν επιφέρει καμία σύγχυση. Άλλωστε είναι εύκολη λέξη, ακούγεται ευχάριστα, έχει ρυθμικότητα και προσελκύει και τουρίστες (ακούγεται σαν μείγμα από ελλάντα, ελιές και κανταΐφια). Και προπαντός δείχνει την καταγωγή τους, πράγμα που είναι, όπως τονίσανε επανειλημμένα για τους «μη έλληνες» έλληνες εβραίους, άκρως υπαρξιακό τους πρόβλημα.

- Ενάντια στον αντισημιτισμό, από όπου κι αν ξεσπάει!

Terminal 119

Για την κοινωνική και ατομική αυτονομίαCafé Morgenland

αντιφασιστική ομάδα μεταναστών από τη Γερμανία01/07/08
Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες ,
* χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνώ με τις πολιτικές απόψεις της ομάδας κόκκινο νημα , νομίζω πως το συγκεκριμένο κείμενο αξίζει την ανάλογη προβολή για λόγους που ο καθένας μπορεί να καταλάβει*

Στο φ. 7 του Νοεμβρίου 2008 της εφημερίδας Βαβυλωνία –που εκδίδεται από την πολιτική οργάνωση Αντιεξουσιαστική Κίνηση (ΑΚ)– δημοσιεύθηκε ένα υβριστικό κείμενο εναντίον της πολιτικής-εκδοτικής ομάδας Κόκκινο Νήμα (ΚΝ) υπογεγραμμένο από κάποιον Νικολάκη Δρεπανιάρη. Αν και ο κ. Νικολάκης δε μας κάνει σαφή την ιδιότητα με την οποία μιλάει, η ταύτισή του με τους διοργανωτές της εκδήλωσης στις 23/10/2008 στο Νοσότρος στην οποία αναφέρεται μας κάνει να θεωρήσουμε ότι οι ύβρεις προέρχονται από τους διοργανωτές αυτούς («Πολίτες της Αττικής για την ενέργεια», «Urbi et Orbi»).
Επειδή στο προαναφερόμενο σχόλιο εμφανιζόμαστε σκόπιμα ως μια απρόσκλητη ομάδα ηλίθιων στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού που εισέβαλλαν στο ειρηνικό και φιλελεύθερο Νοσότρος με σκοπό να «εκτρέψουν» μια όμορφη συζήτηση «αυτομόρφωσης», θα προσπαθήσουμε εμείς από τη σκοπιά μας να εξηγήσουμε πως βρεθήκαμε εκεί. Η συμμετοχή δυο μελών του Κόκκινου Νήματος σε Επιτροπή Αγώνα στη Βοιωτία ενάντια στη λεηλασία της φύσης λόγω της βιομηχανικής ανάπτυξης (που περιλαμβάνει και κατασκευή εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής) τον τελευταίο 1,5 χρόνο, μας είχε φέρει –εκ των πραγμάτων– σ’ επαφή με τωρινά μέλη της πολιτικής ομάδας «Πολίτες της Αττικής για την ενέργεια», με ορισμένα μάλιστα πολύ πριν δημιουργηθεί καν η συγκεκριμένη αυτή ομάδα. Ο ένας από τους δύο επιστήμονες-καλεσμένους της εκδήλωσης, συνεργάτης των «Πολιτών της Αττικής για την ενέργεια» και επίσης παλιός μας γνώριμος από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, κάλεσε μία από εμάς να μιλήσει σε «μια εκδήλωση για την ενέργεια». Της ζήτησε μάλιστα να είναι στο πάνελ των εισηγητών. Αυτή αρνήθηκε και του είπε ότι θα μπορούσε να κάνει μια παρέμβαση ως μέλος σχετικής επιτροπής αγώνα. Το απρόσμενο αποτέλεσμα ήταν ότι το ΚΝ αναγγέλθηκε, σε αφίσα που κυκλοφόρησε χωρίς την έγκρισή μας, να ...μιλάει στο Νοσότρος στις 23/10/2008 για δραστηριότητες που ποτέ δε διοργάνωσε και στις οποίες ποτέ δε συμμετείχε ως ομάδα! Επιπλέον, το ΚΝ δε θα επέλεγε ποτέ να χρησιμοποιηθούν τα μέλη του που κινητοποιούνται στη Βοιωτία ως κινηματικός μαϊντανός και το όνομά του ως κράχτης για αντιεξουσιαστικό κοινό σε μια πολιτική εκδήλωση που αφενός μεν ήθελε να παρουσιάσει το κοινωνικό ζήτημα ως επιστημονικό-τεχνικό ζήτημα και αφετέρου προωθεί την ιδεολογία της «κοινωνίας των πολιτών» και αντιπροτείνει στο κράτος εναλλακτικούς ενεργειακούς σχεδιασμούς. (Αυτά φυσικά ήταν πράγματα που αρχίσαμε σιγά-σιγά να τα συνειδητοποιούμε τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της εκδήλωσης, καθώς μπαίναμε στον κόπο να ψάξουμε καλύτερα τις απόψεις και τις δραστηριότητες των ανθρώπων που επέμεναν σώνει και ντε να παρευρευθούμε στην εκδήλωση). Τελικά, αποφασίσαμε να πάμε στην εκδήλωση και να αντιπαρατεθούμε ανοιχτά και δημόσια με τους ανθρώπους που επί 3 εβδομάδες κόλλαγαν αφίσες με το όνομά μας.
Οι διοργανωτές, φυσικά, δεν ήταν διατεθειμένοι να μας δεχτούν εκεί με τις απόψεις μας. Γι’ αυτό και ο εκνευρισμός του κ. Νικολάκη Δρεπανιάρη για την «εκτροπή» της εκδήλωσης, που αποκαλύπτει τον αυταρχικό, συγκεντρωτικό τρόπο σκέψης του(ς). Η εκδήλωση είχε έναν προδιαγεγραμμένο στόχο: οι αδαείς «πολίτες» «αυτομορφώνονται» κάνοντας ερωτήσεις και παίρνοντας απαντήσεις από «παντογνώστες» επιστήμονες –αν τώρα δεν πολυκαταλαβαίνουν τι λένε, δεν πειράζει, αρκεί που «καταλαβαίνουν» οι επιστήμονες ο ένας τον άλλο– κάποια μέλη του ΚΝ προσθέτουν την κινηματική γαρνιτούρα και στο τέλος βγαίνουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κινήματος και «μαζεύουν» την κουβέντα, εξηγώντας μας γιατί πρέπει να συνδιαλλαγούμε με το κράτος, τα πολιτικά κόμματα, τους επιχειρηματίες και τους τεχνοκράτες ώστε μέσω αυτής της συνδιαλλαγής να παρέμβει η «κοινωνία» στον κεντρικό ενεργειακό σχεδιασμό. Έτσι γίνεται και πρόβα για το τριήμερο των Πολιτών κατά του Λιθάνθρακα, κύρια συνιστώσα των οποίων αποτελούν οι Πολίτες της Αττικής για την ενέργεια. Όσοι συμμετέχουν οφείλουν να υπακούσουν και να υπηρετήσουν αυτόν το στόχο, αφήνοντας κατά μέρος τις απόψεις τους! Τότε μόνο, σύμφωνα με τον κ. Νικολάκη Δρεπανιάρη, δε θα δείχναμε «έλλειψη σεβασμού στο δημόσιο χώρο», «ένα χυδαία ετεροχρονισμένο μπολσεβικισμό», «σεχταρισμό» και «περιχαράκωση». Αν παίζαμε κι εμείς το δικό μας κινηματικό ρολάκι και δεν εκφράζαμε τις απόψεις μας επί του «δημόσιου-κοινωνικού χαρακτήρα της ενέργειας, τον αποκεντρωμένο ενεργειακό σχεδιασμό σύμφωνα με τις τοπικές ανάγκες, τις ΑΠΕ, τη δημιουργία μιας νέας οικο-κοινωνικής συνείδησης μέσα από μια διαδικασία κοινωνικής αυτομόρφωσης», όπως συνοψίζει τις δικές τους πολιτικές απόψεις ο κ. Νικολάκης Δρεπανιάρης, θα γινόμασταν αποδεκτοί. Ιδού το ψευδεπίγραφο της «δημόσιας διαβούλευσης» που επαγγέλλονται: δεν αντέχουν τη δημόσια αντιπαράθεση ούτε μ’ αυτούς που καλούν –ακριβώς βέβαια γιατί δεν είχαν καμιά επιθυμία για κανένα διάλογο παρά μόνο για μια προκάτ εκδήλωση.
Κάπως έτσι «εκτρέψαμε» την εκδήλωση εμμένοντας στις «κόκκινες» απόψεις μας, αλλά να δούμε λίγο και τι ακριβώς από το «βάρβαρο» περιεχόμενό τους εκνεύρισε τον κ. Νικολάκη Δρεπανιάρη και τους άλλους διοργανωτές.
Είναι γεγονός ότι είχαμε υποτιμήσει το μέγεθος του μένους ενάντια στον αντικαπιταλιστικό λόγο που κατακτά όλο και περισσότερους πρώην επαναστατικούς χώρους, αλλά έμελλε να το βιώσουμε τόσο έντονα σε έναν που έχει ακόμα ως σήμα κατατεθέν του μια μαυροκόκκινη σημαία! Οι αναφορές μας στην κοινωνική σχέση κεφάλαιο, στις τάξεις, στη μαρξική ανάλυση των μηχανών ξεσήκωσαν θύελλα φωνασκιών από την πλευρά των διοργανωτών: «Θέλετε να μας στείλετε στα Γκούλαγκ!», «Θέλετε στρατόπεδα συγκέντρωσης!», «Ο λόγος περί καπιταλισμού είναι κοινοτοπία σήμερα γιατί έχουμε περάσει στην εποχή του Διαφωτισμού», «Απαιτείται η δημιουργία ενός νέου ανθρωπολογικού τύπου», «Είναι ηττοπάθεια να μη συνδιαλεγόμαστε με τους επιχειρηματίες» και άλλα τραγικά. Η οργή τους ενάντια σε όσα αντικαπιταλιστικά άκουγαν και η αδυναμία τους ν’ απαντήσουν τους έκανε στο τέλος να διακόψουν έναν από μας κραυγάζοντας και να κινηθούν μάλιστα και απειλητικά εναντίον ενός άλλου με εκφράσεις του στυλ «Θα σε γ..., ρε π....!» Να πώς ο Δρεπανιάρης και οι συν αυτώ αποδεικνύουν πόσο σφυροδρεπανιάρηδες οι ίδιοι μπορούν να γίνουν, αν διαφωνείς μαζί τους! Και έτσι, όλη η μεταμοντέρνα τους δήθεν μεγαθυμία και ο «αντισεχταρισμός» αποκαλύπτονται ως αυτό που πραγματικά είναι: προσπάθεια επιβολής της μίας αλήθειας υπό το μανδύα του συνοδοιπόρου της «κοινωνίας».
Ο καθένας, το κάθε πολιτικό μόρφωμα (είτε λέγεται Πολίτες της Αττικής για την Ενέργεια, είτε λέγεται Urbi et Orbi, είτε λέγεται ΑΚ –και για να πούμε την αλήθεια δεν καταλάβαμε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτά τα τρία) έχει δικαίωμα να προωθεί τη δική του πολιτική ιδεολογία σχετικά με τη χρήση της ενέργειας, την αποκέντρωση, τον υποτιθέμενο «διάλογο για το ενεργειακό», έχει δικαίωμα να προωθεί τις δικές του αυταπάτες, αλλά και τις δικές του πολιτικές φιλοδοξίες για έναν «εναλλακτικό ενεργειακό σχεδιασμό» της χώρας –ακόμα-ακόμα και να αρνηθεί να ακούσει τις διαφωνίες ή τις κριτικές. Ωστόσο, δεν έχει ένα δικαίωμα: να μιλάει εξ ονόματος της «κοινωνίας» γενικά και των κινήσεων ειδικά (των Επιτροπών Αγώνα, θα λέγαμε εμείς), γιατί δεν έχει εξουσιοδοτηθεί να το κάνει από καμιά τέτοια. Ό,τι κριτική κι αν κάνουμε κάποιοι από εμάς από τα μέσα στις τοπικές Επιτροπές Αγώνα –και μιλάμε εδώ για τις πραγματικές Επιτροπές Αγώνα που έχουμε γνωρίσει κι όχι για τα πολιτικά μορφώματα ομοϊδεατών- σίγουρα αναγνωρίζουμε σ’ αυτές την πολυμορφία, τις εσωτερικές και τις μεταξύ τους συγκρούσεις, την ανομοιογένεια που (ευτυχώς!) κάνει ακόμα απαγορευτική κάθε απόπειρα τσουβαλιάσματός τους μέσα σε συμπαγή πολιτικά προγράμματα (αντι)σχεδιασμού.
Παρακάτω παρατίθενται οι ομιλίες τριών από μας στην εν λόγω εκδήλωση: όχι μόνο για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του συγκρίνοντάς τες με τις ύβρεις που δημοσιεύθηκαν εναντίον μας, αλλά και ως συμβολή στη δημιουργία ενός αντικαπιταλιστικού ρεύματος ενάντια στη λεηλασία της φύσης και της ζωής χωρίς αυταπάτες σχετικά με τη δυνατότητα καθαρισμού της κοινωνίας της μόλυνσης.


Κόκκινο Νήμα
Νοέμβριος 2008
Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες
Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες
Ύστερα από ένα μικρό διάλειμα το αυτοοργανωμένο freeshop στην Βουδαπέστη άρχισε ξανά να λειτουργεί σε ένα νέο πολυχώρο της πόλης. Μέχρι στιγμής η συμμετοχή είναι εντυπωσιακή. Κόσμος δίνει καλής ποιότητας ρούχα και άλλος παίρνει ρούχα. Η αλληλεγγύη και υποστήριξη στον χώρο είναι ένα αρκετά καλό κίνητρο για αρκετό κόσμο να αρχίσει να συμμετέχει στην ανοιχτή συντονιστική συνέλευση. Το εγχείρημα επίσης λειτουργεί και ως μία αφορμή συνάντησης μια πολύ κόσμο όπου οργανώνει σχεδόν κάθε μέρα δωρεάν vegan φαγοπότι , από τις σαλάτες ενός εστιατορίου που δίνει πριν κλείσει , ότι περισέψει.

Σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί το κέρδος , η αυτοοργάνωση σε όλες τις πλευρές της καθημερινής ζωής είναι το ζητούμενο ..

vlanto

more in english

http://balkans.puscii.nl/?q=content/freeshop-budapest-start-fuctioning
Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες
Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες
Νέα και φωτογραφιες του ανταποκριτή και φίλου μας από το Bangladesh Pathak Lal Golder

Στις 30 Νοέμβρη το κίνημα BKF της χώρας οργάνωσε συμβολική απεργία πείνας αλληλεγγύης για τους ανθρώπους χωρίς γή στο Bangladesh. Τα αιτήματα της απεργίας πείνας είναι

1 Διανομή της γής στους ανθρώπους χωρίς ούτε ένα εκτάριο και που μόνιμα ζουν στο Char (περιοχή που έγινε η διαμαρτυρία)

2 Δήμευση της περιουσίας τως μεγαλο-ιδιοκτητών που παράνομα έχουν καταλάβει την κρατική γη

3 Να σταματήσουν οι διώξεις και τα δικαστήρια ενάντια σε μέλη του BKF από τους μεγαλο-ιδιοκτήτες


Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες
Αναρτήθηκε από Autonome Bird
Αν έχεις νέα και άρθρα που θα ήθελες να προβληθούν , ακόμα και να ξεκινήσεις μια πιο μόνιμη συνεργασία μαζί μου ή με το δυναμικό του globalnewswire στείλε ένα μαιλ στο vlanto at riseup.net , προτάσεις , κριτικές , συμβουλές καλοδεχούμενες επίσης.
Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates