Έχει θέση εδωμέσα η...υπέρτατη προεκλογική στιγμή του θεματοφύλακα του καθεστώτος Καραμανλή, «σημεία της ομιλίας του» στο π. Άρεως;

Μάλλον ναι, καθώς αφιέρωσε μεγάλο κομμάτι της στην καταστολή, στη σκλήρυνση του σιδερένιου- οπλισμένου κράτους, με περισσότερο ρατσισμό , μηδενικό άσυλο, νέους κουκουλονόμους.

Ξεκίνησε το κομμάτι με αναφορά στο μακαρίτη από το μεσημέρι (..οπότε ας τον πούμε απλά «αστυνομικό») Δελτά, που χτυπήθηκε από ποινικούς προ καιρού στη Γκράβα.

Συνέχισε με υμνολόγιο στους μπάτσους και προαναγγελία νέας χειρότερης φάσης καταστολής:

Μηδενικό πανεπιστημιακό άσυλο, νέο κουκουλονόμο, ρατσιστικά πογκρόμ, από ντόπιους και ευρωενωσίτες «φρουρούς της τάξης» παντού- από το Αιγαίο και τον Έβρο και τα σύνορα, ως όλη τη Χώρα. Με το πρόσχημα των δουλεμπόρων, αναγγελία, δηλαδή, νέων πνιγμών, δολοφονιών, τραυματισμούς, βασανιστήρια...

Είπε προκαλώντας ρεύση στους μπάτσους, τους οννεδίτες του και τους «φιλήσυχους πολίτες»:

«... Έχουμε βαθιά επίγνωση των καθημερινών προβλημάτων. Έχουμε επίγνωση των ανησυχιών που δημιουργήθηκαν από την έξαρση της εγκληματικότητας και τα φαινόμενα της εξτρεμιστικής βίας. Θέλω, στο σημείο αυτό, να εκφράσω τη βαθιά μου οδύνη γιατί, σήμερα το μεσημέρι, ο Σπύρος Θεοδώρου, ο Αστυνομικός που τραυματίστηκε βαρύτατα, το βράδυ της 2ας Απριλίου, στην Κυψέλη, από δολοφονικά χέρια, έχασε τη μάχη για τη ζωή. Του είμαστε ευγνώμονες για τη θυσία του και την προσφορά του. Εκείνοι που κάνουν εύκολη κριτική στην Αστυνομία, εκείνοι που λαϊκίζουν απροκάλυπτα, οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή είναι η Αστυνομία που κάνει με αυτοθυσία το καθήκον της. Υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο και είναι δίπλα στον πολίτη. Η σύγκρουσή μας με τη βία είναι εντεινόμενη. Πήραμε και θα πάρουμε κάθε αναγκαίο μέτρο. Οι Αρχές εντείνουν τον αγώνα τους. Οι νόμοι απέναντι στους «κουκουλοφόρους» θα γίνουν πιο αυστηροί.

Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε το δικαίωμα του πολίτη για προστασία της ζωής και της περιουσίας του. Το δικαίωμα να πηγαίνει στη δουλειά του με ανοιχτούς δρόμους. Το δικαίωμα να βρίσκει ανοιχτό το σχολειό, ανοιχτό το Πανεπιστήμιό του. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Καμία ανοχή στα όποια κίνητρα της βίας. Καμία ανοχή στις πράξεις βίας.

Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι το πανεπιστημιακό άσυλο δεν θα γίνεται ασυλία στο έγκλημα. Εάν ο νόμος δεν εφαρμόζεται, ο νόμος θα αλλάξει και πάλι. Ακριβώς για να προστατέψει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Ακριβώς για να προστατέψει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Οι παραμορφωτικοί φακοί δεν βοηθούν κανέναν. Και αυτό αφορά ιδιαίτερα τα θέματα μετανάστευσης. Προστατεύουμε τα δικαιώματα των οικονομικών μεταναστών που εργάζονται νόμιμα στη χώρα μας. Επιδιώκουμε την κοινωνική τους ενσωμάτωση. Είμαστε όμως σε ανοιχτή σύγκρουση με τους σύγχρονους δουλέμπορους. Δεν ανεχόμαστε ανεξέλεγκτα κύματα μετανάστευσης. Εντείνουμε διαρκώς τους ελέγχους. Πραγματοποιούμε κοινές ασκήσεις με ευρωπαίους εταίρους μας. Προωθούμε την πρόταση Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής. Διεκδικούμε ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα...».

Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες

0 σχόλια:

Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates