Δράσεις αλληλεγγύης για την εκκένωση της κατάληψης στο Erfurt πραγματοποιούνται από το βράδυ της Πέμπτης και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και της επόμενης μέρας, σε όλη τη Γερμανία και στο εξωτερικό

Δράσεις αλληλεγγύης για την εκκένωση της κατάληψης στο Erfurt πραγματοποιούνται από το βράδυ της Πέμπτης και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και της επόμενης μέρας, σε όλη τη Γερμανία και στο εξωτερικό.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης από 150 άτομα ξεκίνησε στην Φρανκφούρτη στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης, στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Οι διαδηλωτές πέταξαν φωτοβολίδες και καπνογόνα και ξεκίνησαν αυθόρμητη πορεία, που όμως χτυπήθηκε από την αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθούν 3 άτομα και να τραυματιστεί ένας στο κεφάλι.

Στις 8 βγήκαν στους δρόμους του Αμβούργου 80 άτομα, μετά από υπερσυνέλευση στην κατάληψη της Ρότε Φλόρα.

Στις 10 το βράδυ ξεκίνησε αυθόρμητη πορεία αλληλεγγύης με 70 άτομα στο Βερολίνο, στο κέντρο του Kreuzberg. Φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στα ενοίκια, υπέρ της κατάληψης κτιρίων, αντικαπιταλιστικά κλπ.

Πορείες αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Göttingen, το Nürtingen , και το Ντίσελντορφ, όπου διαλύθηκε από τους μπάτσους.

Στις 6 τα ξημερώματα της Παρασκευής, στη Βαϊμάρη κόπηκε η ανάσα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, όταν δεκάδες κάδοι σκουπιδιών, τέθηκαν στις φλόγες σχεδόν σε κάθε γωνία της πόλης από «κουκουλοφόρους». Οι εφημερίδες έγραψαν ότι “Οι ζημιές αποτιμώνται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ και τέτοια καταστροφή έχει να συμβεί στην πόλη από το Δεύτερο Παγκόσμιο. Οι εμπρηστές τοποθετούσαν μηχανισμούς με χρονοκαθυστέρηση, προκειμένου να προλάβουν να μην γίνονται αντιληπτοί κατά την πυρπόληση, Κάποια στιγμή το μεσημέρι, μετά από ώρες απανωτών εμπρησμών, ο αρχηγός της αστυνομίας Ralf Kirsten αποφάσισε ένα περίεργο μέτρο: διέταξε την προσαγωγή όσων βρίσκονταν στο νεανικό κοινωνικό κέντρο της πόλης, «προκειμένου να σταματήσει ο άνευ νοήματος εμπρησμός». Μάταια. 20 λεπτά αργότερα πήρε φωτιά ο επόμενος κάδος. Ταυτόχρονα η πυροσβεστική χρειάστηκε να επιστρατεύσει πάνω από 50 πυροσβέστες και εθελοντές από τις γύρω περιοχές, για να αντιμετωπίσει τις φλόγες”.

Στο Βέκχοε της Σουηδίας πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής κατάληψη στη σχολή της αστυνομίας. Αναρτήθηκε πανώ κι εκλάπη η πινακίδα του κτιρίο, ενώ αφέθηκαν φυλλάδια ζητώντας να καούν όλοι οι μπάτσοι. Πρόκειται απλά για ένα ζέσταμα για το Φεστιβάλ Κατάληψης ( http://ockupantscenen.wordpress.com/ )που ετοιμάζεται στο Λουντ της Σουηδίας.

Την Παρασκευή δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο Σένεμπεργκ του Βερολίνου, την Κολωνία και το Μούνστερ.

Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες , , ,

0 σχόλια:

Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates