Σχεδόν έντεκα χρόνια από την ημέρα που λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του, ο Δ. Κουσουρής βρέθηκε χθες για δεύτερη φορά δίπλα στον Αντ. Ανδρουτσόπουλο, γνωστό και ως «Περίανδρο», τον άνθρωπο που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 21 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του, αλλά και δύο φίλων του.

Τον άκουσε μάλιστα, κατά την έναρξη της διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, να λέει: «Αρνούμαι παντελώς κάθε κατηγορία και δηλώνω ευθαρσώς ότι είμαι αθώος. Βρέθηκα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων δύο ώρες νωρίτερα, όχι όμως στον συγκεκριμένο χώρο. Ουδεμία ανάμιξη έχω με τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούμαι».

Ολα ξεκίνησαν στις 16 Ιουνίου 1998, όταν στον ίδιο τόπο συνέπεσαν δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις. Στη μία συμμετείχαν περισσότεροι από 100 εκπαιδευτικοί και φοιτητές που συμπαραστέκονταν στους διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις. Από την άλλη, μια ομάδα περίπου δέκα μελών της «Χρυσής Αυγής», που είχε σπεύσει προς συμπαράσταση ομοϊδεατών τους, οι οποίοι επρόκειτο να δικαστούν.

Το μεσημέρι οι Δ. Κουσουρής, Ηλ. Φωτιάδης -τότε φοιτητές- και Ιωάν. Καραμπατσόλης, αδιόριστος καθηγητής, κάθισαν για καφέ απέναντι από τα δικαστήρια. Τότε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «τα μέλη της "Χρυσής Αυγής", μόλις τους εντόπισαν κρατώντας από ένα ρόπαλο ο καθένας, προχωρώντας ο ένας πίσω από τον άλλον με ταχύτατο βήμα, επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά, χτυπώντας τους με πρωτοφανή αγριότητα και βιαιότητα κυρίως στο κεφάλι. Η επίθεση των περισσότερων εντοπίστηκε στον Δ. Κουσουρή, ο οποίος δέχτηκε ισχυρότατα χτυπήματα και δεν μπόρεσε να αντιδράσει καθόλου. Απομακρύνθηκαν από αυτόν μόνο όταν πίστεψαν ότι τον είχαν αποτελειώσει». Αργότερα, ο Δ. Κουσουρής αναγνώρισε από φωτογραφία, που δημοσίευσε η «Ε»τον Αντ. Ανδρουτσόπουλο, στέλεχος της «Χρυσής Αυγής» ως τον αρχηγό της ομάδας των ροπαλοφόρων.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, η αίθουσα του δικαστηρίου και ο χώρος έξω από αυτή είχε γεμίσει από φίλους και συναδέλφους των τριών θυμάτων, ενώ μπορούσε κανείς να διακρίνει -λόγω εμφάνισης- κάποια μέλη της «Χρυσής Αυγής».

Πρώτος κατέθεσε ο Δ. Κουσουρής, ο οποίος εξαιτίας των σοβαρών τραυμάτων στο κεφάλι είχε νοσηλευτεί για έναν μήνα στην Εντατική. Αν και δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει ποιοι τον χτύπησαν, καθώς όπως υποστήριξε «με το πρώτο χτύπημα έχασα τις αισθήσεις μου», είπε ότι είδε ανθρώπους οπλισμένους και παρατεταγμένους σε φάλαγγα, ανάμεσά τους και τον κατηγορούμενο. «Ηταν ο αρχηγός της ομάδας που μας χτύπησε. Μας έδειξε και είπε "Αυτοί είναι"! Ηταν η υπόδειξη για να μας χτυπήσουν».

Στο «ψυχρό και παγερό βλέμμα του κατηγορουμένου» αναφέρθηκε ο Ιωάν. Καραμπατσόλης, αναγνωρίζοντάς τον ως έναν από αυτούς που χτυπούσαν τον ήδη αιμόφυρτο φοιτητή. «Περικύκλωσαν τον Κουσουρή και τον χτύπαγαν με ξύλα. Πήρα μια καρέκλα και την πέταξα για να τους αποσπάσω την προσοχή. Τότε, μέσα από τον κύκλο, βγήκε ο κατηγορούμενος κρατώντας ένα ξύλο και με έβρισε. Αρχισα να τρέχω, αλλά με πρόλαβαν και με χτύπησαν. Εβαλα τα χέρια στο κεφάλι μου, για να προστατευτώ και δεν κατάφερα να δω ποιοι ήταν», κατέθεσε.

Οσο για τον Ηλ. Φωτιάδη, υποστήριξε ότι «με χτύπησαν στο κεφάλι, αλλά πρόλαβα να τρέξω. Δεν θυμάμαι το πρόσωπο του Ανδρουτσόπουλου, μόνο έναν με ανοιχτή μπλούζα και τον σωματότυπό του».

Η δίκη συνεχίζεται την Τρίτη. *
Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες

0 σχόλια:

Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates