17.1.09

Αγαπητοί άνθρωποι, αυτό το γράμμα είναι για σας, που ζείτε εκτός Ισραήλ, που ανήκετε σε οποιαδήποτε θρησκεία, που έχετε οποιοδήποτε χρώμα στο δέρμα σας, που έχετε οποιεσδήποτε ιδέες πολιτικές, αλλά είστε άνθρωποι με λογική και μπορείτε να δείτε την πραγματικότητα με τα γυαλιά τα δικά μας,


Σήμερα, είναι Παρασκευή, 9-1-2009. Εδώ στο Ισραήλ, η Παρασκευή είναι μια μέρα ξεκούρασης, φυσικής και πνευματικής. Όλα μπαίνουν σε χαμηλότερη ταχύτητα, είναι μέρα, που συγκεντρώνει όλη την οικογένεια γύρω από το τραπέζι το βράδυ, για να συζητήσει τα γεγονότα της εβδομάδας, να φιλοξενήσει στο τραπέζι τους συγγενείς ή φίλους, να ανταλλάξουν τις εμπειρίες, τα αστεία και να εκτεθούν τα καινούργια ή γνωστά αγαπητά εδέσματα της οικοδέσποινας, που συμπληρώνουν την οικογενειακή ενότητα.


Σήμερα, αυτή την Παρασκευή, όπως και την προηγούμενη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν υπάρχει καμιά πνευματική ξεκούραση, οι σκέψεις έχουν την ίδια ταχύτητα, που είχαν όλη την εβδομάδα, η αγωνία μεγάλη, η επιθυμία μου να δω την κόρη μου, που υπηρετεί στο στρατό είναι τεράστια. Την προηγούμενη Παρασκευή είχε τα γενέθλια της, τα 20!; Έπρεπε να μείνει στη βάση της. Την περιμέναμε αυτή τη βδομάδα, αλλά και πάλι έπρεπε να μείνει και να προσφέρει τις υπηρεσίες της.
Αυτή την Παρασκευή όμως, φιλοξενήσαμε μια νεαρή και ένα νεαρό από το Ασκελόν, που ήρθαν να περάσουν δυο ήσυχες μέρες, χωρίς σειρήνες και τρέξιμο στο καταφύγιο.


Άνθρωποι του κόσμου, ο καθένας σας έχει τη ζωή του στο μέρος που βρίσκεται. Υπάρχουν αυτοί που ζουν καλύτερα, αυτοί που ζουν λιγότερο καλά. Αλλά ξέρετε και γνωρίζετε καλά τι συμβαίνει στον τόπο σας. Ο καθένας σας δεν μπορεί να ξέρει τι ακριβώς περνά κάποιος άλλος σε άλλο μέρος. Έτσι, όλοι σας δεν μπορείτε να ξέρετε τι περνάμε εμείς στο τόπο μας.


Εδώ στο Ισραήλ, στο μωρό που γεννιέται, βγαίνοντας από το νοσοκομείο δίνουν ειδικό πακέτο, μέσα στο οποίο υπάρχει η ειδική μάσκα που θα το προστατέψει σε περίπτωση χημικών βομβαρδισμών. Στο νηπιαγωγείο που πηγαίνει, η πρώτη λέξη, που μαθαίνουν είναι η λέξη ΣΑΛΩΜ - ΕΙΡΗΝΗ. Στο νηπιαγωγείο, όπως και στο σπίτι, υπάρχει το καταφύγιο, ειδικός χώρος που είναι κτισμένος έτσι ώστε να αντέξει σε περίπτωση βομβαρδισμών. Στο νηπιαγωγείο και στο σχολείο, τα παιδιά καθοδηγούνται πώς να τρέχουν στο καταφύγιο, όταν ακούγονται οι σειρήνες, σε περίπτωση επίθεσης πυραύλων.


Στην ηλικία των 18 χρονών, εσείς όλοι αρχίζετε τις σπουδές στα πανεπιστήμια. Εδώ τα παιδιά στα 18 τους χρόνια επιστρατεύονται για να υπερασπίσουν την πατρίδα τους αν χρειαστεί. Και δυστυχώς χρειάζεται. Εδώ ο στρατός είναι γεμάτος εμψυχωμένα παιδιά, που αγαπούν την πατρίδα τους, είναι περήφανα γι αυτήν και μεγάλωσαν σε σπίτια, που τους δίδαξαν να αγαπούν τον πλησίον τους ας είναι μερικές φορές εχθροί ή άλλων θρησκειών. Η εβραϊκή θρησκεία τους δίδαξε να σέβονται κάθε άνθρωπο και να βοηθούν τους αδύναμους. Οι στρατιώτες, που πηγαίνουν στο στρατό είναι τα παιδιά οικογενειών, που τα περιμένουν με αγωνία να γυρίσουν σώοι και αβλαβείς.


Στις γιορτές μας συνήθως γιορτάζουμε την αποτυχία των εχθρών μας να μας καταστρέψουν και πώς καταφέραμε να υπερασπιστούμε τη φυλή μας και το κράτος μας.


Όταν εσείς σχεδιάζετε διακοπές στο εξωτερικό, φροντίζετε να βρείτε τις καλύτερες συνθήκες για να περάσετε καλά. Εμείς όταν και αν σχεδιάζουμε ταξίδι στο εξωτερικό, εξετάζουμε αν υπάρχει ένδειξη αντισημιτισμού στο μέρος αυτό ή αν υπάρχει κάποια ειδοποίηση, πως κάποια τρομοκρατική οργάνωση σχεδιάζει να δράσει εκεί εναντίον εβραίων.


Στα δικά μας εστιατόρια, στη πόρτα δεν σε υποδέχεται κάποιος χαμογελαστός εστιάτορας, αλλά ο πιστός φύλακας ασφαλείας, που εξετάζει τα άτομα και τις τσάντες τους μη τυχόν μπει μέσα άτομο με ζώνη εκρηκτικών. Όταν μπαίνεις στα λεωφορεία, κοιτάς τους γύρω σου για να είσαι σίγουρος πως δεν υπάρχει κάποιο ύποπτο άτομο.


Αυτή είναι η δικιά μας καθημερινότητα. Και σ’ αυτή βέβαια προστίθεται η καθημερινότητα της εμπόλεμης κατάστασης. Για τα παιδιά που γεννήθηκαν πριν 8 χρόνια στο Σντερότ, στο νοτιοδυτικό Ισραήλ, έχουν προστεθεί στην καθημερινότητα τους και οι σειρήνες, οι ρουκέτες στο δρόμο, στα σπίτια, στα σχολεία. Πριν 2 χρόνια στην καθημερινότητά μας επί ένα μήνα προστέθηκαν οι πύραυλοι, που προήλθαν από τη Χεσμπολά του Λιβάνου. Το 1991 στην καθημερινότητά μας προστέθηκαν οι πύραυλοι που στάλθηκαν από το Ιράκ. Κι αν συνεχίσω ακόμη πιο πίσω θα περάσω πολλούς πολέμους, που το Ισραήλ έπρεπε να αμυνθεί για την ύπαρξή του, από τη στιγμή, που έγινε κράτος το 1948. Και στη διάρκεια των 2000 χρόνων, που πέρασαν, η ιστορία είναι γεμάτη από διωγμούς, σφαγές και απάνθρωπες πράξεις εναντίον του Εβραϊκού στοιχείου, με αποκορύφωμα το Ολοκαύτωμα. Υπάρχουν ακόμη μελέτες με στόχο την εξάλειψη του κράτους του Ισραήλ.


Το κράτος του Ισραήλ, από την ημέρα, που κηρύχθηκε, μέχρι σήμερα, 60 χρόνια, έχει κτίσει στην έρημο, έχει πετύχει πολλά επιτεύγματα στην επιστήμη, την τεχνολογία, την ιατρική, τη γεωργία. Όλοι οι ηγέτες του είχαν στόχο να οδηγήσουν μπροστά το Ισραήλ, αν και συγχρόνως έπρεπε να δίνει μάχες πότε στο Βορρά, πότε στο Νότο, πότε στην Ανατολή και πότε σ’ όλους μαζί.


Οι ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς τι στόχο έχουν; Ο κύριος στόχος τους είναι η διάλυση και καταστροφή του κράτους του Ισραήλ. Τα χρήματα, που δέχονται από πολλές Αραβικές πηγές, δεν τα χρησιμοποιούν για καλούς σκοπούς, όπως παιδεία, υγεία, παραγωγή, εργοστάσια, δρόμους. Τα χρήματα δεν φτάνουν στον Παλαιστινιακό λαό, που έπεσε θύμα τους από τη στιγμή κυρίως, που με δολοφονίες εκατοντάδων πολιτών και τρομοκρατία έχει εγκαταστήσει ισλαμική δικτατορία εδώ και δυο χρόνια στη Γάζα. Τα χρήματα χρησιμοποιούνται για να εξοπλίζεται συνέχεια η Χαμάς, να σκάβονται άπειρες υπόγειες σήραγγες για τη μεταφορά και αποθήκευση των πυρομαχικών και για να γίνεται φοβερή προπαγάνδα παγκοσμίως, όπου ο Παλαιστινιακός λαός πάλι εμφανίζεται σαν θύμα των Ισραηλινών.


Πριν 3 χρόνια το Ισραήλ απέσυρε τις δυνάμεις του από την Γάζα. Επέστρεψε εδάφη, έσβησε ολόκληρους Ισραηλινούς οικισμούς με σχολεία, νοσοκομεία, κέντρα κοινωνικής φροντίδας, αγροτικές εγκαταστάσεις και εργοστάσια, στην περιοχή για να κερδίσει την ησυχία και την πολυπόθητη ειρήνη. Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζει να προσφέρει ηλεκτρικό ρεύμα στη Γάζα, νερό και πολλές εγκαταστάσεις για την καθημερινότητα τους. Άρχισαν να γίνονται διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους της Φατάχ για τη δημιουργία του Παλαιστινιακού κράτους και τήρησε την τελευταία εκεχειρία , δυστυχώς όμως μονομερώς. Η Χαμάς άρχισε να ρίχνει πάλι πυραύλους.


Ποιος είναι ο λόγος που εδώ και 8 χρόνια ρίχνουν πυραύλους; Δεν είναι άνθρωποι, που θέλουν την ειρήνη. Μάλλον έχουν πάψει να λέγονται άνθρωποι, όταν για την προπαγάνδα τους χρησιμοποιούν τα μικρά παιδιά και βάζουν ανυπεράσπιστους άμαχους σαν ασπίδες για να προστατέψουν τους «μαχητές», ενώ αυτοί κρύβονται στις σήραγγες. Ο Ισραηλινός στρατός δεν έχει τίποτα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού, αντίθετα τους στέλνει όλων των ειδών τις προειδοποιήσεις να φύγουν για να μπορέσουν να χτυπήσουν τις αποθήκες και τους ένοπλους Χαμάς. Αλλά η Χαμάς τους κρατά με τη βία για να φανούν σαν θύματα πολέμου.


Οι Ισραηλινοί στρατιώτες δεν επιτίθενται σε αμάχους. Δεν κάνουν το ίδιο που οι Χαμάς και οι Χεσμπολά κάνουν σε εμάς. Υπάρχουν οδηγίες στο στρατό να εξετάζεται κάθε επίθεση για να μη χτυπηθούν άμαχοι, απαντούν μόνο όταν πυροβολούνται στις ώρες κατάπαυσης του πυρός. Η Χαμάς είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την απώλεια των αμάχων.


Η Χαμάς είναι υπεύθυνη για τη μιζέρια των Παλαιστινίων. Το Ισραήλ δεν έχει καμιά πρόθεση να γυρίσει στη Γάζα. Ο στόχος του είναι η αποδυνάμωση της Χαμάς, που είναι καθαρά τρομοκρατική οργάνωση, όπως και η Χεσμπολά, η Αλ Κάιντα, που κατευθύνονται από το Ιράν, εκπαιδεύουν στα σχολεία τα μικρά παιδιά με όπλα και σπέρνουν το μίσος και το φανατισμό και έχουν σαν βασική τους επιδίωξη να καταστρέφουν τα πάντα. Όλος ο κόσμος, ακόμη και οι Αραβικές χώρες αφήνουν το Ισραήλ να κάνει τη «βρώμικη δουλειά» γιατί ξέρουν πως η Χαμάς είναι απάνθρωποι, εχθροί της ειρήνης, εχθροί άλλων θρησκειών.


Άνθρωποι του κόσμου, αυτή είναι η καθημερινότητα μας και εμείς ζούμε μ’ αυτή και την αντιμετωπίζουμε, όπως νομίζουμε πως είναι καλύτερα για το κράτος του Ισραήλ. Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά μαζί με τον Παλαιστινιακό λαό, σε δυο κράτη το ένα δίπλα στο άλλο. Σας παρακαλούμε, αντιμετωπίστε ο καθένας την καθημερινότητά του, τα δικά σας προβλήματα και αφήστε εμάς να προστατέψουμε τους ανθρώπους μας. Και βέβαια σας προσκαλούμε να έρθετε να ζήσετε εδώ και τότε θα ακούσουμε την κριτική σας, σαν κράτος δημοκρατικό που είμαστε, το μόνο στη Μέση Ανατολή.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Μ.Π.


* Η Μ.Π. γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο, σπούδασε και δημιούργησε οικογένεια στο Ισραήλ και έχει τρία παιδιά.
Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Θεσσαλία" του Βόλου
Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες

0 σχόλια:

Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates