ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο ιός του ρατσισμού και της ξενοφοβίας έπληξε και την περιοχή μας. Νέα παιδιά και έφηβοι από την περιοχή της Σκάλας Λακωνίας στις 22-4 επιτέθηκαν σε Πακιστανούς μετανάστες που εργάζονται στις αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής, ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες και αμείβονται στην κυριολεξία με ένα κομμάτι ψωμί.


Το κρούσμα αυτό δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένο. Αποτελεί κρίκο μιας μακράς αλυσίδας επιθέσεων –συχνά δολοφονικών- ενάντια σε μετανάστες από πολίτες αλλά και αστυνομικούς σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στις αγροτικές περιοχές.


Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε τέτοια ενέργεια, θεωρώντας το ρατσισμό έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς των εργαζομένων και των νέων, ένα από τα μεγαλύτερα όπλα που διαθέτουν οι κρατούντες για να διασπούν τους εργαζόμενους και να ψαλιδίζουν τους μισθούς και τα δικαιώματά τους.


Δεν ξεχνάμε ούτε στιγμή ότι οι οικονομικοί μετανάστες είναι άνθρωποι όπως κι εμείς, με τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ανάγκες, που ήρθαν εδώ αναζητώντας μια καλύτερη ζωή όπως πριν μερικές δεκαετίες οι Έλληνες μετανάστες βρέθηκαν στη Γερμανία, στην Αμερική ή στην Αυστραλία και το Βέλγιο.


Δεν ξεχνάμε ούτε στιγμή ότι η εργασία τους στηρίζει ουσιαστικά πολλούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας και ειδικά της αγροτικής παραγωγής, κι ότι χωρίς αυτούς και τα φτηνά τους μεροκάματα δεν θα μαζευόντουσαν τα αγροτικά προϊόντα, δεν θα είχαν γίνει τα έργα των ολυμπιακών αγώνων ούτε θα χτίζονταν οικοδομές.


Δεν ξεχνάμε ούτε στιγμή ότι ο ρατσισμός και η ξενοφοβία έστρωνε πάντα το δρόμο για το «αβγό του φιδιού», το φασισμό και το αυταρχικό χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ενώ αντίθετα η αλληλεγγύη, η ενότητα ντόπιων και ξένων εργαζομένων, ο σεβασμός των διαφορετικών πολιτισμών αποτελούσαν πανίσχυρο όπλο τους στον αγώνα για καλύτερη ζωή, μεγαλύτερα μεροκάματα, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.


Γι’ αυτό:

Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε εκδήλωση ρατσισμού και κάθε μορφή βίας ενάντια στους μετανάστες.

Δηλώνουμε αντίθετοι σε κάθε λογική που αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως «μιάσματα» και «παιδιά ενός κατώτερου θεού».

Ζητάμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης (κατοικίας, υγιεινής κ.λπ.), ανθρώπινα μεροκάματα για τους μετανάστες, πλήρη ασφάλιση και δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Τασσόμαστε ενάντια σε κάθε ρατσιστική διάκριση και θεωρούμε σωστό να υπάρχουν ίσα δικαιώματα εργασιακά, κοινωνικά, πολιτικά μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών.

ΤΑΞΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΒΑΣΗΣ


Σκάλα Λακωνίας 28-04-09

Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες

0 σχόλια:

Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates