Στις 14 Σπτέμβρη, στο Μιλάνο, ένας καταστηματάρχης και ο γιός του σκότωσαν ένα 19χρονο μετανάστη χτυπώντας τον με σιδερολοστό επειδή είχε κλέψει μπισκότα.

Γείτονες δήλωσαν πως άκουσαν τους δύο ιταλούς να φωνάζουν ''γουρούνι νέγρε θα σε καθαρίσουμε''.

Το θύμα, ο 19χρονος Abdul Salam Guibre, καταγόταν από τη Μπουρκίνα-Φάσο και τα τελευταία 16 χρόνια ζούσε με την οικογένειά του έξω από το Μιλάνο. Δούλευε σε εργοστάσιο.



Ως αντίδραση στη συνεχιζόμενη ρατσιστική έξαρση στην Ιταλία και στα αντιμεταναστευτικά μέτρα της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου και της αριστεράς, καθώς και οργανώσεις μεταναστών και προσφύγων, καλούν σε μια πανιταλική αντιρατσιστική πορεία στη Ρώμη, στις 4 Οκτώβρη, με το ακόλουθο κείμενο

«Είναι καιρός να δράσουμε ενάντια στο ρατσισμό ως νοοτροπία αλλά και ενάντια στο θεσμικό και το διάχυτο ρατσισμό, που παίρνουν διάφορες μορφές, φτάνοντας και στις δολοφονίες. Είναι καιρός να δράσουμε για μια πιο ελεύθερη και όμορφη ζωή. Τα μέτρα που προωθει η κυβέρνηση Μπελουσκόνι, η οποία θεωρεί τους παράνομους μετανάστες εγκληματίες, εκτρέφουν κι επιδεινώνουν το ρατσισμό. Αναγνωρίζοντας ως κοινό μας την ανθρωπιά, οργανώνουμε μια κινητοποίηση άμεση, δυνατή κι ενωτική, όπου ο καθένας θα είναι ευπρόσδεκτος.

* Ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού.
* Σταματήστε τη σφαγή στη θάλασσα! Ελεύθερη μετακίνηση για όλους!
* Αλληλεγγύη και φιλοξενία - για την ελευθερία και την ασφάλεια όλων.
* Άμεση απόσυρση των κυβερνητικών νόμων για την ''ασφάλεια''. Κλείσιμο των Κέντρων Προσωρινής Κράτησης.
* Ενάντια στη ντιρεκτίβα του αίσχους.
* Ενάντια σε κάθε καταπιεστική κι εγκληματική νοοτροπία διακρίσεων κι εκμετάλλευσης, από όπου και αν προέρχεται.»

Δείτε περισσότερα στη σχετική ιστοσελίδα: http://4ottobre2008.bloog.it/
Αναρτήθηκε από Autonome Bird

0 σχόλια:

Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates