Πέρυσι εκδόθηκε ένα κάλεσμα για αποκεντρωμένες δράσεις συμπαράστασης σε αυτόνομους χώρους, το οποίο πρότεινε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας τον Απρίλη 2008, για λίγες ημέρες δράσεων, διαδηλώσεων, καταλήψεων σε κτίρια, ανοιχτών εκδηλώσεων για να γιορτάσουμε τους αγώνες μας και τις αντι-κουλτούρες μας...ως αίτημα γεφύρωσης των ενεργειών μας, χρησιμοποιούμε κοινή αποφασιστικότητα πολεμώντας τις τοπικές μας καταστάσεις.

Η πρωτοβουλία αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό: σχεδόν 130 άτομα πήραν μέρος στη συντονιστική συνάντηση που έγινε στη Dijon τον προηγούμενο Νοέμβρη, και το κάλεσμα μεταφράστηκε σε 18 γλώσσες. Ευτυχώς, φάνηκε οτι είμαστε αρκετοί και αρκετές που αισθανόμαστε οτι ο περιορισμός των 'απελευθερωμένων χώρων' τοπικά θα έβρισκε διεθνή συμπαράσταση και οτι ο αγώνας αυτός δεν αφορούσε μεμονωμένους χώρους, αλλά ένα κίνημα χωρίς σύνορα, κεντρικό στις αντι-καπιταλιστικές και αντι- αυταρχικές πρακτικές.

Επίσης, η κινητοποίηση Απρίλης2008 στάθηκε ευκαιρία για να ξαναξεκινήσουν κάποιες 'εθνικές' ενδοκαταληψιακές επανομαδοποιήσεις και συναθροίσεις, 'οπως στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Συνεπώς, ναι, περιμέναμε κάποιες δράσεις που θα έκαναν αυτό τον Απρίλη ιδιαίτερο, τόσο για μας όσο και για την 'ακίνητη' περιουσία. Παρ'όλα αυτά, παραδεχόμαστε οτι μείναμε κατάπληκτοι για το πόσο επιτυχημένη ήταν τελικά η πρωτοβουλία: δράσεις αναφέρθηκαν από τουλάχιστο 95 πόλεις, διανεμημένες σε 26 χώρες; οι περισσότερες στην Ευρώπη, αλλά και σε άλλες ηπείρους, με ανταποκρίσεις από τη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Ρωσσία!

Διάφορες τακτικές χρησιμοποιήθηκαν, από μοίρασμα φυλλαδίων μέχρι δράσεις σαμποτάζ, θέατρο δρόμου, εκθέσεις, φαγητό αντι για βόμβες, παρτυ και κουβέντες. Ωστόσο, η εβδομάδα απρίλης2008 ήταν κυρίως γεμάτη με διαδηλώσεις, Reclaim The Streets και δράσεις καταλήψεων! Περισσότερες από 30 νέες καταλήψεις άνοιξαν, συχνά σε πόλεις οπου έλειπαν κατηλημμένοι κοινωνικοί χώροι, και/ή οπού πολιτικές αντι-καταληψης καθιστούσαν δύσκολη την κατάληψη άδειων κτιρίων. Αν και κάποια από αυτά έχουν υποστεί ήδη έξωση, κάποια άλλα είναι ευτυχώς ακόμα εκεί!

Αν και ήταν τέλειο να βλέπει κανείς τόσες δράσεις να γίνονται ταυτοχρόνως και να κάνουν την 'κατάληψη απειλή ξανά' μέσα σε ένα σαββατοκύριακο, το πιο ενδιαφέρον μέρος ίσως δεν έχει έρθει ακόμα, με το ενδεχόμενο ενός ευρωπαϊκού 'ενδιάμεσου χώρου'("interspace"), που θα συγκεντρώσει αυτόνομους χώρους και καταλήψεις ώστε να ωθήσουν το δυναμικό του Απρίλη2008 ακόμα παρα πέρα, να χτίσουν μακροχρόνιες συνδέσεις και, ελπίζουμε, να διαμορφώσουν νέες προοπτικές μέσα από κοινές εμπειρίες και πεποιθήσεις.bringing together various squats & autonomous places . Περισσότερα για την εκδήλωση στο Βερολίνο στο τέλος του Μάη στο http://interspace.blogsport.de/.

Ας ελπίσουμε οτι ο απρίλης2008 δεν ήταν παρα ένα βήμα σε μια ευρύτερη διαδικασία; είναι στο χερι μας να το κάνουμε! Χαιρετισμοί και συμπαρασταση σε όπιες και όποιους συνείσφερε στις μέρες δράσης, αποδεικνύοντας οτι όντως:Let's :

« Είμαστε παντού! »


Οι ανταποκρίσεις από τις δράσεις σύντομα θα είναι διαθέσιμες μεταξύ άλλων μέσων αντιπληροφόρησης και στο blog land and autonomy , όπως επίσης με την μορφή μπροσούρας στην πανευρωπαϊκη συνάντηση του Peoples Global Action που θα λάβει μέρος στην Βόρεια Ελλάδα τον Αυγουστο του 2008. περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το email που έχω στο blog
Αναρτήθηκε από Autonome Bird

0 σχόλια:

Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates