"ενα μπράβο στο antispe-gr.blogspot.com για το συγκεκριμένο άρθρο"

Από τον παγκόσμιο Εβραίο στο παγκόσμιο Γουρούνι:
- 1348: Ξεσπάει ο Μαύρος Θάνατος στην Ευρώπη με μορφή πανδημίας και περίπου 25.000.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους – περίπου το 1/3 του ευρωπαϊκού πληθυσμού. Για την εξάπλωση της ασθένειας κατηγορούνται οι Εβραίοι και αρχίζει ένα ακόμα κυνήγι μαγισσών. Χιλιάδες Εβραίοι πεθαίνουν στην πυρά και εκατοντάδες χιλιάδες βρίσκονται υπό διωγμό και κυνηγιούνται.
- 2009: Αναβιώνει η «γρίπη των χοίρων». Περισσότερα από 300.000 γουρούνια θανατώνονται στην Αίγυπτο, χωρίς να υπάρχει κανένα κρούσμα της «γρίπης» στη χώρα και γνωρίζοντας πως η νόσος δε μεταδίδεται από τα ζώα στον άνθρωπο. Επίσης δολοφονήθηκαν με αιτία την ίδια φοβία τρία αγριογούρουνα στο ζωολογικό κήπο της Βαγδάτης.

Δεν ξέρω αν το γεγονός πως τα γουρούνια που δολοφονήθηκαν εκτρέφονται από αιγυπτιακή χριστιανική μειονότητα κρύβει και αντιχριστιανικά κίνητρα, σίγουρα όμως κρύβει θρησκοληψία και μέσω αυτής, σπισισμό - οι θέσεις των Αράβων περί ακαθαρσίας των γουρουνιών είναι γνωστές. Προφανώς και οι άνθρωποι αυτοί ήξεραν καλά πως η δολοφονία των γουρουνιών στην πραγματικότητα δε συμβάλλει στο ελάχιστο στην καταπολέμηση ή στην αποτροπή εξάπλωσης της γρίπης, αλλά τα δολοφόνησαν έτσι κι αλλιώς. Ο Abdelrahman Shahine, εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου υγείας ανέφερε στο γαλλικό πρακτορείο τύπου πως η δολοφονία των 300.000 γουρουνιών δεν ήταν μέτρο ενάντια στη γρίπη των χοίρων, αλλά γενικό μέτρο υγείας: «Οι αρχές εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση για να λύσουν το πρόβλημα της ανώμαλης εκτροφής γουρουνιών στην Αίγυπτο». Ο Magdy Rady που μίλησε εκ μέρους του υπουργικού συμβουλίου, πριν ακόμα παρθεί η απόφαση της δολοφονίας, δήλωσε στο Reuters: «αν δείτε τις συνθήκες στις φάρμες γουρουνιών στην Αίγυπτο, δεν είναι καθόλου υγιεινές. Αποτελούν κίνδυνο από μόνες τους, ακόμα και χωρίς τη γρίπη των πτηνών. Γιαυτό ο κόσμος φοβάται πραγματικά»(1).

Πως όμως ξεκίνησε αυτή τη φορά η γρίπη των χοίρων; Από ότι όλα δείχνουν υπεύθυνη για το ξέσπασμα είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίας παραγωγής χοιρινού κρέατος στο Μεξικό, η Granjas Carroll, υποκατάστημα της Smithfield Foods που εδρεύει στις ΗΠΑ (ο μεγαλύτερος παραγωγός χοιρινού κρέατος στον κόσμο). Νομοθέτες στη Βερακρούζ του Μεξικό, έχουν πει ότι οι εγκαταστάσεις εκτροφής γουρουνιών και πουλερικών, είναι περιοχές ιδανικές για την ανάπτυξη παθογόνων που αρρωσταίνουν τους ανθρώπους. Οι κάτοικοι του χωριού παραπονιούνται για τη μυρωδιά των περιττωμάτων των γουρουνιών εδώ και χρόνια, όμως η μεξικάνικη κυβέρνηση και οι εκτροφείς λένε πως δεν έχει υπάρξει κανένα ξέσπασμα της γρίπης μεταξύ των γουρουνιών. Ο ένοχος μπορεί να είναι μύγες που τρέφονται από τα περιττώματα και μετά πηγαίνουν στο χωριό και να μολύνουν τους ανθρώπους, αλλά η έρευνα για τη γρίπη των χοίρων έχει φτάσει τόσο μακριά.

Βέβαια, είτε «φταίνε» οι μύγες είτε όχι, στο ίδιο έργο θεατές είμαστε: Νόσος των τρελών αγελάδων, γρίπη των πτηνών, γρίπη των χοίρων. Πάνω σε αυτά θα μπορούσε να πει κάποιος ότι «η φύση εκδικείται» και άλλα τέτοια κλισέ, αλλά δεν υπάρχει λόγος. Όποιος έχει μια στοιχειώδη νοημοσύνη μπορεί να αντιληφθεί ποια είναι η αιτία του κακού - άσχετα αν δεν το παραδέχεται, ή αν το παραδέχεται και αδιαφορεί.

Όπως και να έχουν τα πράγματα πάντως, από ότι φαίνεται δεν είναι τόσο σημαντικά όσο θέλουν κάποιοι να τα παρουσιάζουν. Ο κίνδυνος πανδημίας στην πραγματικότητα είναι μάλλον φανταστικός. Η κατάσταση της σημερινής γρίπης προφανώς και ουδεμία σχέση έχει με τη πανδημία της γρίπης του 1918 όταν μολύνθηκε το 50% του ανθρώπινου πληθυσμού του πλανήτη και χάσανε τη ζωή τους περίπου 100.000.000 άνθρωποι. Δεν πλησιάζει καν σε μέγεθος την πιο πρόσβατη πανδημία του 1968 που σκότωσε 1.000.000 ανθρώπους. Μέσα σε αυτόν τον πανικό όμως, έχει την ευκαιρία ο Οbama να ζητήσει από το Κογκρέσο 1,5 δις δολάρια για να καταπολεμήσει «το ενδεχόμενο πανδημίας»(4). Και μέσα σε αυτόν τον πανικό, τo Tamiflu, ένα φάρμακο του οποίου οι πωλήσεις αρχικά πιάσανε πάτο (φάρμακο που παρεμπιπτόντως η παρασκευάστρια εταιρία ανήκει στον Donald Rumsfeld), αρχικά με τη γρίπη των πτηνών και τώρα με τη γρίπη των χοίρων, ξαφνικά από εμπορική αποτυχία μετατρέπεται σε κορυφαίο φάρμακο.


(1)http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/africa/article6193785.ece
(2)http://edition.cnn.com/2009/HEALTH/05/03/swine.flu.canada/index.html?iref=newssearch
(3)http://edition.cnn.com/2009/HEALTH/04/28/regular.flu/index.html
(4)http://www.upi.com/Top_News/2009/04/28/Obama-wants-15B-to-combat-flu-outbreak/UPI-90611240948547/
Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates