Διαβάζοντας ένα άρθρο σήμερα στο indymedia για τον Καρατζαφέρη και το ΛΑΟΣ ,για την ακρίβεια από κάποιο άρθρο του γνωστού blog jungle report μου έδωσε το κίνητρο να προσθέσω και εγώ στο μπλοκ μου το βίντεο με μια αποκαλυπτική ομιλία του φασίστα ηγέτη. Καλεί χρυσαυγίτες και χουντοβασιλικούς να μπουν στο έκτρωμα του ΛΑΟΣ. Το φαινόμενο ΛΑΌΣ στην χώρα είναι αρκετά σοβαρό πρόβλημα που κάποιοι από την αριστερά αλλά και τον αντεξουσιαστικό χώρο δεν έχουν δώσει ιδιαίτερο βάρος. Μην ξεχνάμε πως η ακροδεξιά σε ολόκληρη την Ευρώπη αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και ακόμα περισσότερο με την λεγόμενη οικονομική κρίση.

Αυτό αν και κατά την γνώμη μου είναι μια παροδική κατάσταση δεν πρέπει να υποτιμηθεί ιδιαίτερα τώρα. Η αυτοκρατορική πολιτική και οι μορφές οργάνωσης της συγκυριακά δείχνουν να δέχονται μία ήττα.

Η αποκεντρωτική διαδικασία που έφερε στο κεφάλαιο η μεταφορντική εποχή αλλά και η διαδικασία ξεπεράσματος του έθνους κράτους ως μορφή οικονομικού μοντέλου , βρίσκονται στην καρδιά αυτής της κρίσης. Η αποτυχία για παράδειγμα της Ε.Ε να δώσει λύσεις στο θέμα της κατάρρευση τραπεζικών κολοσσών είναι ένα σοβαρό και νέο ζήτημα που πρέπει να εξετάσουμε. Αποτέλεσμα της αποτυχίας αυτής του νεοφιλελευθερισμού ήταν , η αυτοκρατορία να καταφύγει στην δοκιμασμένη λύση του έθνους κράτους. Σε αυτήν την φάση λοιπόν ίσως ανοίγονται δρόμοι σε κάθε είδους φασιστικές πολιτικές δυνάμεις προς την εξουσία.

Η πρώτη επιλογή της κυριαρχίας για την κατασκευή κοινωνιών έλεγχου σίγουρα δεν είναι να πάρουν θέσεις στην εξουσία φασιστικά κόμματα. Η προτίμηση τους πάντα θα είναι κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ , ίσως ακόμα και το ΚΚΕ και δυνάμεις στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Αλλά δεν πρέπει ξεχνάμε ότι φασιστικές δυνάμεις έβγαλαν το φίδι από την τρύπα αρκετές φορές στο παρελθόν.

Παρόλα αυτά πιστεύω πως και για τον ανατρεπτικό λόγο και χώρο ανοίγονται δρόμοι συγκρότησης στην μετά κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης εποχή. Ίσως τώρα είναι μία καλή ευκαιρία να ξεδιπλώσουμε τον αντικαπιταλιστικό λόγο μέσα στην κοινωνική συγκρότηση πολιτικής συνείδησης , σαμποτάροντας και τον λόγο των φασιστών από την άλλη.

Σε αυτήν την φάση σίγουρα ανοίγονται ξανά δρόμοι καιγια μια μεγαλύτερη μετωπική δικτύωση διαφορετικών δυνάμεων συνολικά , αλλά και ειδικά σε θέματα όπως οι φασίστες


vlanto


Αναρτήθηκε από Autonome Bird

0 σχόλια:

Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates