Δεκάδες καταυλισμούς των Ρομά διαλύουν οι Αρχές στη Ρώμη εν μέσω δημόσιας κατακραυγής για αλλεπάλληλους βιασμούς που αποδίδονται σε μετανάστες και εντείνουν τους φόβους για ρατσιστική έξαρση στην Ιταλία. Η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι ετοιμάζει νέα, αμφιλεγόμενα μέτρα για την εγκληματικότητα και την παράνομη μετανάστευση...
και εντείνουν τους φόβους για ρατσιστική έξαρση στην Ιταλία. Η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι ετοιμάζει νέα μέτρα για την εγκληματικότητα και την παράνομη μετανάστευση...
Ο δήμαρχος της Ρώμης Τζιάνι Αλεμάνο, ο πρώτος πρώην νεοφασίστας δήμαρχος της ιταλικής πρωτεύουσας που εξελέγη με «όπλο» την ασφάλεια, επέβλεψε την κατεδάφιση 30 καταυλισμών αθίγγανων της Ρουμανίας.
Στην Ιταλία έχουν καταγραφεί τρεις περιπτώσεις βιασμών της τελευταίες ημέρες και συνολικά δέκα από τις αρχές του 2009. Στο τελευταίο κρούσμα που ξεχύλησε την οργή των Ιταλών, ένα 14χρονο κορίτσι κακοποιήθηκε σεξουαλικά σε πάρκο της Ρώμης από δύο άνδρες που φέρεται να προέρχονται από την ανατολική Ευρώπη.

Σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα της Ρώμης υποβλήθηκαν προτάσεις για περιπολίες αυτόνομες, οργανωμένες από ομάδες πολιτών, με κίνδυνο ωστόσο να ξεκινήσει μία ανεξέλεγκτη αυτοδικία.
Παρά τις αντιδράσεις, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι -προερχόμενος από τις τάξεις της ξενόφοβης Λέγκας του Βορρά- δήλωσε ότι θα προωθήσει επείγουσα νομοθεσία για το σχηματισμό «ομάδων άοπλων πολιτών» σε περιοχές υψηλού κινδύνου, που θα «συνδράμουν την αστυνομία ενημερώνοντάς την για γεγονότα πιθανώς επιζήμια για τη δημόσια ασφάλεια».
Το νομοθετικό διάταγμα θα ορίζει επίσης ότι οι δράστες σεξουαλικών επιθέσεων θα φυλακίζονται συστηματικά, χωρίς δυνατότητα κατ' οίκον περιορισμού μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Ακόμη θα αυξηθούν τα κονδύλια για τον εξοπλισμό και τις αμοιβές αστυνομικών και καραμπινιέρων.
Ταυτόχρονα, ο υπουργός Ρομπέρτο Καλντερόλι, επίσης από τη Λέγκα του Βορρά, επανέφερε πρόταση που είχε καταθέσει το 2005 προκαλώντας σάλο για χειρουργικό ευνουχισμό των βιαστών.
Οι επικριτές αναφέρουν ότι τα μέτρα που πρωοθεί η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι θα νομιμοποιήσουν την ξενοφοβία και τα κρούσματα αυτοδικίας. Την Κυριακή ομάδα 20 μασκοφόρων εισέβαλε σε κατάστημα και ξυλοκόπησε άγρια με ρόπαλα τέσσερις Ρουμάνους μετανάστες, οι οποίοι ουδεμιά σχέση είχαν με περιπτώσεις βιασμών.
Ο γενικός γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Βάλτερ Βελτρόνι ζητά «να σταματήσουν τα διαφημιστικά σποτ και να αναλάβει η κυβέρνηση ουσιαστικές πρωτοβουλίες».
Σύμφωνα με τα πρώτα στατιστικά στοιχεία, οι αλλοδαποί ευθύνονται μόνο για ποσοστό 10% των βιαστών. Στο μεγαλύτερο ποσοστό τους (90%) οι βιασμοί διαπράττονται από Ιταλούς, συχνά μέσα στο φαινομενικά ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον.
Παρά ταύτα, η ανησυχία στις κοινότητες των ξένων που εργάζονται στην Ιταλία είναι εμφανής. Υπάρχει φόβος ότι μεμονωμένα συμβάντα, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και τη μείωση των θέσεων εργασίας, ενδέχεται να προκαλέσουν κύμα ξενοφοβίας.
Για πρώτη φορά Ρουμάνοι απασχολούμενοι στον ιταλικό βορρά δημιούργησαν «Σύλλογο Έντιμων Μεταναστών» και από τη συχνότητα της RAI ζήτησαν από τους συμπατριώτες τους «να απομονώσουν κάθε μετανάστη που συμπεριφέρεται βίαια και δεν επιθυμεί να κερδίσει το ψωμί του αποκλεισιτκά και μόνο με τη δουλειά».
Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες

0 σχόλια:

Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates