Εδώ και 3 εβδομάδες οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο παραγωγής τροφίμων “Disco de oro”της πόλης San Martin στην Αργεντινή έχουν καταλάβει το εργοστάσιό τους, το οποίο έκλεισε μετά από «οικονομική κατάρρευση», και το έχουν θέσει ξανά σε λειτουργία. Δημιούργησαν μια συνέλευση βάσης, καταργώντας τους διαχωρισμούς και τις διαιρέσεις μεταξύ των διαφορετικών θέσεων, για τη λήψη των αποφάσεων οριζόντια και αντι-ιεραρχικά. Παρά τις απειλές του ιδιοκτήτη και των τσιρακιών του για ανακατάληψη του χώρου με τη χρήση βίας, μέχρι στιγμής λόγω της στήριξης της κοινότητας και της διεθνούς συμπαράστασης έχουν καταφέρει να μην υποκύψουν. Αυτοί τη στιγμή το εργοστάσιο επαναλειτουργεί δουλεύοντας σε αυτό πάνω από 20 οικογένειες. Οι εργαζόμενοι/ες στο“Disco de oro”απευθύνουν έκκληση για οικονομική ενίσχυση και αλληλεγγύη του αγώνα τους σε διεθνή κλίμακα.

false false false MicrosoftInternetExplorer4

Δελτίο Τύπου των εργαζομένων του “Disco de oro” που βρίσκεται στο San Andrés, (Gral. San Martín)

Αγαπητοί γείτονες: σας παρακαλούμε να μας συγχωρέσετε αν σας ενοχλούμε, αλλά δυστυχώς βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Εμείς οι εργαζόμενοι του “Disco de oro” βρεθήκαμε χωρίς δουλειά λόγω του ότι ο ιδιοκτήτης της, S.G. Castillo, άδειασε σταδιακά το εργοστάσιο, εξαπατώντας οικονομικά και αφήνοντας στο δρόμο 15 οικογένειες. Μας χρωστά μισθούς των τελευταίων 5 μηνών, χωρίς να υπολογίσουμε μη καταβεβλημένες προσωρινές οφειλές, οι οποίες ωστόσο είχαν παρακρατηθεί.

Εμείς οι εργαζόμενοι επιθυμούμε να διατηρήσουμε την εργασία μας και για αυτό το λόγο αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια κολεκτίβα. Έχουμε και τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό που απαιτείται για ένα τέτοιο εγχείρημα. Δουλέψαμε στην επιχείρηση για πάνω από 30 χρόνια. Αυτό που συνέβη δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την οικονομική κρίση. Πρόκειται για μια νομική κρίση. Γιατί δε γίνονται έρευνες για τις οικονομικές ομάδες που εξαπατούν και βάζουν λουκέτο σε επιχειρήσεις;

Αγαπητοί γείτονες ζητάμε την αλληλεγγύη σας. Έχουμε ανάγκη τη στήριξή σας τώρα που θα ξανανοίξουμε το εργοστάσιο. Μπορείτε να μας βοηθήσετε αγοράζοντας τα προϊόντα μας.

Κάνουμε σχέδια: το εργοστάσιο έχει τη δυνατότητα για παροχή 70 θέσεων εργασίας και μπορούμε να βασιστούμε στις σχολικές καντίνες και τα κέντρα της κοινότητας. Βρισκόμαστε σε διαδικασία παρουσίασης του σχεδίου μας στην κοινότητα και αγωνιζόμαστε για να μην κλείσει η επιχείρηση τροφίμων, ενόσω υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε και για αυτό έχουμε ανάγκη από τη βοήθειά σας.

Εργαζόμενοι στην “DISCO DE ORO” (Córdoba Esq. Int. Alvear)

Για περισσότερες πληροφορίες:
www.socderesistenciasm.blogspot.com

Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates