Monday, January 14, 2008 στις 9:08 AM |  

Κάλεσμα (προς τις ομάδες και συλλογικότητες της Αθήνας) για συζήτηση με θέμα τη διοργάνωση πορείας στην Αθήνα ενάντια στις μεθοδεύσεις της BIONOVA, με αφορμή το συνέδριο της στις 2-3 Φεβρουαρίου στην Αθήνα στο Ζάππειο.



Η BIONOVA, είναι ο επίσημος εκπρόσωπος των βιοτεχνολογικών εταιριών στην Ελλάδα και δημιουργήθηκε με στόχο την προώθηση των μεταλλαγμένων με κάθε μέσο. Η στρατηγική της είναι απροκάλυπτα εξουσιαστική και κατευθυνόμενη από της βιοτεχνολογικές εταιρίες, με βασικό σκοπό την ηγεμονική τους εδραίωση στην αγορά και την επιβολή των μεταλλαγμένων.

Με βάση αυτό το σκεπτικό, στο διήμερο συζητήσεων στη Χαλκίδα, το εκκολαπτόμενο «δίκτυο ενάντια στην επιβολή των μεταλλαγμένων» αποφάσισε ότι είναι σημαντικό να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας με διάφορα μέσα και συζητήσαμε αν είναι εφικτό να γίνει πορεία το Σάββατο στις 2 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Καλούμε λοιπόν την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου στο Πολυτεχνείο, στις 7.00 μμ, τις ομάδες της Αθήνας ώστε να συζητήσουμε αν είναι δυνατό να γίνει πορεία εκείνες τις μέρες. Παράλληλα όμως αποφασίσαμε πως αν δε γίνει πορεία, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα με μικροφωνική και αφισοκόλληση στην Αθήνα αλλά και στις πόλεις που βρίσκονται οι ομάδες του «δικτύου».


Εντός ολίγων ημερών θα στείλουμε σε όλους τον θετικότατο, τελικά όπως πήγαν τα πράγματα, απολογισμό του διημέρου στη Χαλκίδα και τις αποφάσεις που πήραμε για την περαιτέρω δράση μας.


Συντροφικά

Μαύρο Πιπέρι του Ευβοϊκού

Αναρτήθηκε από Autonome Bird

1 σχόλια:

Dr Alex Pavlou said...

Αγαπητοι Φιλοι
Με ενδιαφερον διαβασα τις αποψεις σας στον διαδικτυακο σας χωρο.
Πιστευω οτι εχει γινει μια μεγαλη παρεξηγηση.
Σας παραθετω μερικα στοιχεια για την καλυτερη ενημερωση σας.

1. το Συνεδριο μας υποστηριζει τον Ανθρωπο Επιστημονα και Ασθενη και οχι τις μεγαλες πολυεθνικες εταιρειες μεταλλαγμενων προιοντων. Ειναι αφιερωμενο κατα 70% στις μεγαλυτερες ιατρικες ανακαλυψεις του 21 ου αιωνα και γιαυτο τον λογο θα εχει κεντρικο καλεσμενο και ομιλιτη τον βραβευμενο με Νομπελ ιατρικης 2007 Σερ Μαρτιν Εβανς.

2. Ειναι μεγαλη τιμη για την χωρα (η οποια τυγχανει να βρισκεται πολλες φορες στο περιθωριο ολων των σημαντικων εξελιξεων στην τεχνη, τον πολιτισμο, την φιλοσοφια και τις επιστημες) και το Πανεπιστημιο (το οποιο θα τον τιμησει σε ειδικη εκδηλωση ως Επ. Διδιακτορα) που ενας απο τους μεγαλυτερους επιστημονες του αιωνα μας ερχεται να μας δωσει τα φωτα του και να εμπνευσει με την ομιλια του την νεα γενια επιστημονων μας. Στο συνεδριο συμμετεχουν με επιστημονικες εργασιες τους 60 ομαδες απο ολη την χωρα και το εξωτερικο (Αφρικη, Ασια (Ιραν, Πακισταν, Ινδια, Ταυλανδη, Κινα), Αμερικη, Ευρωπη) και μαζι τους 90 Ελληνες και ξενοι ομιλητες απο τις οποιες ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ- ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣ.

4. Και γι αυτο τον λογο ολοι οι σημαντικοτεροι μας χορηγοι ειναι απο των χωρο της υγειας και της ιατρικης βιοτεχνολογιας η οποια έχει σωσει η βελτιωσει μεχρι τωρα την ζωη 300,000,000 εκατομμυριων ανθρωπων (καρκινοπαθων, παιδιων με διαβητη και καρκινοπαθειες, σπανια γενετικα συνδρομα, χρονιες νευρολογικες ασθενειες) και πολεμα τις πιο δυσκολες και ανιατες ασθενειες του καιρου μας. Η μαχη αυτη σταματησε να ειναι ανιση απο την στιγμη που οι βιοτεχνολογοι επιστημονες (σε αυτους συγκαταλεγομαι και εγω προσωπικα) αφιερωσαν την ζωη τους στην ανακαλυψη νεων θεραπειων και διαγνωστικων μεθοδων, που ομοιες τους δεν υπηρξαν ποτε. Η βιοτεχνολογια και οι βιοτεχνολογοι εκπροσωπουν την μεγαλυτερη επιστημονικη επανασταση μεσα στον κατεστημενο χωρο της παλιας σκουριασμενης σκεψης και στα αραχνιασμενα γραφεια της παλαιας βιομηχανιας.

5. Οι βιοτεχνολογοι παλευουν αυτη την στιγμη για να εξαλειψουν τον πονο και τον θανατο απο τον Τριτο κοσμο. Εγω προσωπικα δουλεψα αφιλοκερδως με τον Παγκοσμιο Οργανισμο Υγειας για την δημιουργια ενος συστηματος αυτοματης διαγνωσης και ελεγχου της φυματιωσης (1 δις ασθενεις παγκοσμια ) στην Αφρικη. Μαζι με εμενα χιλιαδες επιστημονες δινουν τον αγωνα για να καλυτερεψουν την ζωη αυτων των ανθρωπων. Με τα νεα εμβολια για το AIDS ειναι πιθανο να εχουμε σταματησει την αρρωστεια ακομα και στην Αφρικη στα επομενα 10 χρονια.

6. Θελουμε να κατανοησετε οτι με τις προσπαθειες μας προαγουμε την καθαρη καινοτομο επιστημονικη σκεψη και καθε τι που βελτιωνει την ποιοτητα της ζωης μας. Θελουμε καθαροτερα και καλυτερα τροφιμα για τα παιδια μας (ειδικa DNA tests που ελεγχουν την ποιοτητα των τροφιμων), καθαροτερο περιβαλλον, καλυτερες θεραπειες αποτελεσματικες μη βασισμενες στα χημικα συνθετικα προιοντα αλλα σε βιολογικες συμβατικες φιλικες προς το σωμα μας ουσιες (ολα τα βιοτεχνολογικα φαρμακα ειναι φτιαγμενα να μην εχουν περενεργειες , να μην μετατρεπουν το σωμα μας σε πειραματοζωο).


7. Τελος κανω ανοιχτη προσκληση για συναντηση και συζητηση με τα συντονιστικα μελη της ομαδας σας για την καλυτερη ανταλλαγη αποψεων την επομενη εβδομαδα και πριν απο το συνεδριο. Ειμαστε ανοιχτοι στην ελευθερη ανταλλαγη επιστημονικων εμπεριστατωμενων αποψεων και τον ελευθερο ορθολογιστικο διαλογο.

Περομενοντας την απαντηση στην προσκληση μας
Dr Alex Pavlou, MBiol
Managing Partner BIONOVA

January 25, 2008 at 4:20 AM  
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates