Τον περασμένο Δεκέμβρη , με αφορμή την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ξεκίνησε μία από τις πιο έντονες εξεγέρσεις στην Ελλάδα από την εποχή της δικτατορίας μέχρι σήμερα. Η δολοφονία του 15χρονου από τους μηχανισμούς της κρατικής βίας και καταστολής στάθηκε αφορμή για έναν γενικό ξεσηκωμό της νεολαίας στην Ελλάδα όπως επίσης για ένα διεθνές κίνημα αλληλεγγύης που δεν στάθηκε μόνο στην δολοφονία , αλλά προχώρησε σε μια συνολική δράση και κριτική ανταγωνιστική στην καπιταλιστική βαρβαρότητα , την οικονομική κρίση και την κυβέρνηση της ΝΔ.

Καλούμε μια βραδιά δημόσιας συζήτησης με θέμα την ελληνική εξέγερση και τις επερχόμενες στην Ευρώπη όπως επίσης σε μια παρουσίαση/συζήτηση των ριζοσπαστικών κινημάτων στην Ελλάδα. Καλούμε σε αυτήν την κουβέντα σύμφωνα με τα παραπάνω όπως επίσης και με την τωρινή κατάσταση στην ελληνική νεολαία κατά την διάρκεια “μιας νέας πραγματικότητας στον καπιταλισμό” την οικονομική κρίση , την επισφάλεια , και άλλες ενότητες σχετικές με αυτήν την δημοφιλή εξέγερση.

Θα θέλαμε όμως να επιχειρήσουμε και μια συζήτηση πάνω σε κάποια ερωτήματα και προβλήματα πού αυτό το κίνημα προσπάθησε να κάνει ορατά!

* Τι σημαίνει στην εποχή των μεταφορντιστικών δυτικών ή “εμπνευσμένες από την δύση κοινωνιών” να μιλάμε για νίκες ?

* Πια δημοφιλή αιτήματα έρχονται ξανά στην επιφάνεια του κινήματος?

* Πως η οριζόντια οργάνωση μπορεί να λειτουργήσει με επιτυχία στα αντικαπιταλιστικά κινήματα του μοντέρνου κόσμου?

* Πως η πρακτική αυτονομία , οι τοπικές εναλλακτικές και η αυτοοργάνωση μπορούν παραμείνουν επίκαιρα ?

* Ποιες νέες μορφές οργάνωσης και δικτύωσης είναι απαραίτητες για το πετυχημένο συντονισμό της διεθνούς αντίστασης ενάντια στον καπιταλισμό στην καθημερινή μας ζωή?

* και ΝΑΙ πώς να επαναλάβουμε “νέα Σιατλ” “νέες εξεγέρσεις στην Ελλάδα” “νέες προσωρινές αυτόνομες ζώνες” , νέα κινήματα από τα κάτω και νίκες?

Αυτά είναι μόνο κάποια ερωτήματα σχετικά με την εξέγερση στην Ελλάδα. Ελπίζουμε να κουβεντιάσουμε και πέρα από αυτά. Στόχος μας είναι να αγνοήσουμε το κενό μεταξύ των ατόμων που θα παρουσιάσουν την εισήγηση και των ατόμων που θα την παρακολουθήσουν. Είστε σίγουρα καλοδεχούμενοι να προσθέσετε ερωτήματα και τοποθετήσεις σε αυτή την συζήτηση

contact morze-infoshop at riseup(dot)net
Αναρτήθηκε από Autonome Bird Ετικέτες , , ,

0 σχόλια:

Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates