Monday, April 13, 2009 στις 7:00 AM |  

Η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα απασχολείτε με την εθνοκάθαρση της μειονότητας Ταμίλ. Βομβαρδίζουν άμαχο πληθυσμό, σχολεία, ναοί, ορφανοτροφεία, καταυλισμούς προσφύγων και νοσοκομεία. Από την αρχή του 2009, τουλάχιστον 2,800 Ταμίλ έχουν σκοτωθεί και τουλάχιστον 7,000 έχουν τραυματιστεί από τον ένοπλο στρατό της Σρι Λάνκα. Η κυβέρνηση έχει διώξει όλους τους Διεθνούς Οργανισμούς Εθελοντισμού από την βόρεια περιοχή όπου γίνετε η σφαγή και επίσης δεν επιτρέπει κανένα ΜΜΕ να εισέλθει στην περιοχή, προσπαθώντας να αποτρέψει την ύπαρξη αυτόπτων μαρτύρων στην γενοκτονία που απολύει. Χρησιμοποιούνε την τροφή, το νερό και τα φάρμακα ως όπλα πολέμου ενάντια στους Ταμίλ.

Πάνω από 250,000 Ταμίλ έχουν στριμωχθεί σε μια πολύ μικρή περιοχή, εξαιτίας της πρόσφατης επίθεσης του κυβερνητικού στρατού. Πολύ άνθρωποι είναι χωρίς στέγη, τροφή και νερό όμως η κυβέρνηση συνεχίζει να τους βομβαρδίζει καθημερινά. Πολύς κόσμος, συμπεριλαμβανόμενα και πολλά παιδιά και μωρά, αναγκάζονται σε ακρωτηριασμό καθώς η κυβέρνηση δεν επιτρέπει την προμήθεια αντιβιοτικών στην περιοχή. Πολλά τραύματα, ακόμα και μικρά, μολύνονται και οι γιατροί αφήνονται χωρίς άλλη επιλογή εκτός του ακρωτηριασμού, ακόμα και χωρίς αναισθητικά.

Ο αριθμός των νεκρών, επίσης συμπεριλαμβανόμενα πολλά παιδιά, ανεβαίνει συνεχώς.

Η ορισμένη από το κράτος ζώνη παύσης πυρών, στο οποίο όμως δεν σταματά το κράτος να επιτίθεται, είναι άθλια και υπερπλήρης, και τα Ε.Ε. έχουν λάβει πληροφορίες ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν τις πείνας. Η συνθήκες μπορούν να οδηγήσουν σε επιδημίες μαλάριας, δάγγειος, και ιλαρά, ενώ η ανεμοβλογιά έχει ήδη αρχίσει. Οι δυνάμεις της Σρι Λάνκα πυροβολούν νοσοκομεία και υποτιθέμενες ασφαλές ζώνες, σφάζοντας τους εκεί άμαχους.

Εξαιτίας των συνθηκών πολύ άνθρωποι, συμπεριλαμβανόμενα και τους γιατρούς, υποφέρουν από διάρροια και η δυνατή βροχή σε συνδυασμό με το βρόχινο νερό, τις πηγές και τις προσωρινές τουαλέτες επιδεινώνουν την υγειονομική κατάσταση.

Πριν από 4 χρόνια, μόνο το 2% των παιδιών κάτω από 5 ετών ήτανε υποσιτισμένοι, ενώ τώρα είναι το 69%. Μητέρες δεν μπορούν να θηλάσουν τα παιδιά τους λόγο υποσιτισμού. Εξαιτίας της έλλειψης προμηθειών, μόνο μώρα έως ενός μηνών λαμβάνουν γάλα σε σκόνη και κανένα γάλα δεν υπάρχει στην αγορά.

Από τις 13 Μαρτίου τουλάχιστον 599 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και 3,350 τραυματιστεί, εντός της δήθεν ασφαλείς ζώνη, ενώ οι πραγματικοί αριθμοί είναι πολύ μεγαλύτεροι καθώς πολλοί νεκροί δεν μεταφέρονται στο νοσοκομείο να μετρηθούν και να θαφτούν. Ο στρατός είναι παραταγμένος μόλις 800 μέτρα από το νοσοκομείο.

Σε μία ζώνη την Τετάρτη, 50 νεκροί, 296 τραυματισμένοι. Πέμπτη, 52 νεκροί, 315 τραυματισμένοι. Κατά τον μήνα του Μάρτη, 3,944 τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο Trincomalee με πλοίο του ICRC.

Αλλού την Τετάρτη, οι αδιάκριτοι πυροβολισμοί και βομβαρδισμοί του στρατού της Σρι Λάνκα έστειλαν πάνω από 300 τραυματισμένους στο νοσοκομείο, απτούς οποίους οι 47 πέθαναν, ενώ πολύ τραυματίες που αργότερα πέθαναν δεν έφτασαν ποτέ στο νοσοκομείο. Ο στρατός επίσης επιτέθηκε σε παιδιατρική κλινική εντός της ζώνης την Τετάρτη, όπου πολύ άνθρωποι περίμεναν να λάβουν ανθρωπιστικής βοήθειας γάλα για παιδιά. Ο αριθμός των νεκρών παιδιών από την επίθεση αυτή παραμένει άγνωστοι καθώς οι επιθέσεις στην περιοχή συνεχίζονται, οι νεκροί όμως ήταν τουλάχιστον 40 και οι τραυματισμένοι τουλάχιστον 258, συμπεριλαμβανόμενα 100 παιδιά.

Αλλού την Πέμπτη, πάνω από 322 νεκροί και 300 σοβαρά τραυματισμένοι, μέσα σε μία μόνο ώρα. Οι νεκροί είναι διασκορπισμένοι παντού και δεν υπάρχει κανείς να πάει τους τραυματίες στο νοσοκομείο. Επειδή οι περιοχές αυτές είναι πολύ συνωστισμένες, ακόμα και μια μικρή έκρηξη προκαλεί πολλούς τραυματισμούς.


μετάφραση άρθρων από--

http://www.act-now.info
http://www.tamilnet.com
Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates