Ένα πλατύ κίνημα από εκστρατείες και οργανώσεις καλούν τον καθένα να συμμετάσχει σε δράση ενάντια στα υπερβολικά μέτρα παρακολούθησης από τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις.

Στις 11 του Οκτώβρη άνθρωποι που κατέχονται από ανησυχία , από πολλές χώρες θα πάρουν τους δρόμους , με το σύνθημα να είναι το " Ελευθερία όχι φόβος 2008". Ειρηνική και δημιουργική δράση , από διαδηλώσεις και πάρτι θα λάβουν μέρος σε πολλές πρωτεύουσες.

Η μανία της παρακολούθησης εξαπλώνετε. Κυβερνήσεις και επιχειρήσεις καταχωρούν , καταγράφουν την συμπεριφορά μας όλο και πιο βαθιά. Δεν έχει σημασία τι κάνουμε , που τηλεφωνούμε και που μιλάμε , που πάμε , με ποιους είμαστε φίλοι , ποια είναι τα ενδιαφέροντα μας , σε ποιες ομάδες συμμετέχουμε. "Ο μεγάλος αδερφός" κυβέρνηση και οι "μικροί αδερφοί" επιχειρήσεις θα το ξέρουν όλο και βαθύτερα.

Το αποτέλεσμα της έλλειψης ιδιωτικής ζωής και εμπιστευτικότητας βάζει σε κίνδυνο την ελευθερία πεποιθήσεων , την ελευθερία λόγου ακόμα και την δουλειά των γιατρών , τις γραμμές βοήθειας , δικηγόρους και δημοσιογράφους.

Η ατζέντα τς ασφάλειας δίνει την δύναμη στην αστυνομία , στις μυστικές υπηρεσίες και στον στρατό , να απειλούν την διαίρεση και ισορροπία των εξουσιών. Χρησιμοποιώντας μεθόδους μαζικής παρακολούθησης , η πέρα συνόρων συνεργασία στρατών , μυστικών υπηρεσιών και των αστυνομικών αρχών θα παίξει ηγεμονικό ρόλο στην παραπέρα κατασκευή της "Ευρώπης Φρούριο" και στις άλλες ηπείρους , άμεσα κατά των πρόσφυγων και σε όσους δείχνουν διαφορετικοί, αλλά και ενάντια σε πολιτικούς ακτιβιστές , τα φτωχά στρώματα ακόμα και φιλάθλους.

Με ανθρώπους που συνεχώς θα νιώθουν ότι παρακολουθούνται και ότι είναι κάτω από επιτήρηση , δεν θα μπορούν ελεύθερα ή να βρουν κουράγιο να αγωνιστούν για τα δικαιώματα τους και για μια δίκαιη κοινωνία. Η μαζική παρακολούθηση απειλεί όλο το φάσμα μιας δημοκρατικής και ανοιχτής κοινωνίας. Η μαζική παρακολούθηση απειλεί επίσης την δουλειά και συνεισφορά πολλών κοινωνικών οργανώσεων.

Η παρακολούθηση , καχυποψία και ο φόβος σταδιακά μεταμορφώνουν την κοινωνία μας σε μία κοινωνία καταναλωτών δίχως κρίση , που δεν έχουν "τίποτα να κρύψουν" και - μέσα σε μια κοινωνία απόλυτης ασφάλειας - είναι προετοιμασμένοι να δώσουν τις ελευθερίες τους. Δεν θέλουμε να ζήσουμε σε μία τέτοια κοινωνία!

Πιστεύουμε πως ο σεβασμός του απορρήτου της Ζωής μας είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Μία ελεύθερη και ανοιχτή κοινωνία δεν μπορεί να υπάρξει δίχως συνθήκες απόρρητων χώρων και επικοινωνίας.

Η αυξανόμενη ηλεκτρονική καταχώρηση και επιτήρηση της κοινωνίας δεν μας εξασφαλίζει περισσότερη ασφάλεια από την εγκληματικότητα , κοστίζει εκατομμύρια ευρώ και βάζει το απόρρητο της ζωής μας σε κίνδυνο.

Με στόχο να διαδηλώσουμε ενάντια στην μανία για "ασφάλεια" και στα υπερβολικά μέτρα επιτήρησης Θα πάρουμε τους δρόμους σε πολλές Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στις 11 του Οκτώβρη. Καλούμε τον καθένα να συμμετέχει στην ειρηνική διαδήλωση. Να δείξουμε στους πολιτικούς πως είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τις ελευθερίες μας.

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το φάσμα των διαδηλώσεων καθώς και την λίστα των πόλεων που συμμετέχουν στην ιστοσελίδα: http://www.freedom-not-fear.eu

ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά vlanto για το land and autonomy and globalnewswire

υσ: Δεν συμφωνώ απαραίτητα με όλο το περιεχόμενο του κειμένου , αλλά μην ξεχνάμε ότι η δράση ενάντια στο data retention και στις κοινωνίες ελέγχου είναι το ζητούμενο και ο κεντρικός αγώνας της εποχής μας

vlanto
Αναρτήθηκε από Autonome Bird

0 σχόλια:

Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates