Σε εξέλιξη μαζική δράση πολιτικής ανυπακοής κοντά στο Heathrow



Γύρω στις 12:00 το μεσημέρι, τουλάχιστον 600 ακτιβιστές από την Κατασκήνωση για την Κλιματική Δράση, βγήκαν από το καμπ κι άρχισαν να διασκορπίζονται στα γύρω χωράφια, με σκοπό να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που αποτελείται από οχήματα, ΜΑΤ και έφιππους αστυνομικούς. Η αστυνομία προσπάθησε να τους σταματήσει και υπάρχουν πληροφορίες για δύο τραυματισμούς και αρκετές συλλήψεις. Ορισμένα γκρουπ ακτιβιστών έχουν περικυκλωθεί και οδηγούνται από την αστυνομία πίσω στην κατασκήνωση.

Λίγο μετά τις 3:00, άλλοι 200-300 ακτιβιστές βγήκαν από τη νότια πλευρά του καμπ και διασπάστηκαν αμέσως σε μικρότερες ομάδες. Η αστυνομία τους αντιμετώπισε βίαια. Ένας διαδηλωτής έχει τραυματιστεί ενώ ένα άλογο της αστυνομίας εθεάθη να περιφέρεται χωρίς αναβάτη.

Μέχρι στιγμής, περίπου 350 ακτιβιστές συνολικά έχουν καταφέρει να φτάσουν ως τα κεντρικά γραφεία της BAA, της Βρετανικής Αεροπορικής Αρχής, που σχεδιάζει αύξηση των πτήσεων και επέκταση του αεροδρομίου με κατασκευή τρίτου αεροδιαδρόμου. Στο σημείο βρίσκονται πολλά ΜΑΤ αλλά και πολλοί δημοσιογράφοι.

Τις προηγούμενες δυο μέρες έγιναν διάφορες μικρότερες δράσεις σε αεροδρόμια γύρω από το Λονδίνο, στο υπουργείο Μεταφορών και αλλού.

Ανταπόκριση από την κατάληψη του χώρου κι από την πρώτη μέρα της Κατασκήνωσης.

Συνεχής ενημέρωση από το ticker του βρετανικού Indymedia.


Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες , ,

1 σχόλια:

Ομάδα ΡΗΓΜΑ said...

Ωραίο ρεπορτάζ!

August 28, 2007 at 1:02 PM  
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates