Η προετοιμασία της συνάντησης του Peoples Global Action στην Ελλάδα συνεχίζεται. Θα παρακαλούσαμε όσες συλλογικότητες και άτομα σχεδιάζουν να έρθουν στην συνάντηση και το ξέρουν από τώρα , να στέλνουν ένα μνμ στο con2008@no-log.org με την ημέρα της άφιξης τους. Οι ομάδες ή τα άτομα που σχεδιάζουν να οργανώσουν κάποιο workshop ή meeting στα πλαίσια της συνάντησης να μας στείλουν μια περιγραφή το συντομότερο. Αυτή θα μπορούσε να περιλαμβάνει: όνομα του workshop , θέματική , σύντομη περιγραφή και ένα email επικοινωνίας για όσους ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή μαζί σας. Για μας θα ήταν μια μεγάλη βοήθεια στην οργάνωση του προγράμματος της συνάντησης

αλληλέγγυα

εκ μέρους του PGA coordination Pirate Crew
Αναρτήθηκε από Autonome Bird


taken from order81

κείμενο από Ε.Τ.ranger

Το απόγευμα της Τετάρτης 16 Ιουλίου σύντροφοι και συντρόφισσες από διάφορες συλλογικότητες διέκοψαν κεντρική ομιλία του διεθνούς συνεδρίου για τις Νανοεπιστήμες και τις Νανοτεχνολογίες στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, που διεξάγεται με τη χρηματοδότηση του λόμπυ της τεχνοεπιστήμης – που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ευρωπαϊκές εταιρείες φαρμακευτικής, βιομηχανίες τροφίμων και γεωργοκτηνοτροφίας, καθώς και το μετωπικό σχήμα των πολυεθνικών της βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα bionova και το USA National Nanotechnology Initiative της αμερικανικής κυβέρνησης.

Φωνάζοντας σε πέντε γλώσσες “Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τεχνοεπιστήμης” και “Τσερνομπίλ, Μποπάλ, Θρη Μάιλ Άιλαντ, Χιροσίμα, Συντζέντα, Μονσάντο κ.ά. ...” δηλαδή στιγμές όξυνσης της καταστροφικής λογικής της τεχνοεπιστήμης και ονόματα πολυεθνικών-σύμβολα εξόντωσης και ελέγχου, οι σύντροφοι μοίρασαν τα παρακάτω κείμενα και αποχώρησαν από την αίθουσα.

ΒΙΟΠΥΡΗΝΙΚΑ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ
- ενάντια στη νανοηθική της κυριαρχίας

TECHNOSCIENCE CLONES AND CLOWNS
- ενάντια στη νανοηθική της κυριαρχίας

ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ: ΟΤΑΝ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
Αναρτήθηκε από Autonome Bird
Μία πολύ ενδιαφέρον συνέντευξη που ψάρεψα στο πολύ καλό μπλογκ του order81
, ένα ιστολόγιο αντιπληροφόρησης για την Βιοτεχνολογική εποχή



Η Laxmamma είναι αγρότης από το χωριό Humnapur, στο οροπέδιο Deccan της Νότιας Ινδίας, ιδιοκτήτης μόλις 2,5 στρεμμάτων πολύ φτωχής γης. Η Laxmamma είναι επίσης κορυφαία "φύλακας σπόρου" καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες να αυξηθεί ο αριθμός ποικιλιών που αυτή κι πολλές άλλες γυναίκες καλλιεργούν με σκοπό να αποτρέψουν την απώλεια τους. Η Laxmamma και η μητέρα της κατάφεραν να επεκτείνουν τη συλλογή τους από 6 σε 85 ποικιλίες συγκομιδών μέσα σε έξι χρόνια. Πολλές γυναίκες έχουν αρχίσει να καλλιεργούν σπάνιες ποικιλίες στα χωράφια τους και σήμερα έχουν ανακτηθεί ήδη 60 από αυτές, οι οποίες ειδάλλως θα είχαν χαθεί για πάντα. Οι τοπικές τράπεζες σπόρων έχουν τώρα πια καθιερωθεί και οι σπόροι δίνονται έξω σε άλλους ανθρώπους στα γειτονικά χωριά. Η Laxmamma συμμετέχει επίσης στον Οργανισμό Ανάπτυξης του Deccan (DDS - www.ddsindia.com), στη πραγματοποίηση καμπανιών και γυρισμάτων ντοκιμαντέρ.

Χρησιμοποιούν ακόμα οι αγρότες τις τοπικές ποικιλίες σπόρων;

Η κυβέρνηση έχει φέρει στους αγρότες πολλές ποικιλίες και υβρίδια σπόρου προωθώντας τα με επιθετικό τρόπο. Οι αγρότες πιστέψανε την κυβέρνηση και έχασαν τους ίδιους τους σπόρους τους, Κατόπιν έφερε χημικά μαζί με τους σπόρους και είπε πως αν χρησιμοποιείτε και τα δύο μαζί θα παίρνετε καλές παραγωγές. Μετά από μια ή δύο συγκομιδές, οι παραγωγές μειώθηκαν. Προκάλεσαν επίσης τόσες πολλές ασθένειες όπως αναφυλαξίες δερμάτων κι άλλες. Τα ζώα δεν προτιμούσαν το χορτάρι που δίνανε οι σοδειές. Τα χώματα έχασαν τη γονιμότητά τους. Φυτά που φυτρώνανε στα χωράφια δεν αναπτύχθηκαν μαζί με τους νέους σπόρους (στην περιοχή της Laxmamma, οι αγρότες καλλιεργούν τουλάχιστον 12-15 ποικιλίες συγχρόνως στο ίδιο διάστημα). Βαθμιαία χάσαμε τις ποικιλίες σπόρου μας.

Οι άνθρωποι πλανήθηκαν από την προπαγάνδα και έγιναν άπληστοι. Τους είπαν τότε ότι το σύστημα καλλιέργειάς τους ήταν δυσκίνητο - "Καλλιεργείτε τόσες πολλές διαφορετικές συγκομιδές μαζί στο ίδιο έδαφος που δίνουν μικρές παραγωγές. Οι σπόροι μας θα σας δίνουν τις μεγάλες παραγωγές"- και σπαταλούσαν την ώρα τους καλλιεργώντας μόνο κεχρί. Οι άνθρωποι τα πίστεψαν όλα αυτά και απομακρύνθηκαν βαθμιαία από τους σπόρους τους. Δεδομένου ότι η εξάρτηση στους σπόρους της κυβέρνησης αυξήθηκε, οι σπόροι μας άρχισαν να εξαφανίζονται.

Τι γνώμη έχετε για τη "ιδιοκτησία" σπόρων;

Οι σπόροι πρέπει να είναι στα χέρια των γυναικών. Οι άνδρες δεν ξέρουν πώς να εξετάσουν τους σπόρους, δεν ξέρουν πώς να τους σώσουν, να τους συντηρήσουν και να τους φροντίσουν. Οι άνδρες προσελκύονται από τα χρήματα, τα ταξίδια, και από το να ψωνίζουν ρούχα. Αλλά οι δικές μας ανησυχίες είναι πιο θεμελιώδεις. Σαν γυναίκες θέλουμε να παράγουμε περισσότερα τρόφιμα. Εάν έχουμε πλεόνασμα, θα αγοράσουμε μερικά ακόμη ζώα, θα βελτιώσουμε τη γεωργία μας, και θα καλλιεργήσουμε περισσότερες συγκομιδές, καλύτερες συγκομιδές. Οι γυναίκες ξέρουν ποιο σπόρο να φυτέψουν και πού να ώστε να παίρνουν τη μέγιστη παραγωγή. Σκέφτεται επίσης τη τροφή για τα ζώα της και την υγεία του χώματός της. Όλο αυτό είναι ένα κομμάτι των σκέψεων μιας γυναίκας.

Οι σπόροι πρέπει να είναι στα χέρια των αγροτών. Όχι στα χέρια των εταιρειών. Δεν ξέρουμε ποιες χημικές ουσίες χρησιμοποιούν για αυτούς τους σπόρους. Οι σπόροι μας παραμένουν "καθαροί" από χημικά. Οι εταιρείες παρακινούνται από το κέρδος. Αυτοί πωλούν σπόρους. Οι αγρότες τους μοιράζονται.

Οι αγρότες πρέπει να είναι κύριοι της γνώσης των σπόρων. Η λογική μας αποφασίζει τι πρέπει να καλλιεργήσουμε, τι πρέπει να φάμε και τι πρέπει να ταΐσουμε τα ζώα μας. Αποφασίζει τον τρόπο που θα σώσουμε τη γη μας και τα εκατομμύρια των ζωντανών όντων της. Είναι ο τρόπος που προστατεύεται το σύνολο της ζωής. Χάνοντας αυτό χάνουμε και την υπόσταση μας.

Από προέρχεται η γνώση σας ως φύλακας σπόρου;

Από τη γιαγιά μου και τη μητέρα μου. Ακόμη και ως παιδί συνήθιζα να παρακολουθώ τον τρόπο που αποθήκευαν και έσωζαν τους σπόρους. Σκεφτόμουνα πως όταν μεγαλώνω πρέπει επίσης να σώσω τους σπόρους όπως αυτές. Ότι πρέπει επίσης να το μοιραστώ με άλλους ανθρώπους όπως και αυτές έκαναν. Ονειρευόμουνα να καλλιεργώ ανθρώπινες σχέσεις όπως κι αυτές.

Οπότε ποιες "τεχνολογίες" πιστεύετε ότι είναι οι πιο κατάλληλες για τους μικρούς αγρότες σήμερα;

Πρέπει να έχουμε σπόρους που χρησιμοποιούνται στα χώματά μας. Δεν εμπιστευόμαστε τις εξωτερικές τεχνολογίες. Δεν υπάρχει καμία διαφάνεια σχετικά με αυτές. Οι αγρότες δεν συμμετέχουν στην ανάπτυξη τους. Δεν χρησιμοποιούμε τις ίδιες παραμέτρους με τα επιστημονικά ινστιτούτα για τη γεωργία μας. Οι παράμετροι μας δεν ταιριάζουν με τις δικές τους. Σκεφτόμαστε ότι οι θεσμικές τεχνολογίες είναι συνήθως υπερεκτιμημένες. Με τους δικούς μας σπόρους και τεχνολογίες, είμαστε όχι μόνο ικανοί να τραφούμε, αλλά να θρέψουμε και αυτούς που δεν καλλιεργούν και δεν έχουν γη. Σε κάθε περίπτωση, δεν θέλουμε να εξαρτηθούμε από τις τεχνολογίες "από έξω".

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από την κυβέρνηση;

Υπάρχουν πολλοί μικροί αγρότες που έχουν λιγότερο και από μισό στρέμμα γης. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καθόλου γη, τίποτα. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει σε όλους αυτούς γη. Πρέπει επίσης να τους παράσχει μερικά ζώα. Με τη γη, και με τα ζώα, οι άνθρωποι μπορούν να συντηρηθούν. Η κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί στο είδος οικολογικής γεωργίας που οι μικροί αγρότες, όπως εμείς, ακολουθούν και να εξασφαλίσουν ότι αυτό περιλαμβάνεται στους εκπαιδευτικούς τους στόχους.

Τα περισσότερα πανεπιστήμια και όργανα πρέπει να ερευνήσουν τις μεθόδους μας και να τις διαδώσουν. Οι γεωργικοί νόμοι πρέπει να ελέγχονται από τους αγρότες. Εάν πρόκειται γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και άλλα τέτοια πράγματα να περάσουν [από το νόμο], αυτό πρέπει πρώτα να εγκριθεί από τους αγρότες. Οι αγρότες εμπιστεύονται τις κυβερνήσεις τους. Αυτές δεν πρέπει να προδώσουν την εμπιστοσύνη τους. Οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να προωθούν νέες τεχνολογίες. Πρέπει επίσης να μας προειδοποιούν για τα πιθανά αρνητικά αποτελέσματά τους.

Έχετε κάνει εκστρατεία ενάντια στην “τεχνολογία εξολοθρευτής” . Από πού ακούσατε πρώτη φορά για αυτό;

Σε μια από τις συνεδριάσεις της DDS [Οργανισμό Ανάπτυξης του Deccan] και από μερικούς αγρότες που είχαν πάει στην Μπανγκόκ για μια συνεδρίαση σχετικά με τη γενετική επιμόλυνση.

Σαν αγρότη τι σας ανησυχεί περισσότερο για τη αυτή τη τεχνολογία ;

Εάν φυτεύω έναν ήδη συγκομισμένο σπόρο στο έδαφός μου, δεν δίνει κανένα τρόφιμο, καμία χορτονομή. Είναι σαν να έχει σβήσει το φως από τη καλλιέργειά μου. Ένας πλήρης θάνατος της γεωργίας μου. Δεν θα έχω πλέον έλεγχο των σπόρων μου. Η οικογένειά μου και τα ζώα μου θα στερηθούν τα τρόφιμα και τη χορτονομή. Ολόκληρη η σχέση μου ως φύλακας σπόρου με την κοινότητά μου θα διακυβευτεί.

Ποια η εμπειρία σας είναι με την εκστρατεία απαγόρευσης της "τεχνολογίας εξολοθρευτής" στο χωριό ή την περιοχή σας;

Συνέλεξα προσωπικά περίπου 2.500 υπογραφές από αγρότες, σε μια διαμαρτυρία που είχαμε κάνει, με αίτηση προς τον πρωθυπουργό της Ινδίας. Μίλησα μαζί τους για τους σπόρους “εξολοθρευτής” που δεν ξαναβλασταίνουν και για το γενετικά τροποποιημένο ρύζι με γονίδια χοίρων. Οι αγρότες με άκουσαν. Εκείνοι που ήταν εγγράμματοι διάβασαν τα έντυπα που είχαμε φτιάξει σχετικά. Τρόμαξαν και είπαν, "αυτό δεν είναι αγαθό για την ανθρωπότητα" και υπέγραψαν αμέσως την αίτηση. Είπα στους αναλφάβητους αγρότες ότι "αυτό αφορά πρώτιστα εμάς, τους παραγωγούς τροφίμων. Αλλά αφορά επίσης το “εργαζόμενους" που δεν καλλιεργούν αλλά τρώνε τα τρόφιμα που παράγουμε. Εάν δεν σταματήσουμε τους [τοξικούς] γ.τ. σπόρους, θα είναι σαν να συμβάλουμε στην εξαπάτηση τους. Δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε τους σπόρους “εξολοθρευτής” στην γεωργία μας". Η απάντησή τους ήταν ότι αυτό είναι ένας κίνδυνος για την γεωργία μας και πρέπει να τον σταματήσουμε με όλα τα μέσα. Και υπέγραψαν την αίτηση λέγοντας ότι αυτή η εκστρατεία ήταν μια πολύ καλή προσπάθεια και οι άνθρωποι πρέπει να συμμετέχουν σε αυτή.

Πήγα επίσης στις αγορές των χωριών όπου υπήρξε ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων, αγρότες, πωλητές, και τεχνίτες- όλοι υπέγραψαν. Ήταν ομόφωνοι λέγοντας ότι τέτοιοι σπόροι δεν πρέπει ποτέ να επιτραπούν στη γεωργία μας. " Ήδη οι εμπορικοί σπόροι έχουν αποκόψει τη γεωργία από εμάς. Εάν αυτοί οι σπόροι επιτραπούν, θα πνιγούμε εντελώς". Κάθισα επίσης μπροστά από τα σπίτια των πολιτικών ηγετών που επισκέπτονται πολλοί άνθρωποι. Τους εξήγησα για τους “σπόρους εξολοθρευτής” και πήρα τις υπογραφές τους.

Συμμετείχαμε σε μια ογκώδη εκστρατεία για τον “εξολοθρευτή” στα χωριά στην περιοχή μας. Ήταν η εποχή των θρησκευτικών γιορτών στην περιοχή μας. Ο ήλιος έκαιγε και η θερμότητα ήταν αφόρητη. Αδράξαμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε πάγκους όπου δίναμε κρύο νερό δωρεάν. Όταν οι άνθρωποι ερχόντουσαν να πιουν, κουβεντιάζαμε μαζί τους, τους εξηγήσαμε για τον “εξολοθρευτή” και μας έδωσαν την υπογραφή τους. Συνολικά, στα χωριά και την περιοχή καταφέραμε να συγκεντρώσουμε πάνω από 100.000 υπογραφές.
Αναρτήθηκε από Autonome Bird
Το προσωπικό μου λοιπόν blog έφτασε τις 100 δημοσιεύσεις και τον έναν χρόνο λειτουργίας. Ένας χρόνος δύσκολος για μένα προσωπικά όπως και για τον καθένα/μια , που συνεργαστήκαμε όλο αυτό το διάστημα σε δράσεις , projects , campaigns , συναντήσεις.

Ο καπιταλισμός στην Ευρώπη και τον κόσμο περνάει μια περίοδο βαθιάς κρίσης. Το ίδιο όμως και το κίνημα που θέτει την ύπαρξη του ενάντια στην κυριαρχία της αυτοκρατορίας.

Ένα χρόνο μετά την σύνοδο των 8 ισχυρών στην Γερμανία και 10 χρόνια ακριβώς από τις διαδηλώσεις και το πρώτο κάλεσμα για ένα διεθνές δίκτυο άμεσης δράσης , το πρώτο Peoples Global Action against WTO and free trade , οι ερωτήσεις και η προβληματική που τις συνοδεύουν παραμένουν ίδιες. Πως θα δράσουμε αποτελεσματικά; πως μπορούμε να χτίσουμε το δικό μας κίνημα μακριά από τις ΜΚΟ και τις θεσμικές οργανώσεις; πως μπορούμε να να μιλήσουμε ξανά για νίκες και ανατροπή των εκμεταλλευτικών κοινωνιών;

Η επιθυμία μου όταν ξεκίνησα το συγκεκριμένο ιστολόγιο ήταν η πιο σφαιρική ενημέρωση για τα γεγονότα που μας απασχολούν στην Ευρώπη και στον κόσμο στην Ελληνική αλλά εδώ και κάποιους μήνες και στην αγγλική γλώσσα. Έκτος όμως από την ενημέρωση , στόχος μου είναι πάντα η εμπλοκή περισσότερων ακτιβιστών στο εγχείρημα. Για να καλλιεργήσουμε μια αμφίδρομη σχέση. Να σπάσουμε την ιεραρχική σχέση που συνοδεύει τα blog και την ηλεκτρονική επικοινωνία γενικότερα. Την σχέση διαχειριστή - χρήστη. Ο καθένας να νιώθει ζωντανό κομμάτι μιας ευρύτερης συναρπαστικής διαδικασίας .

Ενδεικτικά To land and autonomy όλο αυτό το διάστημα ασχολήθηκε με : το κίνημα των αυτόνομων χώρων και τις καταλήψεις, τον αντισημιτισμό και τον εθνικισμό , τις συνόδους κορυφής και το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης,τον σεξισμό και την πατριαρχία , κλιματική αλλάγή , βιοτεχνολογία , ψηφιακοί αγώνες , αυτόνομοι σερβερς , το κίνημα των ζαπατίστας , το κίνημα στα Βαλκάνια , το δικτύο του PGA και πάρα πολλά άλλα

κάποιοι στόχοι και υποσχέσεις για το μέλλον

Πρώτα από όλα το συγκεκριμένο ιστολόγιο θα συνεχίσει την λειτουργία του. Με ακόμα περισσότερα άρθρα από μια πλουσιότερη ποικιλία θεματικών και χώρων. Θα προσπαθήσω όσο γίνετε στο συγκεκριμένο ιστολόγιο να υπάρχει όσο το δυνατόν περισσότερη ύλη , κόντρα στην ιδεολογική ορθοδοξία και τον ξύλινο λόγο. Οποιοςδήποτε θέλει να επικοινωνήσει να μου στείλει κάποιο άρθρο ή να ενημερωθεί για κάποιο από τα θέματα που προβάλει αυτό το ιστολόγιο , ας μην διστάσει να στήλει ένα μνμ στο vlanto at riseup.net.

και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με βοήθησαν όλο αυτόν τον καιρό

Maxigas ,Peter,PatSober,AnarchoResistance Sofia ,Mitko,El,TOP Berlin(theory/practice/action),
cyber0110,Carambolage Berlin,SilentRob,murx,Tanneries,R84,L14,KolikPolni,Josip,Nirdala,Radu and many many others
Αναρτήθηκε από Autonome Bird
Στις 12 Ιούνη 2008, ακριβώς το απόγευμα πριν την έναρξη της συνεδρίασης των G8 που ξεκίνησε στν Οσάκα με μεγάλη αστυνομική δύναμη και την υπερβολική παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας, ένας από τους εργάτες στο Kamagasaki βασανίστηκε από την αστυνομία. Την επομένη, στις 13 Ιούνη πολλοί από τους συναδέλφους του και νεολαίους της γειτονιάς αντιστάθηκαν ενάντια στην κρατική καταστολή και την αστυνομική βία. Τα περισσότερα ιαπωνικά καθεστωτικά μέσα αντέγραψαν και ακριβώς τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας και μετέδοσαν το γεγονός σαν "συγκρούσεις" για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια από το 1990.

Στις 10 το βράδυ της 17 Ιούνη, 5 νύχτες από την έναρξη των γεγονότων δημοσιογράφοι μας είπαν ότι συνελλήφθηκαν δεκάδες εργατών και νεολαίων ενώ στις 4 τα ξημερώματα της 18 Ιούνη οι ίδιες πηγές αναρωτιούνται αν δέχτηκαν καταστολή.


19 Ιούνη: Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης μιάμισης βδομάδας, είχε θεσπιστεί μια πρωτοφανής πολιτική καταστολή γύρω από την πόλη πριν την έναρξη των συνεδριάσεων των G8. Παρόλα αυτά, οι γενναίοι εργαζόμενοι στο Kamagasaki στάθηκαν πάνω και ενάντια στην ασφάλεια και την καταστολή μετά το βασανισμό του εργάτη τις προηγούμενες πέντε ημέρες. Οι δίδυμες καταστάσεις της καταστολής και της επανάστασης, αξίζουν να εξεταστούν με λεπτομέρειες
Αναρτήθηκε από Autonome Bird
Ξεκίνησαν τα πρεόρτια της ετήσιας Συνόδου, με τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών στο Κιότο, που είχε βασικό θέμα - τι άλλο; - το Ιράν, ενώ έγιναν και οι πρώτες διαδηλώσεις. Ακολουθεί μια περιγραφή των δράσεων που ετοιμάζονται.

Η 34η συνάντηση των G8 θα λάβει χώρα στο Tογιάκο της Ιαπωνίας, από τις 7 μέχρι τις 9 Ιουλίου του 2008. Θα είναι μάλιστα η πρώτη τέτοια συνάντηση για τους Γκόρντον Μπράουν (ως πρυθυπουργός της Βρετανίας), του νεοεκλεγέντος Ντμίρι Μεντβέντεφ της Ρωσίας, του ιάπωνα πρωθυπουργού Γιασούο Φουκούντα. Και βεβαίως, θα είναι η τελευταία τέτοια συνάντηση για τον Τζορτζ Μπους.

Η συνάντηση των G8 δεν είναι, φυσικά, μια απλή κουβεντούλα. Ορίζονται εκεί, σε αυτό το μη θεσμοθετημένο όργανο, που δεν αντλεί καμιά νομιμοποίηση από πουθενά, οι ατζέντες της πολιτικής των οχτώ «ισχυρότερων χωρών». Ενδεικτικά, στα προεόρτια της συνάντησης, που ξεκίνησαν σήμερα με τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πολιτική «διαλόγου και πίεσης στο Ιράν για να σταματήσει το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου». Σχετικό δημοσίευμα (στα αγγλικά) που ευτυχώς προσθέτει ότι οι έλεγχοι της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας δεν έχουν αποδείξει ότι όντως το Ιράν επιχειρεί να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα.

Πέρσι η Σύνοδος είχε γίνει στο Χάιλιγκενταμ της Γερμανίας, και θα θυμάστε ίσως τις διαδηλώσεις στα χωράφια που κατάφεραν να την παρεμποδίσουν σοβαρά. Φέτος διοργανώνονται επίσης δράσεις ενάντια σε αυτή τη Σύνοδο (θυμηθείτε και το παλιό σύνθημα: «αφού οι αποφάσεις αυτής της Συνόδου επιδεινώνουν τις ζωές μας, έχουμε δικαίωμα να την παρεμποδίσουμε»). Εννοείται ότι, ως συνήθως, και αυτή τη φορά οι οχτώ ισχυροί ηγέτες θα περιφρουρούνται από χιλιάδες αστυνομικούς, στρατιώτες, ελικόπτερα, σκυλιά και τα λοιπά και τα λοιπά.

Σήμερα έγιναν και οι πρώτες διαδηλώσεις, στο Κιότο.

Μια πρώτη γνωριμία για τις δράσεις που ετοιμάζονται, μπορείτε να έχετε με αυτό το βίντεο: http://rootless.org/noG8/pv2

Οι δράσεις ενάντια στη Σύνοδο χωρίζονται, όπως είναι αναμενόμενο, σε εκείνες από τις αριστερίστικες δυνάμεις (που αντιτίθενται στην ίδια την ύπαρξη της Συνόδου των G8) και εκείνες από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που επιδιώκουν να επηρεάσουν την ατζέντα, πιστεύοντας ότι μπορούν πράγματι (...) να τις επηρεάσουν. Φυσιολογικά, επικεντρώνομαι στην αριστερή δράση ενάντια στους G8.



Εχει ενδιαφέρον όμως και η πολιτική "πλατφόρμα" του πράγματος. Ιδού μια (πρόχειρη) μετάφραση του καλέσματος τους για δράσεις στο Τόκιο, το Σαββατοκύριακο που έρχεται (28-29/6):
Κλείστε τη Σύνοδο των G8 ◇◆◇

H σύνοδος των G8 θα γίνει στη Χοκάιντο της Ιαπωνίας. Ααπό τις 7 ως τις 9 Ιούλη, αρχηγοί μόλις 8 κρατών θα συγκεντρωθούν στη λίμνη Τόγια. Εκεί θα πάρουν αποφάσεις για το μέλλον του κόσμου, προστατευμένοι από την αστυνομία και το στρατό. Ενώ η ιαπωνική κυβέρνηση καλωσορίζει τη Σύνοδο, πολλοί άνθρωποι δυσανασχετούν με τις αποφάσεις της και σχεδιάζουν διάφορες δράσεις ενάντια στη Σύνοδο.

ΟΙ κύριες δυνάμεις των G8 αγνοούν το δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική ασφάλεια. Αντιθέτως, πιέζουν για την εφαρμογή νεοφιλελεύθερων πολιτικών που θέτουν ως πρώτη προτεραιτότητα την οικονομική αποτελεσματικότητα. Αυτές οι χώρες προωθούν επίσης τη χρήση στρατιωτικής δύναμης σε όλο τον κόσμο, υπό τη μάσκα της αντιτρομοκρατικής καμπάνιας. Είμαστε αντίθετοι στη σύνοδο και οργανώνουμε δράσεις στο Τόκιο, ενάντια στη Σύνοδο, το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουνίου.

Θέλουμε πολύ να έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε σε κοινές δράσεις με ανθρώπους που ασχολούνται με τα ζητήματα της ακρίβειας, των διακρίσεων, του πολέμου, της βίας, της ανισότητας των φύλων, του κοινωνικού αποκλεισμού, της περιβαλλοντικής καταστροφής, της καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της διατροφικής ασφάλειας, της γεωργίας, των μειονοτήτων και της δημόσιας τάξης. Σκοπός μας να διασπείρουμε τις αντιρρήσεις μας σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους πριν τη Σύνοδο των G8».

***


Η επίσημη ιστοσελίδα για τη Σύνοδο των G8 στο Τογιάκο (προσέχτε δε πόσο οι καλές αυτές χώρες νοιάζονται για το περιβάλλον: οι φωτογραφίες που υπάρχουν είναι ειδικά σχεδιασμένες για να μειώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας! Κοιμηθείτε ήσυχοι, χωρίς καμιά έγνοια για τον πλανήτη μετά απ' αυτό...)

Το ιαπωνικό indymedia είναι επίσης καλή πηγή, έχει αρκετά πράγματα στα αγγλικά.

Το σάιτ της Αντισυνόδου που θα διοργανωθεί τις ίδιες μέρες: http://www.counterg8forum.org/
Αναρτήθηκε από Autonome Bird
Αναρτήθηκε από Autonome Bird
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates