από το http://antifasismos.blogspot.com/ & το globalnewswire.wordpress.com


Το Σάββατο 14 πάνω από 4000 αντιφασίστες/ριες διαδήλωσαν στη Δρέσδη ενάντια σε πορεία που διοργανώνουν κάθε χρόνο Γερμανοί νεοναζί την μέρα του βομβαρδισμού της πόλης από τους Άγγλους και τους Αμερικάνους. Η πορεία με κεντρικό σύνθημα no pasaran κατευθύνθηκε προς την πορεία των νεοναζί με σκοπό να μπλοκάρει το δρομολόγιο της άλλα εμποδίστηκε από τα μπλόκα των μπάτσων ενώ στο τέλος της πορείας πετάχτηκαν αρκετές πέτρες και μπουκάλια στους μπάτσους και καταστράφηκαν κάποια αστυνομικά βανάκια.

Παράλληλα έγινε και συγκέντρωση-πορεία με συμμετοχή περίπου 8000 ατόμων που είχε καλεστεί από την αριστερά,τους πράσινους και επιτροπές κατοίκων,οι οποιοι φέτος επέλεξαν να μην εμποδίσουν με κάποιο τρόπο την πορεία των νεοναζί.

Η Δρέσδη είναι ένα από τα προπύργια των νεοναζί στην πρώην ανατολική γερμάνια,όπου οι επιθέσεις σε μετανάστες,αριστερούς και αυτόνομους είναι σχεδόν καθημερινές.

Μέτα το τέλος της πορείας,νεοναζι επιτέθηκαν σε λεωφορείο με αριστερούς και μέλη συνδικάτων που γύριζαν από την Δρέσδη,όταν οι τελευταίοι σταμάτησαν σε μαγαζί στην εθνική οδο.Οι νεοναζί τραυμάτισαν δυο άτομα που δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν από το χώρο.

http://dresden1302.noblogs.org/
http://de.indymedia.org/2009/02/241458.shtml

Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates