απο order81.blogspot.com

Αντίσταση στα σχέδια των πολυεθνικών, πρόσβαση στη γη, ανακατανομή της γης και του αγροτικού προϊόντος, τέλος στους βλαβερούς ψεκασμούς των μονοκαλλιεργειών της γενετικά τροποποιημένης σόγιας ζητούν οργανώσεις των αγροτών στην Παραγουάη.

Δύο γνωστοί και αγαπητοί αγωνιστές του αγροτικού κινήματος δολοφονήθηκαν στις αρχές του μήνα και εκαντοντάδες αγρότες συνελήφθησαν.

Η μονοκαλλιέργεια της σόγιας, (συγκεκριμένα: 2,6 εκατομμύρια εκτάρια για ζωοτροφές - πρόσφατα και για βιοκαύσιμα) είναι σήμερα μία από τις κύριες αιτίες καταστροφής των δασών, μόλυνσης των άλλων οικοσυστημάτων, βίας, καταστολής και εκδίωξης των μικροαγροτών, των ακτημόνων και των κοινοτήτων από τη γη τους.

Η ζούγκλα της ανατολικής Παραγουάης είναι πλέον μία πράσινη θάλασσα σόγιας, χωρίς δέντρα και πουλιά, με τον αέρα να βρωμάει ζιζανιοκτόνο, όπως τα άκρως επικίνδυνα για ανθρώπους και γειτονικές καλλιέργειες paraquat και 2,4-D.
Για το αναπτυξιακό αυτό θαύμα της απόλυτης κυριαρχίας της μονοκαλλιέργειας στην Παραγουάη, τα τελευταία δέκα χρόνια έχασαν τα σπίτια τους πάνω 100.000 οικογένειες πάνω από 100 αγωνιστές αγρότες δολοφονήθηκαν. Βλ. και παλιότερο ποστ σχετικά με την επιβολή μεγάλων συμφερόντων στην Παραγουάη

Στις αρχές του Οκτωβρίου, που ξεκινά και η σπορά της σόγιας, οι αγροτικές οργανώσεις ξανάρχισαν την καμπάνια ενάντια στη συνέχιση της καταστροφής στήνοντας πάνω από 130 κατασκηνώσεις αντίστασης έξω από τα λατιφούντια (τα μεγάλα αγροκτήματα) της σόγιας. Παραστρατιωτικοί σκότωσαν δύο από τους αγρότες, τους Sindulfo Martínez, της οργάνωσης MCP και τον Bienvenido Melgarejo της οργάνωσης ASAGRAPA. Παρά τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης ότι η βία ενάντια στους αγρότες θα σταματούσε, οι απειλές ενάντια στους αγρότες είναι καθημερινές και φαίνεται ότι οι “ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”, οι πολιτοφυλακές-όργανα των γαιοκτημόνων που έστησε η προηγούμενη κυβέρνηση, είναι ισχυρότερες από ποτέ.


Εκκενώσεις των αγροτικών κατασκηνώσεων αντίστασης στο Alto Parana:

Εκκένωση της κατασκήνωσης ενάντια στους ψεκασμούς στο Caaguazú

Αγροτική κοινότητα στο San Pedro ενάντια στους ψεκασμούς

www.lasojamata.org
(μετάφραση απο Ε.Τ. ranger)
Αναρτήθηκε από Autonome Bird

0 σχόλια:

Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates