ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΑΙΚΗ ΔΡΑΣΗ - PEOPLES GLOBAL ACTION



Ξεκίνησε το 1998, χρησιμοποιώντας μια δομή διάχυσης συντονίζει ομάδες και άτομα που μοιράζονται κοινούς αγώνες και πρακτικές, σε συμφωνία με κάποιες αντικαπιταλιστικές και αντι-ιεραχικές αρχές (βλ. βασικά σημεία) Το P.G.A ξεκίνησε το διηπειρωτικό καραβάνι το 1999, καθώς καις διεθνείς μέρες δράσης ενάντια στους G8, τον Π.Ο.Ε, την παγκόσμια τράπεζα, το IMF... Στο Σηάτλ, τη Γένοβα, Πράγα και σε μια σειρά γεγονότων μικρής κάλυψης απο τα μμε, το PGA ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από αρκετές δράσεις και αντιδράσεις. Εν μέσω αντι-συνόδων κορυφής, κοινωνικών φόρουμ & διαφόρων δράσεων, ομάδες που βρίσκονται κοντά στο PGA, ψάχνουν νέους δρόμους ενάντια στην στασιμότητα.

5 ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ P.G.A

1.απόρριψη του καπιταλισμού, του ιμπεριαλισμού, όλων των εμπορικών συμφωνιών, ιδρυμάτων, των κυβερνήσεων και όλων αυτών που προωθούν τις καπιταλιστικές επιλογές.

2.Ξεκάθαρη απόρριψη όλων των μορφών εκμεταλλευτικών συστημάτων, κοινωνικής και ταξικής ανισότητας ότι συμπεριλαμβάνεται και δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά (π.χ. ρατσισμός, πατριαρχία, θρησκευτικός φονταμενταλισμός, σεξισμός). Πιστεύουμε στην πλήρη ισότητα, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη όλων των ανθρώπινων υπάρξεων.

3.Αρνούμαστε κάθε διάλογο με κρατικούς, καπιταλιστικούς φορείς και ενώσεις και ειδικότερα αυτές που πιστεύουν ο μόνος αρμόδιος να κάνει πολιτική είναι η εξουσία.

4.Κάλεσμα σε άμεση δράση και κοινωνική ανυπακοή, υποστηριξη των αγώνων του αντικαπιταλιστικού κινήματος και σε ότι προωθεί την τοπική και διεθνή αντίσταση ενάντια στις πολυεθνικές και τον καπιταλισμό.

5.Φιλοσοφία οργάνωσης βασισμένη στην αποκέντρωση και την αυτονομία. Το PGA είναι ένα εργαλείο για το συντονισμό και όχι ένας οργανισμός.Δεν έχει μέλη και δεν έχει,ούτε θα έχει "δικαστική" προσωπικότητα. Ούτε οργανισμός ούτε πρόσωπο μπορεί να εκπροσωπεί το PGA.
Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες

0 σχόλια:

Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates