Πριν από περίπου 5 μήνες στο Αγρίνιο δημιουργήθηκε ένα αρκετά αξιόλογο εγχείρημα που η συμμετοχή αρκετού κόσμου (πρωτοφανή για τα δεδομένα της πόλης) το ανέδειξε γρήγορα σε σημείο αναφοράς, αφετηρία ζύμωσης, αντιπληροφόρησης, δράσης. Ως απότοκο του Δεκέμβρη το αυτοοργανωμένο κοινωνικό ραδιόφωνο ραδιουργία 87,7 fm δημιουργήθηκε από ανθρώπους με αρκετά κοινά άλλα και πολλές αντιθέσεις, πράγμα όχι απαραίτητα κακό, όταν οι αντιθέσεις αυτές συνθέτουν μια πολύμορφη συλλογικότητα, εμπλουτίζοντας και εξελίσσοντας την αυτοοργανωμένη δράση.


Οι διάφορες κλίκες - ομαδοποιήσεις και οι ιδεολογικές αγκυλώσεις κάποιων πάντα σε ένα αφηρημένο, γενικό, κοινωνιστικό πεδίο καθώς και οι υστερόβουλες, αντισυντροφικές, σεχταριστικές αντιλήψεις τους με μόνο σκοπό την προβολή του πολιτικού τους μαγαζιού για το «μάντρωμα των πιτσιρικάδων». Οι προσπάθειες για καπέλωμα της δράσης του σταθμού, όπως το πάρτι στο nosotros που για το οποίο η συνέλευση του σταθμού ποτέ δεν ενημερώθηκε ή αποφάσισε, παρά πληροφορήθηκε τυχαία και κατόπιν εορτής. Η λογοκρισία που προσπαθήθηκε να περάσει στις εκπομπές προσαρμοσμένη στα πλαίσια της αστικής νομιμότητας με αφορμή εκπομπή με θέμα κρατική βία και λαϊκή αντιβία που επέλεξε να αναπαράγει την «απολογία» του Δημήτρη Κουφοντίνα (ήταν οι πρώτοι που εφάρμοσαν τον τρομονόμο στο Αγρίνιο αφήνοντας δεύτερο το κράτος). Οι σταλινικές καταβολές τους όπου με πλάγια μέσα, παράλληλες συνελεύσεις, λήψη αποφάσεων για το μέλλον του σταθμού εν αγνοία της συνέλευσης, οι πισώπλατες συκοφαντίες και ύβρεις, για συντρόφους σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο, στο βωμό της καθαρότητας και της επαναστατικής αλήθειας, για τη διασφάλιση μιας συγκεκριμένης και κατατεθειμένης (ρεφορμιστικής) γραμμής. Είχαν σαν αποτέλεσμα την αποχώρηση των πρώτων, με αφορμή μια από πρώτα γνωστή διαφωνία όσον αφορά την αντιεμπορευματική και DIY σκηνή και την αξιακή φύση του ζητήματος για κάποιους, που ήταν και οι μόνοι που πρότειναν μια εναλλακτική λύση για να αποφευχθεί η συρρίκνωση του σταθμού, μια αποχώρηση που με περίσσιο θράσος θελαν να την περάσουν ως διάσπαση πράγμα που συνεπάγεται τη διάλυση και επομένως το μοίρασμα της περιουσίας του σταθμού(!!!).


Στο προκείμενο λοιπόν, αυτό που βρήκε αντίθετη τη συντριπτική πλειοψηφία της συνέλευσης που είχε από καιρό καταλάβει και απαξιώσει, τη στάση τους, το επέβαλαν με ένα εξολοκλήρου βίαιο, αντισυντροφικό και φασιστικό τρόπο. Εισέβαλαν λοιπόν σαν κλέφτες στο χώρο που ήταν παραχωρημένος από κάποιο μέλος του σταθμού για τη λειτουργία του και ξήλωσαν στην κυριολεξία το δίπολο – κεραία, πήραν μηχανήματα, καλώδια, βάσεις, μικρόφωνα κλπ, κάνοντας πράξη το «μοίρασμα» που λέγαμε παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από την αρπάγη των μηχανημάτων έσβησαν και προγράμματα αναπαραγωγής μουσικής από τον Η/Υ πράγμα που καταδεικνύει το μένος και την εκδικητικότητά τους, την ίδια στιγμή που δήλωναν πως αν γίνουν δυο σταθμοί θα βοηθήσουν τεχνικά και στους δυο. Η αρπαγή λοιπόν των μηχανημάτων διέκοψε την εκπομπή του σταθμού, πράγμα που οι υπόλοιποι πληροφορηθήκαμε όταν συντονιστήκαμε στην κενή πλέον συχνότητα και είδαμε τα μηχανήματα που είχαν κάνει φτερά ή καλυτέρα που τα σκόρπισε στους πέντε ανέμους «η αύρα ελευθερίας» ΑΚ.


Κάνοντας για μια ακόμα φόρα διακριτή τη θέση τους από τα αυτοοργανωμένα, ανατρεπτικά, αντισυστημικά, ακηδεμόνευτα, εγχειρήματα ας συνεχίσουν να τρέχουν πίσω από τους αριστερούς, να συνεργάζονται και να συνδιαλέγονται με κρατικούς και θεσμικούς φορείς καθώς και με ΜΚΟ. Η πόρτα του ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑ 87,7 FM θα είναι κλειστή, στον αντιεξουσιαστικό ρεφορμισμό.

Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες

0 σχόλια:

Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates