Η συγκέντρωση ήταν 18:00 και είχε γύρω στα 1000 άτομα ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας άφτασε τα 1500. Το μπλοκ ακ, οκολογικές οργανώσεις και κάτοικοι αγ.δημητρίου ξεκίνησε πρώτο και προς έκπληξη των υπολοίπων προτίμησε να πορευτεί μόνο του. Σ'αυτό υπήρχαν πανώ ενάντια στην εκτροπή του αχελώου, κατά του λιθάνθρακα και ένα μεγάλο των οικολόγων-πράσινων. Το κύριο κομμάτι της πορείας αποτελούνταν από 4-5 μπλοκ με πανώ από πρωτοβάθμια σωματεία, νέα βάρδια, εεκ, κκε μ-λ, εσε και αρκετούς αναρχικούς οι οποιοι δυστυχώς δεν επέλεξαν να συγκροτηθούν σε εννιαίο μπλοκ. Εδώ πρέπει να υπάρξει κάποια κριτική στο κόσμο που έβγαλε την αφίσα που καλούσε στη πορεία ως πολίτες ενάντια στη κανονικότητα. Με την έννοια ότι δε μπορείς να καλείς σε μια πορεία και να μην εμφανίζεσαι. Δείγμα του τυχοδιωτισμού που υπάρχει κατά καιρούς στον αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η πορεία πήγε από εγνατία, έστριψε αγ.σοφία και συνέχισε από τσιμισκή μέχρι την έκθεση. Με το που στρίβει στην αγ.σοφία ξεκίναν επιθέσεις σε τράπεζες και εμπορικά καταστηματα(benetton κλπ). Οι επιθέσεις συνεχίζονται μέχρι και τη τσιμισκή και για αρκετά λεπτα, με τη γνωστή μέθοδο hit and run, αφήνοντας φυσικά κάθε φορά έκθετο το κόσμο που δεν είχε επιλέξει να κινηθεί έτσι. Στη τσιμισκή μας πλαγιοκόπησαν 2 διμοιρίες και έκαναν χρήση χημικών, ενώ έριξαν και μερικές γκλομπιές. Μέσα στο πανικό και ενώ η πορεία είχε κοπεί στη μέση αρκετοί κατέβηκαν στα στενά προς τη παραλία. Δυστυχώς μια διμοιρία τους ακουλούθησε και προσήχθησαν 12 άτομα. Η πορεία συνέχισε υπό τη συνοδεία διμοιριών μέχρι και το βελλίδειο όπου ενώθηκε με ακ και οικολόγους.Εκέινη την ώρα έγινε συγκρουση με παλουκιές μεταξύ ακ και παμε. Το πάμε είχε το θράσος να κλείσει το δρόμο με τετατραπλή αλυσίδα με κράνη και παλούκια. Αυτο είχε ως αποτέλεσμα όλη η υπόλοιπη πορεία να περάσει από στενάκι για να βγει στην αγγελάκη. Η εξωκοινοβουλευτική αριστερά παρέμεινε στην αγγελάκη ενώ αρκετός κόσμος αποχώρησε για καμάρα και κοιτούσε τη κατάληξη της πορείας της γσεε-συρριζα-ενάντια. Παρέλασαν διάφορα μπλοκ με αποκορύφωμα το μπλοκ των αστυνομικών το οποίο και δέχτηκε επίθεση με αντικείμενα. Οι αστυνομικοί αρχικά υποχώρησαν κυνηγημένοι στη συνέχεια όμως επιτέθηκαν και αυτοί. Με την εμφάνιση μιας διμοιρίας ο κόσμος πήγε προς ροτόντα και στη συνέχεια προς αγ. δημητρίου όπου κυνηγήθηκε από άλλη διμοιρία. Κάπου εκεί έληξε και το σκηνικό. Εντύπωση προκάλεσε για άλλη μια φορά το σεντόνι των υπαλλήλων της ολυμπιακής αεροπορίας με ελληνική σημαία μέσα, απόδειξη ότι καποιοι μπλέκουν το εθνικό συμφέρον με τη ταξικότητα.

ΥΓ. Οι προσαχθέντες τελικώς είναι όλοι συλληφθέντες και κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης και στάση (πλημμελήματα). Αύριο θα περάσουν εισαγγελέα και κατά πάσα πιθανότητα θα τους στείλει στο αυτόφωρο τη Δευτέρα.
Αναρτήθηκε από Autonome Bird

0 σχόλια:

Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates