Ο 14χρονος Elson Sanches “Kuku” πυροβολήθηκε στο κεφάλι το βράδυ της Κυριακής 04/01/2009. Πέθανε την επόμενη μέρα στις 06h10. O Kuku ήταν μέλος μίας από τις πολλές οικογένειες που ο μόνος τρόπος επιβίωσης είναι η πρόνοια. Στη μητέρα του Kuku δεν επιτράπηκε να έρθει κοντά στον τραυματισμένο γιο της, σπρώχτηκε και έπεσε στο έδαφος, προσπάθησε να τρέξει πίσω από το ασθενοφόρο, αλλά ακόμα κι απ’ αυτό οι μπάτσοι την απώθησαν. Πληροφορήθηκε ότι ο γιος της πεθαίνει όταν έφτασε στο νοσοκομείο και η γιατρός της είπε πως δε θα τον εγχειρήσουν, αφού δεν είχε καμία πιθανότητα να ζήσει.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Kuku κρατούσε όπλο, αλλά αυτό έχει διαψευστεί από τους φίλους του, που αρνήθηκαν πως οποιοσδήποτε από την παρέα κρατούσε όπλο. Οι φίλοι του λένε επίσης πως έτρεχαν μακριά από την αστυνομία για να μην τους συλλάβουν, ενώ ο Kuku πυροβολήθηκε όταν προσπάθησε να ελευθερώσει ένα φίλο του από τα χέρια των μπάτσων.

Η μητέρα του ζητάει την απόδοση δικαιοσύνης. Ζητάει να μάθει ποιος ήταν ο αστυνομικός που πυροβόλησε το γιο της, ενώ δηλώνει πως γνώριζε ότι ο γιος της δεν είχε κανένα όπλο. “Αν η αστυνομία λέει πως ο Kuku ήταν οπλισμένος, θέλω να δω το όπλο. Και αν δείξουν κάποιο όπλο, τότε πρέπει να αποδείξουν ότι υπάρχουν δαχτυλικά του αποτυπώματα πάνω σ’ αυτό.” Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση και οι εφημερίδες δείχνουν να δίνουν μεγαλύτερη σημασία στο γεγονός ότι οι νεαροί είχαν φάκελο σε αρκετές υποθέσεις. Για το θύτη αστυνομικό της PSP (Policia Segurança Publica, Αστυνομία δημόσιας Ασφάλειας) έχει ανοίξει έρευνα στο πειθαρχικό εσωτερικών υποθέσεων, αλλά αυτός συνεχίζει να υπηρετεί στο αστυνομικό σώμα. Οι νέοι της περιοχής λένε πως αυτό δε θα περάσει έτσι.

στα ισπανικά και πορτογαλικά http://redelibertaria.blogspot.com/2009/01/agente-da-psp-que-baleou-kuku-este.html
Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες

0 σχόλια:

Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates