Αυτόνομοι χώροι στην Ευρώπη: Πρακτικές και αντιστάσεις στην καταστολή





Τον τελευταίο καιρό, οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι και οι καταλήψεις αντιμετωπίζουν ένα πανευρωπαϊκό κύμα καταστολής. Μετά τη βίαιη εκκένωση της Ungdomshuset και τις συγκρούσεις που παρέλυσαν το κέντρο της Κοπενχάγης, η καταστολή συνεχίστηκε στην Ισπανία, ενώ απειλούνται χώροι όπως το Les Tanneries στη Ντιζόν και η Köpi στo Βερολίνο.
Ενημέρωση 31/5: Βερολίνο: Περίεργη φωτιά στον αυτόνομο κοινωνικό χώρο Rigaer strasse 84 -- κάλεσμα & φώτο
29/5: Εκκενώθηκε η κατάληψη Μυλλέρου και Γερμανικού.
28/5: Το Tanneries εκτός κινδύνου μέχρι το 2011 περισσότερα στα γαλλικά >>
Στην Θεσσαλονίκη, η κατάληψη της φάμπρικας ΥΦΑΝΕΤ απειλείται από τα σχέδια του υπουργείου πολιτισμού για την δημιουργία μουσείου μοντέρνας τέχνης στο χώρο και απαντά με 11ήμερο εκδηλώσεων από τις 24 Μάη έως τις 3 Ιούνη. Στην Αθήνα έγινε πρόσφατα πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Μυλλέρου και Κεραμεικού που αντιμετωπίζει πιθανότητα άμεσης εκκένωσης, ενώ στα Γιάννενα ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος δέχτηκε παρακρατική επίθεση στις 13 Μάη.
ιστοσελίδες αυτόνομων χώρων (προσθέστε περισσότερα links)
squat.net
Κάποιοι χώροι τονίζουν την ανάγκη δημιουργίας ενός πανευρωπαϊκού δικτύου αλληλουποστήριξης, ενώ άλλοι εστιάζουν στο άνοιγμα στην τοπική κοινωνία. Η καταστολή πάντως δεν φαίνεται να αποθαρρύνει την δημιουργία νέων αυτόνομων χώρων με καινοτόμες πρακτικές.
Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες

0 σχόλια:

Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates