Monday, February 11, 2008 στις 6:55 AM |  
Συνάντηση του Peoples Global Action Maribor Σλοβενία ! 3-4 Μαρτίου 2008


Μετά από την διεθνή συνάντηση του PGA στην Θεσσαλονίκη τον περασμένο οκτώβρη , η ανάγκη για μία νέα συνάντηση ως συνέχεια της προετοιμασίας της πανευρωπαϊκη συνόδου αλλά και ωςμια πολιτική συνάντηση με ακτιβιστές από άλλα δίκτυα και ομάδες στην Ευρώπη μπαίνει στην agenda.

Αυτή την φορά ακτιβιστές από τοπικές ομάδες στην Σλοβενία κυρίως από την μικρή πόλη του Μάριμπορ φιλοξενούν μία δεύτερη συνάντηση του PGA στην Αυτόνομη Ζώνη της πόλης με όνομα Πεκάρνα! Την συνάντηση αυτή την καλούμε από κοινού μια σειρά ομάδες και δικτυώσεις κυρίως από την περιοχή των Βαλκανίων όπως το Radical europe (κυρίως η ομάδα του συγκεκριμένου δικτύου από το Μιλάνο , όπου είναι και υπεύθυνη για την οργάνωση του mayday parade στο Μιλάνο) το δίκτυο Βαλκανικών Αυτόνομων ομάδων ! και μια σειρά άλλες τοπικές ομάδες.

Αυτήν την φορά η συνάντηση πέρα από διαδικαστικές συζητήσεις για την πορεία του PGA στην Ευρώπη έχει ως στόχο το άνοιγμα μιας γενικότερης πολιτικής συζήτησης ώστε να εντοπιστούν τα κοινά σημεία , το άνοιγμα νέων δρόμων συντονισμού και παραπέρα ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης. Αυτό το γεγονός ανοίγει μία πλούσια θεματολογία για την συνάντηση!

Η αυτοοργάνωση , οι αυτόνομοι χώροι , η ιδιωτικοποίηση , η κοινωνία ελέγχου , η παραπέρα πολιτική αποσταθεροποίηση της περιοχής των Βαλκανίων , η ανάπτυξη τοπικών εναλακτικών , το κίνημα ενάντια στην κυριαρχία και τον καπιταλισμό , οι πράσινοι αγώνες , ο αγώνας ενάντια στην πατριαρχία , οι DIY δραστηριότητες , η ανάπτυξη επαφών στα Βαλκάνια και την ανατολική Ευρώπη ,οι ημέρες δράσης και η αποκέντρωση του πολιτικού εγχειρήματος είναι κάποιες από τις θεματικές της συνάντησης του PGA στο Μάριμπορ.

Αυτό το μικρό κείμενο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου καλέσματος σε συλλογικότητες και άτομα που πιστεύουν ότι η μόνη απάντηση στο αγώνα κατά του κράτους και της κυριαρχίας είναι ο συντονισμός και η ανάπτυξη της ανατρεπτικής δράσης!

Η συνάντηση είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε θέλει να συμβάλει , να γνωριστεί με άλλες ομάδες και άτομα , να ανταλάξει απόψεις , να ξεκινήσει νέες πρωτοβουλίες , να θέσει ερωτήματα και απόψεις , να συμβάλει στην πολιτική διαδικασία συγκρότησης ενός ανατρεπτικού χώρου στα Βαλκάνια και πέρα!

Αυτό το κάλεσμα όμως το συνοδεύει και μια προβληματική που θα θέλαμε να μπει ανοιχτά ως θέμα για συζήτηση! Ένα ερώτημα που καθόλου νέο δεν είναι! ίσα , ίσα είναι πάρα πολύ παλιό! Αυτό το κάλεσμα δεν θέλουμε να γίνει αντιληπτό ως ένα κάλεσμα από - για το λεγόμενο activist gheto , αλλά να επιχειρήσουμε έστω και χωρίς αποτέλεσμα να είναι προϊον του κοινωνικού ανταγωνισμού!

Όποιος ενδιαφέρετε να συμμετέχει στην συνάντηση , να μάθει περισοότερα κλπ ας επικοινωνησει μαζί μας στα


con2008@no-log.org , pgabalkan@eurodusnie.nl


ή ας ρίξει μια ματιά στά site https://balkans.puscii.nl , http://pgaconference.org


για άμεση επικοινωνία στο chat client του https://irc.indymedia.org στο κανάλι /j pga


see you in Maribor


reclaim the commons !!
Αναρτήθηκε από Autonome Bird

0 σχόλια:

Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates