Διεθνής συνάντηση για καταλήψεις και αυτόνομους χώρους

Κέσελμπεργκ, Βερολίνο, 24-26 Μάη 2008

Διεθνής συνάντηση για τους αυτόνομους χώρους – γιατί;

Μετά την τελευταία διεθνή συνάντηση καταλήψεων και αυτόνομων χώρων στη Ντιζόν της Γαλλίας, τον περασμένο Νοέμβρη, έρχεται η δεύτερη συνάντηση: αυτή τη φορά στα περίχωρα του Βερολίνου.

Τη βλέπουμε ως μια συνάντηση όχι μόνο για να ανταλλάξουμε τακτικές και ιδέες, ή τις εμπειρίες μας από της μέρες δράσης του Απρίλη (και να σχεδιάσουμε τις επόμενες;) αλλά για να μοιραστούμε τα νέα μας εγχειρήματα, τους αγώνες και τις νίκες: να ξανασχεδιάσουμε τις γραμμές της μάχης. Να πετύχουμε διαρκή ανταλλαγή και αλληλεγγύη σε διεθνές επίπεδο.

Ο χρόνος

Η συνάντηση θα κρατήσει τρεις μέρες: από το Σάββατο 24 Μαΐου μέχρι τη Δευτέρα 26. Καλούμε τους πάντες να φτάσουν εδώ την Παρασκευή κατά της διάρκεια της ημέρας, ή το βράδυ.

Για όσους μπορούν να καθίσουν λίγο περισσότερο, οι ημέρες δράσεις για τους ελεύθερους χώρους του Βερολίνου λαμβάνουν χώρα από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου (wba.blogspot.de) .

Ατζέντα

Φυσικά έχουμε κάποιες ιδέες και έχουμε συμπεριλάβει τις προτάσεις που έγιναν ήδη στη Ντιζόν, αλλά η ατζέντα παραμένει ανοιχτή και στο τέλος θα καθοριστεί από τον κόσμο που θα έρθει. Αν έχετε ιδέες, επιθυμίες ή αν θέλετε να κάνετε ένα workshop, στείλτε e-mail στο intersquatberlin@riseup.net.

Μέχρι στιγμής προτεινόμενα θέματα:

* Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την καταστολή
* Ποιες νέες στρατηγικές μπορούν να υπάρξουν προκειμένου να δημιουργηθούν και να εφευρεθούν καταλήψεις και αυτόνομοι χώροι;
* Πώς επηρεάζει την πραγματικότητα των αυτόνομων χώρων το να πληρώνουν νοίκι ή να αγοράζουν τα σπίτια;
* Τι είναι οι ελεύθεροι χώροι και γιατί είναι σημαντικοί;
* Πώς οι αυτόνομοι χώροι γεννούν, υποστηρίζουν ή εμπλέκονται σε ευρύτερους κοινωνικούς αγώνες;

Και φυσικά θα υπάρξει ανάγκη να μιλήσουμε για τις Ημέρες Δράσης του Απρίλη, να αξιολογήσουμε τις δράσεις και τη διαδικασία δικτύωσης και πιθανώς να αναπτύξουμε περαιτέρω την υποδομή που δημιουργήθηκε στη Ντιζόν.

Το μέρος

Η συνάντηση θα γίνει στο Κέσελμπεργκ, έναν αυτόνομο χώρο/εγχείρημα στην εξοχή, μόλις έξω από το Βερολίνο. Στο Κέσελμπεργκ υπάρχει χώρος για να κοιμηθούν περίπου 100 άτομα (αλλά αν έχετε φέρτε σκηνές), καθώς και αρκετές αίθουσες για συνελεύσεις και workshops. Το μέρος περιβάλλεται από δάσος και υπάρχει πολύς χώρος για διαλείμματα ή για εξωτερικές συζητήσεις, αν ο καιρός είναι καλός.

Αν είναι εύκολο αφήστε τα σκυλιά σας στο σπίτι. Αν τα φέρετε μαζί σας, παρακαλούμε κρατήστε τα κοντά σας όλη την ώρα, καθώς υπάρχουν άγρια ζώα στο δάσος γύρω από το Κάσελμπεργκ και ήδη ζουν εκεί μια ομάδα από σκυλιά.

Το μέρος είναι επίσης ενάντια στη χρήση χημικών. Ο κόσμος που ζει στο Κέσελμπεργκ, είπαν ότι μπορούν να παρέχουν σαπούνι, αν όμως φέρετε δικά σας βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχουν χημικά.

Πώς να έρθετε από το Βερολίνο:

Δημόσια συγκοινωνία: Ο κοντινότερος σταθμός τρένου είναι στο Έρκνερ, απλά πάρτε τη γραμμή S3 του προαστιακού με κατεύθυνση το Erkner. Είναι μια τοπική γραμμή του Βερολίνου και τα εισιτήρια κοστίζουν περίπου 3 ευρώ.

Από το σταθμό του Έρκνερ μπορούμε είτε να περάσουμε να σας πάρουμε, αν μας πείτε πότε έρχεστε, ή μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο. Είναι η γραμμή 428, με κατεύθυνση το Ziegenhals, μέχρι τη στάση 'Neu Zittau, Kesselberg'. Η είσοδος του Κέσελμπεργκ είναι δίπλα στη στάση του λεωφορείο. Εναλλακτικά, παίρνει 20 λεπτά να έρθετε από το Έρκνερ με το ποδήλατο.

Με αυτοκίνητο: Το Kesselberg είναι περίπου 7 χιλιόμετρα νότια του Erkner, ανάμεσα στο Neu Zittau και το Wernsdorf. Οδηγώντας από τον περιφερειακό του Βερολίνου (Berliner Ring), απλά ακολουθήστε την έξοδο προς Erkner μέσω Neu Zittau, ή την έξοδο Niederlehme μέσω Wersdorf, κατεύθυνση προς Neu Zittau. Για χάρτη δείτε στο http://www.kesselberg.info/weg.html .

Ο χώρος για στάθμευση είναι περιορισμένος στο Κέσελμπεργκ, οπότε θα ήταν χρήσιμο να ξέρουμε από πριν αν έρχεστε με αυτοκίνητο ή θέλετε να παρκάρετε ένα τροχόσπιτο μέσα στο μέρος κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Προκειμένου να ετοιμάσουμε αρκετό χώρο, να οργανώσουμε φαγητό κτλ., χρειάζεται να έχουμε μια ιδέα του πόσο κόσμο να περιμένουμε, οπότε ενημερώστε μας για το ότι έρχεστε. Παρομοίως, αν χρειάζεστε χώρο να για να μείνετε στο Βερολίνο πριν ή μετά τη συνάντηση, στείλτε e-mail στο intersquatberlin@riseup.net .

Ρίχνετε μια ματιά στο blog για τις τελευταίες πληροφορίες. http://interspace.blogsport.de/ Τα λέμε τον Μάιο!
Αναρτήθηκε από Autonome Bird

0 σχόλια:

Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates