Friday, February 27, 2009 στις 5:20 PM |  

Ανακοίνωση της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας, του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης και του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα (όλα Θεσσαλονίκης) για την επίθεση στο Στέκι Μεταναστών


Image scaled down

Το βράδυ της Τρίτης 24/2, γύρω στις 10 και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ανοιχτή εκδήλωση του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης με θέμα τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα στο Στέκι Μεταναστών στην Αθήνα, στα Εξάρχεια, άγνωστος πέταξε μια χειροβομβίδα και κατόπιν εξαφανίστηκε. Όσοι βρίσκονταν στο εσωτερικό της αίθουσας, ακούσαν ένα χτύπημα στο παράθυρο και αμέσως μετά μια ισχυρή έκρηξη. Ο δράστης προσπάθησε να πετάξει τη χειροβομβίδα μέσα στην αίθουσα όπου πραγματοποιόταν η εκδήλωση σπάζοντας το τζάμι.

Ευτυχώς, το τζάμι δεν έσπασε με αποτέλεσμα η χειροβομβίδα να πέσει στο παρτέρι πουβρισκόταν κάτω από το παράθυρο και να εκραγεί προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές, σε αντίθεση με την προφανή και σαφέστατη πρόθεση του δράστη να προκαλέσει μακελειό..

Θεωρούμε ότι η δολοφονική επίθεση της 24ης Φεβρουαρίου δεν στρέφεται μόνο κατά του Στεκιού Μεταναστών, του Δικτύου, του Συνδέσμου Αντιρρησιών και των άλλων κινηματικών συλλογικοτήτων που λειτουργούν στο κτίριο της Τσαμαδού 13.

Με «σιδηρού βραχίονα» τις φασιστικές παρακρατικές συμμορίες, το κράτος και το πολιτικό σύστημα, η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση, η πλειονότητα των ΜΜΕ και οι ποικίλοι θιασώτες «του νόμου και της τάξης» προσπαθούν να συκοφαντήσουν, να εκφοβίσουν και να καταστείλουν το κίνημα που βγαίνει από την εξέγερση του Δεκέμβρη. Ένα κίνημα μαζικό, μαχητικό και πολύμορφο, που διαχέεται στους εργαζόμενους, τους «απασχολήσιμους» και τη νεολαία, ντόπια και μεταναστευτική, ένα κίνημα που στέκεται όρθιο απέναντι στα ΜΑΤ και τα χημικά, πραγματοποιεί δεκάδες καταλήψεις και παρεμβάσεις αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Επιμένουμε ότι η κρατική και φασιστική τρομοκρατία πηγαίνουν χέρι χέρι, ότι συναντιούνται στους παρακρατικούς μηχανισμούς και κέντρα. Γι’ αυτό η ατιμωρησία των αστυνομικών της «ζαρντινιέρας», η στυγνή δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, οι τόνοι χημικών στους διαδηλωτές του Δεκέμβρη, αλλά και στους αγωνιζόμενους Κρητικούς αγρότες, οι δολοφονικές καταδιώξεις μεταναστών από αστυνομικούς στο Τμήμα Αλλοδαπών της Π. Ράλλη αλλά και στο Αιγαίο και τον Έβρο, η αστυνομική βαρβαρότητα απέναντι στους κατοίκους της Λευκίμμης στην Κέρκυρα, οι συνεχιζόμενες προφυλακίσεις πολλών διαδηλωτών της εξέγερσης και η δίωξη ορισμένων από αυτούς με τον τρομονόμο πάνε χέρι χέρι με τη δολοφονική επίθεση του Χρυσαυγίτη Περίανδρου κατά του αγωνιστή Δημήτρη Κουσουρή και των συντρόφων του, τις αλλεπάλληλες φασιστικές επιθέσεις σε μετανάστες, αριστερούς και αναρχικούς, στέκια και καταλήψεις, τη μαφιόζικη δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα, τη συνεχή κοινή δράση αστυνομικών και φασιστών. Γι’ αυτό οι ποικίλοι κρατικοί αξιωματούχοι και τηλεεισαγγελείς ουρλιάζουν για το πανεπιστημιακό άσυλο και τη «διάλυση του κράτους», για την «τρομοκρατία των Εξαρχείων» και την «ασφάλεια των πολιτών», αλλά σιωπούν για τη λεηλασία των ζωών μας, την εργοδοτική ασυδοσία, την κρατική καταστολή και τη φασιστική παρακρατική τρομοκρατία.

Αυτοί που ευθύνονται για την κρίση, τις απολύσεις, την ακρίβεια, την ανεργία και το δουλεμπόριο εργαζομένων δεν μπορούν να μιλούν για «ασφάλεια» και «πλιάτσικο», είναι τρομοκράτες και δολοφόνοι.

Δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας ενάντια στην κρατική, κυβερνητική και φασιστική τρομοκρατία συνεχίζεται και δυναμώνει. Με μαζικούς, ενωτικούς και μαχητικούς αγώνες αντιτασσόμαστε στο σύστημα της βαρβαρότητας, διεκδικούμε μια ζωή που να μας αξίζει.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ, ΠΈΜΠΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ, 6 μ.μ., ΚΑΜΑΡΑ

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates